Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλαγές στην κορυφή της ΕΛΑΣ – Πόσες θέσεις ανωτάτων καταργούνται


Δραστικές μειώσεις στον αριθμό των ανωτάτων αξιωματικών αλλά και στους κλάδους και τις διευθύνσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει έτοιμες για θεσμοθέτηση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, στην κορυφή της πυραμίδα προκρίθηκε το «παλαιό» πρότυπο, δηλαδή ο Αρχηγός με δύο Υπαρχηγούς, έναν επιχειρησιακό και έναν διοικητικό, και εκεί …τελειώνουν οι Αντιστράτηγοι. Οι θέσεις των δύο Γενικών Επιθεωρητών, Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, καταργούνται, όπως και οι θέσεις των Αντιστρατήγων γίνονται τρείς από πέντε.

Ανάλογες μειώσεις αναμένονται και στους δύο επόμενους βαθμούς ανωτάτων. Οι θέσεις Υποστρατήγων από είκοσι που είναι σήμερα θα μειωθούν στις δεκαπέντε, ενώ των Ταξιαρχών από τις εξήντα πέντε στις πενήντα.

Αντίστοιχες αλλαγές αναμένονται να γίνουν και στο οργανόγραμμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο -όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες- να γίνει πιο ευέλικτο και να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία έχει καταλήξει και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο σχήμα, κάτι που αναλόγως το χρονικό σημείο εφαρμογής του, ενδέχεται να προκαλέσει και έκτακτες κρίσεις, τουλάχιστον στα ψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας.

του Θάνου Σωτήρη




Δημοσίευση σχολίου

24 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αιντε καημένε χωροφυλακα πάλι εσυ θα την πληρώσεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτελους και μια κινηση στην σωστη κατευθυνση και συγχαρητηρια.
Και να γινει αυτο μεχρι τερμα κατω .
Και υπουργε επιτελους λυστε και το αλλο θεμα με τις οργανικες θεσεις σε επιτελικες θεσεις , γραμματειες κλπ γραφειοκρατικα καθηκοντα δεν ειναι δυνατον επιτελειο Διευθυνσης ή Γενικης να εχουν x οργανικες θεσεις και με κουτοπονηριες ( προσωρινες μετακινησεις , αποσπασεις , μονιμες διαθεσεις) να υπηρετουν διπλασιοι ακριβως και Τμηματα Ταξης , Ασφαλειας , Ναρκωτικων να την βγαζουν με 20 ατομα για ολες τις δουλειες ... η και λιγοτερα . Δειτε κατι επιτελικα γραφεια , με Αξιωματικους παραπανω απο το κατωτερο προσωπικο .
Και αν οχι εσεις ας το δουν ολοι οι απο κατω που πληρωνονται και για αυτο .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους σοβαρή αναδιάρθωση είπαμε το ξέρει ο Χρυσοχοΐδης αλλα έπεσε στη συγκυρία τωρα μπορεί ας το κάνει τωρα οι συνδικαλιστές αστούς
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε θα τους πιάνει ύπνος τι είναι αυτό τώρα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
άντε να δούμε μπας και αλλάξει τίποτα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να γίνουν όλοι στρατηγοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταντήσαμε να είναι γεμάτο αξιωματικούς η Αστυνομία...αλλά σε δυνατά Τμήματα π.χ Β/Α Αττικής να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά ως Διοικητές μόνο Αξιωματικοί προερχόμενοι από Τ.Ε.Μ.Α (ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί)...γιατί οι εκ των Σ.Α.Ε.Α δεν θέλουν πεζοδρόμιο ενώ με το βαθμό τους έπρεπε να στελεχώνουν τις διοικήσεις των Τμημάτων με στήριξη από τους ΤΕΜΑ...!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν είναι δυνατόν .......... θα καταργηθεί ο Επιθεωρητής Βορείου και Νοτίου;;; Τόσα πινακάκια με τόσα πολλά κουτάκια..... και τόσες μα τόσες ανούσιες Διαταγές.....
Τελείωσαμε νομίζω...... θα πορευτούμε στα τυφλά!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστή κίνηση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν θέλετε να παράγει η ΕΛ.ΑΣ.το έργο της, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, στοιχίζει πανάκριβα στον Έλληνα φορολογούμενο, χωρίς να τον προστατεύει στο βαθμό που μπορεί και θα έπρεπε, προτείνονται τα κάτωθι:
Κατασκευάστε δεκα (10) κτήρια στην Αττική, επιπέδου ΓΑΔΑ,καλύπτοντας τις τέσσερις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις (Δυτικής, Β/Ανατολικής, Ν/Ανατολικής και Πειραιά ( την Αθήνα την καλύπτει το κτήριο της ΓΑΔΑ) και τα αλλά σε στρατηγικά σημεία του Λεκανοπεδίου, μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και κρατικών κονδυλίων που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων.
Καταργήστε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα.
Το κάθε Νέο Κτήριο - Υπηρεσία θα έχει μονίμως 10 Αξιωματικούς Υπηρεσίας και δέκα βοηθούς Αξιωματικούς για υποστήριξη, ανά οκτάωρο.
Θα έχει όλα τα υπερσύγχρονα μέσα και υποδομές.(γραφεία, παρκινγκ, κρατητήρια, γυμναστήρια, εστιατόρια κλπ).
Σε κάθε Δήμο της Αττικής, θα αστυνομεύουν δύο αυτοκίνητα τάξης, δύο ασφάλειας και δύο τροχαίας ανά οκτάωρο. Συν οι μηχανές για δίκυκλη αστυνόμευση.
Επικεφαλής των ανωτέρω θα είναι κινητές μονάδες τύπου Τ.Ο.Τ.Α. Και ΜΑΤ επανδρωμένες με κατώτερους
(Τι ΑΚΟΜΨΟΣ ΟΡΟΣ!!!) Αξιωματικούς.
Κάθε εν δυνάμει υψηλής επικινδυνότητας στόχος θα ζητάει συνοδεία την ώρα της μετακίνησής του και έπειτα οι αστυνομικοί που τον συνόδευσαν θα συνεχίζουν την υπηρεσία τους.
Καταργήστε το αποτυχημένο και παρωχημένο σύστημα της φρούρησης Υψηλών (τρομάρα μου) στόχων.
Τέσσερεις μόνο θα έχουν φύλαξη.
Α. ΠτΔ.
Β. ΠτΚ.
Γ. ΠτΒ.
Δ. Αρχηγός Αξ/κής Αντιπολίτευσης.
Όλων των υπολοίπων Πολιτών, ανεξαρτήτως θέσης και βαθμού, την Ασφάλεια, την εγγυάται το Ελληνικό Κράτος.
Οι επιχειρηματίες με ίδια ασφάλεια.
Εφαρμογή των ανωτέρω ΜΟΝΟ με σθένος και επίβλεψη του ΠτΚ.
Αλλιώς ΘΑ κόβουμε από στόχους δυνάμεις και πρίν πάνε στις οργανικές θα ξαναγυρίζουν, όπως τόσα Χρόνια γίνεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμπρός πίσω μεν, σε ολόσωστη κατεύθυνση δε.
Τραγική αποτυχία η σημερινή δομή του σώματος, για λόγους που άλλοι έχουν εκθέσει πλήρως.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας καταργησει τους αναχρονιστικους βαθμους των ταξιαρχων υποστρατηγων αντιστρατηγων,αστυνομια ειναι και οχι στρατος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα της αστυνόμευσης. Το 1/2 των πλεονασματικων Αστυνομικών να γυρίσουν στα Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας, να ξαναεκπαιδευτουν από την αρχή για να μάθουν τη δουλειά ( μη σας φαίνεται παράξενο δεν την ξέρουν) το προβλημα θα λυθεί και οι ταλαίπωροι πολίτες θα βρουν και αυτοί την υγεία τους. Γιατί για αυτούς δουλεύουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΙΓΆ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ. ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΣΤΟΧΩΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΔΗΛΑΔΉ ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΊΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια στον κ. Υπουργό. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δε μασάει τα λόγια του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολημερις το χτιζανε το βραδυ γκρεμιζοταν..Το προβλημα ειναι ο ιδιος που θελει να ειναι υπουργος αρχηγος υπαρχηγος κλαδαρχης και γαδαρχης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας δοθεί έμφαση στην ποιότητα πέρα από την ποσότητα.
Να φύγουν οι πονηροί, αδαείς και αμόρφωτοι.
Νοείται ανώτατος αξιωματικός που έχει κατηγορηθεί για κακουργήματα? Που δεν κατέχει πτυχίο ανώτερης αστυνομικής εκπαίδευσης? Που δεν γνωρίζει αγγλικά? Που δεν έχει όραμα και δεν χαίρει εκτίμησης από τους υφιστάμενους του?

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.. δυστυχώς..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οσο η φυσικη ηγεσια θα συνεχιζει να ειναι το φερεφωνο της εκατοστε πολιτικης ηγεσιας και δεν θα ανεξαρτοποιηθει, ωστε να κανει την δουλεια της αυτονομα και οπως προσταζει το συνταγμα, δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει τιποτα. Για ακομα μια φορα στο ιδιο εργο θεατες θα ειμαστε..Με λιγα λογια θα αλλαξει ο Μανωλιος τα ρουχα το και θα τα βαλει αλλιως
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστή κίνηση του Υπουργού. Δεν καταργεί και τις συνδικαλιστικές άδειες όπως έκανε ο Σύριζα ; Αρκετά προνόμια είχαν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστές. Μπας και διορθωθεί τίποτα......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατά τα έως τώρα δημοσιεύματα καταργούμε τις θέσεις Ανωτάτων και χτίζουμε μία βιομηχανία Αστυνόμων.
Ποιο το ποσοστό Αξιωματικών στις Αστυνομίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Κάπως έτσι θα πρέπει να κινηθεί το βαθμολόγιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί καταργούνται θέσεις Αξιωματικών;;;
Ποιος θα διοικεί τόσους φρουρούς που έχει προσλάβει;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά δουλευόμαστε όλοι εδώ μέσα..πού όλοι είτε κατώτεροι είτε ανώτεροι βάζουν μέσον για να πάνε στα γραφεία και την πατάνε αυτοί που δεν έχουν μπάρμπα…και μόλις τολμήσει ευσυνείδητος Διευθυντής διεύθυνσης να αρνηθεί ή να εφαρμόσει τη δικαιοσύνη πέφτουν τα συνδικαλιστάκια και τα γραφεία πολιτικών και σε πολλές περιπτώσεις και τα γραφεία ανώτατων αξιωματικών να τον κατασπαράξουν..σιγά μη βρεθούν αστυφύλακες ή ακόμη και αξιωματικοί να υπηρετήσουν στους δρόμους! Όλοι θέλουν να πάνε σε χωριά για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους!
Ο χρήστης Panos είπε…
Κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τις πυτζαμες τους...θεία δίκη λέγεται αυτό για τα αίσχη σε βαρών του απλού αστυνομικού...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν περιμένω να αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο. Οι φελλοί πάντα θα επιπλέουν καΙ τα στιβαρά ξύλα θα κόβονται ή θα βουλιάζουν (νόμος της φυσικής).