Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαφορές στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη με το ισχύον και το προτεινόμενο βαθμολόγιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Σύμφωνα με την από 23-10-2020 ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. η πρότασης της Ομοσπονδίας για το νέο βαθμολόγιο κοστολογήθηκε από τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ-ΑΣ και υιοθετήθηκε, ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να προωθηθεί υπό τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος. 

Τι προβλέπει όμως το ισχύον νομικό πλαίσιο για την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των αστυνομικών και τι θα ισχύσει εάν εφαρμοστεί η πρόταση της Ομοσπονδίας όπως δημοσιεύεται στην σελίδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. https://www.poasy.gr/site/index.php/el/anakoinwseis/p-o-as-y/poasy-2020/item/1310-ektakto-d-s-p-o-as-y-egkrithike-i-protasi-vathmologiou ;

Παρακάτω γίνεται μία προσπάθεια ανάλυσης των δεδομένων σύμφωνα με τα μισθολογικά κλιμάκια που ισχύουν https://www.e-nomothesia.gr/suntaksiodotika/nomos-4472-2017-fek-74a-19-5-2017.html .

Στον πρώτο πίνακα αναλύεται η περίπτωση των αστυφυλάκων μη ανακριτικών υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα φτάνουν στο βαθμό του Αρχιφύλακα Μ.Α.Υ. και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας προάγονται σε Ανθυπαστυνόμο και Υ/Β. Με το νέο βαθμολόγιο θα φτάνουν στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας Υ/Β -Υ/Α.

Στο δεύτερο πίνακα αναλύεται η περίπτωση των αστυφυλάκων ανακριτικών υπαλλήλων (Ν.2226/1994), οι οποίοι σήμερα φτάνουν στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας Υ/Α-Υ/Β. Με το νέο βαθμολόγιο θα μπορούν να φτάσουν στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄ και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας στον βαθμό του Αστυνόμου Β'.

Στον τρίτο πίνακα παρουσιάζεται η εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων που δεν έχουν εισαχθεί στο ΤΕΜΑ. Χρησιμοποιείται το καλύτερο μοντέλο σχετικά με την προαγωγή, δηλαδή, σχολή + τρία χρόνια Αστυφύλακας προάγεται με εξετάσεις Αρχιφύλακας, στην συνέχεια στα πέντε χρόνια προάγεται Ανθυπαστυνόμος και αναλύεται η περίπτωση που προάγεται ο Ανθυπαστυνόμος με 22 έτη και 11 στον βαθμό σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Σήμερα οι συγκεκριμένοι βαθμοφόροι φτάνουν στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α' και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας στο βαθμό του Αστυνόμου Β, ενώ με το νέο βαθμολόγιο θα μπορούν να φτάσουν στο βαθμό του Αστυνόμου Β' και εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας στον βαθμό του Αστυνόμου Α'.

Δεν παρουσιάζεται σε πίνακες η εξέλιξη των αξιωματικών ΤΕΜΑ και ΣΑΕΑ, διότι είναι ποιο σύνθετη διαδικασία και εξαρτάται από το πότε αποκτήθηκε ο βαθμός και πότε εισήχθη ο αξιωματικός στην σχολή.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ 

ΡΕΘΥΜΝΟ


astynomika-zitimata.com









Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Μια μικρή λεπτομέρεια που κανείς δεν αναφέρει για ευνόητους λόγους είναι ότι δεν θα προαχθούν ολοι οι Ανθ/μοι σε Α/Β παρά μόνο μια μικρή μειοψηφία καθόσον οι οργανικές για Α/Β που έχουν προβλεφθεί είναι ελάχιστες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα υπάρχει πρόβλεψη για τους ανθυπαστυνομους που έγιναν υπαστυνόμοι στα 11 χρόνια στο βαθμό ενώ με το νέο βαθμολογιο θα γίνονται στα 9 να προαχθούν αναδρομικά ή θα τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα καλά μας δουλεύει ο άνθρωπος, δεν πέρασε το κόστος του βαθμολογιου από το ελεγκτικό, φούμαρα και καθρεπτακια στους ιθαγενείς ήταν. Πάει το ψέμα σύννεφο. Καλό καλοκαίρι σε όλους και υπομονή!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλό μήνα! ακόμα περιμένετε να έρθουν οι νεραΐδες? 2021 έχουμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το θέμα είναι ότι ούτε το ίδιο το προεδρείο δεν ξέρει ποια πρόταση υιοθετήθηκε..Τι προεδρείο είναι..;Δεν μιλάει με τον υπουργό..; Εκτός αν ασχολείται ακόμη με τις εκλογές..
Ο χρήστης Adekastos είπε…
Οι στρεβλώσεις παραμένουν , βαθμολογικό ανάλογο των στρατιωτικών σχολών ΣΜΥ ,κλπ . Κατάργηση των εξετάσεων για τους ήδη ανακριτικούς υπαλλήλους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οταν υπαρχουν πολλες ταχυτητες κινδυνευει το σασμαν να παθει καποια ζημια.
τριβουν τα χερια τους η κυβερνωντες.
διοτι με υποσχεσεις και ψιχουλα μας κρατανε στο μαντρι.
Κριμα και θεωρουμαστε μορφωμενοι.
Καληνυχτα σας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
120 <<<< δώσανε 22-23/05 και Άλλοι 150 <<<< προκηρύχθηκαν 01/06.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από το τάξιμο κανείς δεν έχασε τίποτα!!!Από το δόσιμο πολλοί!!!Κανονίστε να είναι ψέματα θα σας πάρουμε με τις ντομάτες!!!!Αρκετά μέχρι τώρα υπομονή μια εβδομάδα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι να τους κάνεις τους βαθμούς όταν δεν ανεβαίνουν τα κλιμάκια.... καθρεφτάκια στους ιθαγενείς κλασσικά