Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είμαστε αγανακτισμένοι με τη δικαιοσύνη - κείμενο αστυνομικού.


Παραθέτουμε κείμενο, το οποίο μας απέστειλε ανώνυμα αστυνομικός στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του 
bloko.gr:

Μια απο τα ίδια. Οι πολίτες βιωνουν καθημερινα την απολυτη ανασφάλεια και οι αστυνομικοί την απόλυτη αγανάκτηση..
Ελεύθερος με περιοριστικούς ορους αφέθηκε απο Ανακριτή και Εισαγγελέα , ο δραστης της ληστειας σε σουπερ μαρκετ πριν 4 μερες στο Π.Φαληρο και σχηματιστηκε εις βαρος του δικογραφια απο το Τμημα Διωξης Εγκληματων κατα Ιδιοκτησιας της Ασφαλειας Αττικης. Μάλιστα είχε παραδεχτεί την διαπραξη αλλων δύο ληστειών το τελευταίο διάστημα!








Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν δεν κάνω λάθος το ίδιο ποινικό δίκαιο και την ίδια ποινική δικονομια διδάσκονται οι αστυνομικοί με τους δικαστικούς. Οι δεύτεροι είναι υπόχρεοι προς την εφαρμογή τους, όσο κ οι πρώτοι, εάν προβλέπονται όλα αυτά, περιοριστικοι όροι, παρουσίαση σε τοπικό ΑΤ κλπ, προς τι η ξαφνική "οργή" κατά της δικαιοσύνης; Αυτές οι "αγανακτήσεις" προσπαθούν να εξυπηρετησουν άγνωστους σκοπούς των συντακτών τους, δυστυχώς δεν υπάρχει δικαιολογία. Νόμοι του Ελληνικου Κράτους εφαρμόζονται για οσους το έχουν ξεχάσει ή απλά δεν το ξέρουν.Τυχόν παθογένειες από την εφαρμογή και προς ατόπημα του νομοθέτη κατά τη σύνταξη ενδέχεται να υπάρχουν. Δυστυχώς όπως ξαναείπα είναι νόμος του κράτους, άλλωστε η δουλειά της Αστυνομίας εξαντλείται στη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη, ο αστυνομικός δεν είναι ο κριτής του εγκλήματος, κρίνει η δικαιοσύνη. Και γιαυτό υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Κακώς μπαίνουν οι Αστυνομικοί στα χωράφια της δικαιοσύνης, δεν είναι η δουλειά τους.
Ο χρήστης panpoly είπε…
δεν φταιει η δικαιωσυνη πρεπει να αλλαξουν οι νομοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στις 3 συλληψεις η μια δωρο, απο του δικαστες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θα αλλαξουμε τον κοσμο εμεις αυναδελφε. Ας κανουμε την δουλεια μας σωστα τηρωντας την εκαστοτε νομοθεσια και το τι θα αποφασισουν τα δικαστηρια μη σε απασχολει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως θα έπρεπε να μάθετε να σχηματίζεται σωστές δικογραφίες για να μπει κάποιος φυλακή? Γιατί με μια βδομάδα ΑΤ και μετά τηλέφωνα και εξαφάνιση σε ειδικές υπηρεσίες η ακόμα σε ένα απλο ΤΑ να τα αποτελέσματα. Το επίπεδο είναι χάλια, γνώσεις μηδέν προϋπηρεσία μηδέν άρα τη φωνάζετε οι δικαστές ανακριτές εισαγγελέας αποφασίζουν με ότι τους παρουσιάζεται με μηδέν. Φάς πιεις αστυφύλακας θα βγεις, σας θυμίζει κάτι? Θέλετε να λέτε ότι τελειώσατε πανεπιστήμια και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα είμαστε εμείς και η ανύπαρκτη εκπαίδευση. Τώρα θα βγούνε όλοι οι ειδικοί εξαφανισμένοι σε γραφεία επιτελεια να απαντήσουν αλλά δυστυχώς ότι και να πείτε έτσι είναι το 90% είναι άσχετο με δικογραφίες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παίζει να μην έχεις περάσει ούτε απ' έξω από Α.Τ ή Τ.Α συνάδελφε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκτος απο αστυνομικοι ειμαστε και πολιτες με συνταγματικά δικαιωματα ισα με των υπολοίπων πολιτών..εχουμε και οικογένειες παιδια ζουμε στην ιδια κοινωνία και πληρωνουμε κανονικα τους φορους μας. Οταν ενας ληστης αφηνεται ελευθερος μας αφορα και ως πολιτες εκτός του επαγγέλματος μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός δια των αντιπροσώπων του ψήφισε τη σχετική νομοθεσία. 😉 Επομένως ο φόβος περιττός!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Εκπαίδευση ανύπαρκτη σε δικογραφίες, αυτοάμυνας κ.λ.π
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Εάν αυτός ο (λεβέντης) λήστευε το σπίτι ενός δικαστή ή δικηγόρου πια θα ήταν η ποινή; διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
25 χρόνια σε ΑΤ ΤΑ εσύ? Κάνα 2 χρόνια? Σε αρέσει δεν σε αρέσει έτσι είναι γνώσεις μηδέν. Οι μισοί αστυνομικοί είναι άσχετοι με το αντικείμενο της αστυνομίας. Περιπολίες δικογραφίες κτλ.