Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Μετακίνηση αστυνομικού με σοβαρά προβλήματα υγείας - Έγγραφο της ΠΟΑΣΥ προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.


Στο έγγραφο που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων γίνεται αναφορά για αυθαιρεσία με αφορμή τη μετακίνηση αστυνομικού-μέλους της Ένωσης Ηρακλείου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγεία.


Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Θέμα: «Αυθαίρετη ενέργεια της Διοίκησης»

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η καταγγελία που περιήλθε στην Ομοσπονδία μας και της οποίας έχετε λάβει γνώση, αφορά απόφαση της διοίκησης, εις βάρος μέλους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και συνιστά μείζον ζήτημα υπηρεσιακής αυθαιρεσίας και προσβολής της λειτουργίας τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Σας τονίζουμε ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφός μας βρίσκεται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Γεννάται επομένως το ερώτημα πώς είναι δυνατόν, να τσαλακώνεται η αξιοπρέπειά του κατά έναν απαράδεκτο τρόπο μετακίνησης και υπό την επίκληση «υπηρεσιακών αναγκών», όταν δεν γίνεται σεβαστή η θέση του, ως έχοντα σοβαρά προβλήματα υγείας; Δεν είναι περίεργο, αντιθέτως, να διατάσσεται η μετακίνησή του, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι η ίδια η υπηρεσία, λόγω της κατάστασης της υγείας του, τον είχε διευκολύνει να υπηρετεί σε Α.Τ. κοντά στην οικεία του; Ποιοι και γιατί έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία του, υποχρεώνοντάς τον να διανύει καθημερινά μία απόσταση 120 χιλιομέτρων (2,5 ώρες οδήγησης) για να εκτελέσει υπηρεσία χωρίς φυσικά να έχει αιτηθεί την μετακίνηση αυτή;

Η Ομοσπονδία μας συμμερίζεται την διαμαρτυρία του συναδέλφου μας, που αισθάνεται καταφανώς αδικημένος από τη συμπεριφορά της Δ.Α. Ηρακλείου που δεν αντιμετώπισε με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία την υπόθεσή του.

Σας καλούμε, λοιπόν, να διερευνήσετε προσωπικά την σοβαρή αυτή καταγγελία και να πράξετε τα δέοντα, ενημερώνοντάς μας σχετικώς, ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιο κρούσμα αυθαιρεσίας, βάζοντας ταυτόχρονα ως προτεραιότητά σας το σεβασμό της διοίκησης στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αστυνομικού προσωπικού.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια