Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναβολή μέχρι τον Ιούλιο για τη δίκη δύο κατηγορούμενων που «χτυπούσαν» ΑΤΜ


Αναβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας για τις 22 Ιουλίου 2021, η δίκη της εγκληματικής ομάδας που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

 

Σύμφωνα με το Προεδρείο η δίκη αναβάλλεται μέχρι να καταστεί αμετάκλητη η παραπομπή στο ακροατήριο των κατηγορουμένων, μιας και η έκδοση του σχετικού βουλεύματος έγινε στις 28 Μαΐου 2021 και δεν είχε παρέλθει το απαιτούμενο διάστημα.

 

Συνολικά στο εδώλιο θα καθίσουν 14 άτομα, όλοι τους Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών, εφτά (7) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, δεκαεφτά (17) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών οχημάτων.

 

Επίσης αργότερα προστέθηκε στη δράση τους κλοπή χάλκινων καλωδίων του Ο.Σ.Ε. στην περιοχή Θαυμακού Δομοκού Φθιώτιδας, την 06-02-2019, με ζημιά που υπολογίζεται στα 133.000 περίπου ευρώ, καθώς και μιας (1) κλοπής από οικία σε περιοχή της Αττικής, τον Οκτώβριο του 2014.

 

Στην αρχική δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας περιλαμβάνονταν 15 άτομα, ενώ από αυτά προφυλακίστηκαν τέσσερα (4) άτομα ηλικίας 34, 23, 25 και 37 ετών, με τα δύο τελευταία να είναι αδέλφια. Επίσης ένας 27χρονος ήταν ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ άλλα έξι (6) άτομα τα οποία επίσης συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα με διαφορετικούς ο καθένας, περιοριστικούς όρους.

lamiareport.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια