Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Σφακιανάκης: Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ακτοφυλάκων στα πρότυπα των συνοριοφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ


Παραθέτουμε κείμενο του Γιώργου Σφακιανάκη, προέδρου των Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης: Στο μεταναστευτικό η Ελλάδα σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος, πολύ μεγαλύτερο από ό,τι αναλογούσε, και το Λιμενικό Σώμα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Υπό αντίξοες συνθήκες και συχνά προκλητικές, οι Έλληνες λιμενικοί είναι πάντα παρόντες στην έρευνα και τη διάσωση αλλά και στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με επαγγελματισμό και ανθρωπισμό. Αυτό είναι κάτι που έχει αναγνωριστεί απ’ όλους, πολύ περισσότερο την τελευταία εξαετία κατά την οποία καταγράφεται κλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.

Όμως, ενώ ο οποιοσδήποτε θα περίμενε να διευθετηθούν βασικά προβλήματα, τουλάχιστον στις υπηρεσίες της πρώτης γραμμής του μεταναστευτικού, τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει στις δοκιμαζόμενες υπηρεσίες. Αυτό, αναπόφευκτα, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και γκρίνια στους κόλπους των συναδέλφων μας που θεωρούν ότι αδικούνται κατάφωρα. Η βιωματική εμπειρία μου, μέσα από αποσπάσεις, στο επίκεντρο υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού, κατέδειξε ότι η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού παραμένει το σοβαρότερο πρόβλημα που χρειάζεται να διευθετηθεί άμεσα! Χθες! Αυτό το ξέρουν ήδη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και έτσι ενισχύουν τις επίμαχες περιοχές με αποσπάσεις στελεχών από άλλες λιμενικές Αρχές. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο εντοπίζεται το πρόβλημα και η λάθος διαχείριση αντιμετώπισης του προβλήματος. Θέση και πρόταση μου προς τους επιτελείς του Αρχηγείου μας είναι ότι το Λιμενικό Σώμα θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός μοντέλου αντίστοιχου με αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας με την πρόσληψη συνοριοφυλάκων.

Μιλάω για την πρόσληψη ακτοφυλάκων στις κατά τόπους περιοχές, με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε να λυθεί το πρόβλημα των μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα ΕΛ.ΑΚΤ. Με αυτόν τον τρόπο δε θα βρεθούμε προ εκπλήξεως σχετικά με την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 900 θέσεις στις λιμενικές Αρχές του ανατολικού Αιγαίου όπου οι περισσότερες Λιμενικές υπηρεσίες θα εμφανίζονται υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να καλύπτονται με μεταθέσεις από άλλες υπηρεσίες στις οποίες η οργανική δύναμη θα είναι μεγαλύτερη του 80%. Μία κατάσταση που ενέχει σοβαρούς κινδύνους να βρεθούμε για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές. Οι προσλήψεις είναι ο μόνος δρόμος για να λυθεί το μείζον ζήτημα των μεταθέσεων!









Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να και άλλο Σώμα με αλλεργία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πάρτε και εσείς όποιον ντελιβερά υπάρχει, με δίπλωμα αυτ/του και "ειδικές δυνάμεις".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να πάρει όσους θέλεις αλλά...με ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βάλε ρε μάστορα μερικές πουλάδες ακόμα να γίνεις πιο μάχιμος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαλάρωσε το κορμάκι σου κομπλιξικε αστρατευτε....οι περισσότεροι έχουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΤΕΙ και ΑΕΙ 4ετους φοίτησης σε αντίθεση με κάποιους διετούς φοίτησης που ντε και καλά να χαρακτηριστούν απόφοιτοι τριτοβάθμια συν το ότι όσοι μπαίνουν στις σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων τόσοι βγαίνουν σε αντίθεση με όλες τις άλλες σχολές που αν δεν κάνεις εργασίες και δεν κάτσεις να διαβάσεις πτυχίο δεν παίρνεις....αααα ξέχασα να κόψουν και το χαρτζιλίκι που τους πληρώνει το κράτος σε αντίθεση με όλους τους άλλους φοιτητές που αν δεν έχει οι οικογένεια χρήματα να στηρίξει ή δεν πηγαίνουν τα παιδιά να σπουδάσουν ή αναγκάζονται να ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ σαν ντιλιβεραδες προκειμένου να βγάζουν τα έξοδα τους, τα ενοίκια τους και να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους παίρνοντας ΔΙΑΒΆΖΟΝΤΑΣ τα πτυχία τους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουμε γεμίσει προέδρους νότια βόρεια νοτιοδυτικά και πάει λέγοντας. Απίθανη χωρα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
" οι περισσότεροι έχουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΤΕΙ και ΑΕΙ 4ετους φοίτησης "

Πρέπει σε άλλη χώρα να διορίστηκες έτσι ; Γιατί εγώ αυτούς που βλέπω και ζω, σε μια πρόταση κάνουν 6 ορθογραφικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μόνο από τον τρόπο που γράφεις και αποκαλείς έναν άνθρωπο {ρε μάστορα} δείχνει ξεκάθαρα ότι είσαι άνθρωπος μορφωμένος που έχει δώσει πανελλήνιες και λογικά θα είσαι σε κάποιο γραφείο χαρτογιακας και όλα που έχει κατάφερει ο συγκεκριμένος και χωρίς να τον γνωριζω που έχει μοχθήσει για να κατάφερει να φορέσει όλα αυτά τα διακριτικά που χρειάζονται τεράστια ψυχικά αποθέματα ώστε να υπομέινει τη σκληρή εκπαίδευση.... εσύ έριξες ώρες ιδρώτα πανω από το playstation σου που θα σου πήρε η μαμά σου ως ανταμοιβή που πέρασες πιθανότατα στην σχολή αστυφυλάκων. Συνέχισε να χτυπάς το πληκτρολόγιο σου τώρα όσο αυτός θα εκπαιδεύεται ώστε να υπερασπιστεί την πατρίδα εάν και εφόσον κληθεί!
Ο χρήστης Ανά κριτης είπε…
Ούτε διακριτικό Ο. Υ. Κ δεν φοράει... Αυτό που έχει ( φοράει) είναι Αυτοδυτών!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πτυχιούχε υπεμορφωμένε βάλε και καμιά τελεία.Μας κόπηκε η ανάσα διαβάζοντας όλο αυτό το κατεβατό με τη μια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με πανελληνιες να ειναι κ παρτε οσους θελετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με όλο τον σεβασμό αλλά όπως σε κάθε πολυπληθή επιχείρηση συναντάς ανθρώπους κάθε καρυδιάς καρύδι έτσι συμβαίνει και εδώ που έχω διοριστεί όπως λες, με μιά διαφορά, μάλλον στην δική σου υπηρεσία στέλνουν όλους αυτούς δεν κάνουν για πουθενά αλλού και όπως λες κάνουν 6 ορθογραφικα σε μια παράγραφο. Εδώ που είμαι εγώ είμαστε αρκετοί 4ετους φοίτησης και μη ανα-κριτικοι. Για να τελειώνει εδώ αυτή η αψιμαχία καλό θα είναι να μην προσβάλλουμε και να μην θίγουμε κανέναν και ας μην έχουν μπει με πανελλήνιες. Να τους σεβόμαστε όλους και ας μην φοράνε διακριτικό των ΟΥΚ, αλλά αυτό των αυτοδυτων μακάρι να είχα και εγώ αυτήν τν τιμή να βγάλω αυτό το σχολείο...
Ο χρήστης Adekastos είπε…
Οι περισσότεροι ΙΕΚ σεκιούριτι έχουν και να αναλάβουν ανακριτικά καθήκοντα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι λέτε ρε ανάπηροι μόνο εδώ σε αυτήν τη χώρα σας περνούν με πανελλήνιες, πουθενά αλλού γι'αυτό όλα τα σώματα ασφαλείας σας είναι χάλια. Δίνεις πανελλήνιες και από το μαντρί και το άρμεγμα στην Αθήνα. Δηλώνεται στρατό αστυνομία κτλ για να παίρνεται 1000 ευρώ και να είστε κρυμμένη στα γραφεία, ο κόσμος από το σπίτι δεν μπορεί να βγει και η αστυνομία πουθενά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι έγραψε ο άλλος είκοσι στις πανελλήνιες δεν σημαίνει ότι θα είναι καλός και μάχιμος αστυνομικός.Ναι μεν είναι αξιοκρατικό σύστημα πλην όμως και αυτό πάσχει γιατι εισέρχονται άτομα που δεν κάνουν για την Αστυνομία και αποκτανε νοοτροπία Δ.Υ.Για τους ειδικούς ναι μεν από κάποιο μικρό ποσοστό έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα να μην ξεχνάμε όμως τους νεκρούς που έχουν δώσει για την υπηρεσία.Η εκπαιδευση τους είναι πολύ μικρή και όχι με ευθύνη δική τους για να αποβληθεί η στρατιωτική εκπαίδευση όπου απέναντι του έχει τον Τούρκο και όχι τον Έλληνα πολίτη.Τωρα η πολιτεία έχει φροντίσει για την μισθολογική εξέλιξη και εξέλιξη μέσα στο σώμα για τις δύο κατηγορίες.Αυτο που μένει είναι η διάκριση καθηκόντων ώστε κάποια στιγμή να σταματήσει η διαμάχη αυτή γιατί αύριο όταν υπηρετώντας στη δίωξη ναρκωτικων όταν βρεθείτε μπροστά στο όπλο του εμπόρου εκείνος δεν θα εξετάσει αν μπήκατε με πανελλήνιες η χωρίς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις δίκιο, αλλά κόλλησε το κινητό και αντί για προεπισκόπηση πατήθηκε δημοσιεύση, αλλά είσαι τόσο ρηχός που αντί βρεις το νόημα έψαξες να βρεις το ψεγάδι. Εύγε μόλις κέρδισες την εκτίμηση πολύ κόσμου... είρωνα....άντε στο καβούκι σου τώρα.
Υ.Γ. Μην αλλάξεις νοοτροπία γιατί τότε θα πάψεις να είσαι κομπλιξικος και θα νιώθεις τίποτας και πουθενάς!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο χαρακτηρισμός σου "ανάπηροι" και μόνο, λέει πολλά...Για τα υπόλοιπα που λες δεν θα τα σχολιάσω γιατί θα χάσω πολύτιμο χρόνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα δεν υπάρχει νόημα σε αυτά που λες. Και για να σου δώσω να καταλάβεις, είμαι εκ των πανελληνίων και κατόπιν απόφοιτος ΑΕΙ.Το πτυχίο, πέραν από τις γενικότερες γνώσεις δεν μου έχει προσφέρει τίποτα υπηρεσιακά.Τώρα αυτά που λες περί οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν καμία σχέση...
Γυρίζω στο καβούκι μου τώρα.καλή συνέχεια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τράβα κάνε αξ.υπ αφού είσαι και τόσο μορφωμένος ...πτυχία και παπατζες και ούτε μια κλήση σωστά δεν ξέρουν να γράψουν σωστα...οσο για το χαρτζιλίκι που έθιξες τουλάχιστον για το χαραμισμα τον καλύτερων μας χρόνων .εκεί που οι άλλοι κάνουν φοιτητοπαρτι εμείς είχαμε εσώκλειστο και στρατιωτικό πρόγραμμα και ιεραρχια,οσο και αν σε πονάει το "αστρατευτος"...το καλύτερο πράγμα που εγινε τα τελευταία 25 χρόνια ήταν οι πανελληνιες αλλά βλέπεις μετά κατάλαβαν το "λάθος " τους και για να θ
έχουν το πάνω χέρι στο σώμα παίρνουν από δω και από κει...οι σειρές μας ήταν 1500 άτομα. Αν έπαιρναν κάθε χρόνο όχι τόσα άλλα 800 δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα λιψανδριας. αλλα η αξιοκρατία στοιχίζει πολιτικά ..άντε γιατί σας ακούμε πολύ καιρό και μας τα έχετε πρηξει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
είδαμε και τους από ασεπ στα σώματα ασφαλείας...πόσοι είναι φυλακή άραγε? α ξέχασα είναι και ο νόμος παρασκευόπουλου που τους έβγαλε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε μου,εμείς οι δύο διαγωνίστηκαμε σε μια αδιάβλητη διαδικασία και εγώ πέρασα Σχολη Αστυφυλάκων και εσύ πέρασες σε κάποια άλλη Σχολή.Ειτε επειδή έγραψες χειρότερα,είτε επειδή δεν είχες τη Σχολή Αστυφυλάκων στις πρώτες επιλογές σου.Εγω,λοιπόν,πέρασα,και εσύ πέρασες κάπου αλλού.Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ σε κάποιον για κάτι.Οταν εσύ ήσουν φανταρος(9-12 μηνες),Εγώ λάμβανα μια εκπαίδευση αστυνομικου(30 μηνες).Επειδή λες τη λέξη "αστρατευτε",εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσα να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα.Για την εκπαίδευση που περάσαμε,καλό θα ήταν να εκφέρει γνώμη κάποιος που την έζησε.Παντως δεν έχει καμμία σχέση με το τρίμηνο Σ.Φ.-Ε.Φ..Σίγουρα,όταν βγήκαμε αισθανόμαστε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα επαγγελματικά μας καθήκοντά.Οταν βγήκαμε από τη Σχολή,μεταξύ των καθημερινών επαγγελματικών καθηκόντων,ηταν και η συνταξη δικογραφιων με παραληπτες εισαγγελεις.Με προκαλείς,λοιπόν,να πω ότι όταν εμείς αλληλογραφουσαμε με εισαγγελεις εσύ συμμετειχες σε φοιτητικά πάρτι.Με τον καιρό διαπιστωσες οτι η επαγγελματικη σου καταρτιση δεν σε ικανοποιησε και θελεις να μπεις στην Αστυνομία με πλάγιο τρόπο.Κατανοητο ως εδώ,αλλά δεν μπορείς να ακυρώνεις τη δική μας προσπάθεια.Ειναι απρέπεια.Εχω και μια απόρροια.Αραγε οι ΕΠ.ΟΠ. μιλούν με το ίδιο θράσος προς τους αποφοίτους των Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων ή απλά θεωρείτε κάποιοι την Αστυνομία άσυλο ανιατων;