Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα μπορέσει η ανάπτυξη της 5G συνδεσιμότητας να κάνει την Ελλάδα έναν ακόμη ελκυστικότερο προορισμό για εργασία και μόνιμη διαμονή;


H Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ομορφότερες χώρες του κόσμου για να μείνει κανείς. Η εντυπωσιακή αρχαία αρχιτεκτονική εναρμονίζεται με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον όπου το χθες εναγκαλίζεται με το σήμερα, δημιουργώντας ιδανικές προϋποθέσεις για να θέλει κάποιος να μείνει μόνιμα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο. Πολλές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα αποτελεί το τέλειο μείγμα ιστορικής αρχιτεκτονικής και μοντέρνου design. Μάλιστα η Ελλάδα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τη συνολική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, καθώς συμμετέχει ενεργά σε νευραλγικούς τεχνολογικούς τομείς, όπως η τεχνολογία δικτύων και συστήματα διαδικτυακής συνδεσιμότητας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα θα παρέχει 5G υπηρεσίες σε ντόπιους και τουρίστες, κάτι το οποίο όχι μόνο θα συμβάλει στην ελληνική καινοτομία, αλλά θα την κάνει ακόμη πιο ελκυστικότερη χώρα προορισμό.

Από τη ρύθμιση του λανσαρίσματος, οι Έλληνες είναι πολύ ικανοποιημένοι που μπορούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία χρήσης καλύτερου ίντερνετ και υπηρεσιών συνδεσιμότητας. Η υπηρεσία 5G συνδεσιμότητας μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει ως μία μικρή αλλαγή, ωστόσο αυτή η αλλαγή μπορεί αν συμβάλει τα μέγιστα στο να γίνει η Ελλάδα ακόμα ελκυστικότερη σε βιοτικό επίπεδο. Λόγω της ύπαρξης σαφώς καλύτερης συνδεσιμότητας ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ξένων που επιλέγουν την Ελλάδα είτε για τουρισμό, ή εργασία ή μόνιμη διαμονή.

Μεταμόρφωση μέσα από ευκαιρίες

Το 5G δίκτυο έχει καταφέρει να μεταμορφώσει ολόκληρες βιομηχανίες. Για παράδειγμα αν δούμε τη βιομηχανία τυχερών παιγνίων στοιχημάτων, από τότε που λανσαρίστηκε το 5G δίκτυο, όχι μόνο αύξησε τον αριθμό των νεών θέσεων εργασίας, αλλά, όπως δείχνει και μία έρευνα που διεξήχθη από την Paysafe αποκαλύφθηκε ότι οι δραστηριότητες στα τυχερά παιχνίδια, στον στοιχημαστισμό και τον τζόγο, όπως πονταρίσματα, στοιχήματα, on line φρουτάκια κι άλλα παιχνίδια καζίνο θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 27%. Αυτό το υπερταχύ και χαμηλής καθυστέρησης δίκτυο κινητής έχει τη δυναμική να μεταμορφώσει χώρες, περιοχές και βιομηχανίες, με τη δημιουργία νέων ευκαιριών.

Από τη διείσδυση του 5G στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί πολλές ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Σημειώνεται μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Από έρευνα που διεξήχθη από την GVA, αποκαλύφθηκε ότι περίπου 0,3 εκατομμύρια άτομα προσλήφθηκαν το τελευταίο διάστημα σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών. Λόγω του ότι το 5G δίκτυο προσφέρει γρηγορότερες και ποιοτικότερες επικοινωνίες, η αγορά εργασίας είναι σίγουρο ότι θα λειτουργεί καλύτερα και γρηγορότερα, επίσης. 

Αυξημένη οικονομική σταθερότητα

Είναι σίγουρο ότι τα πλεονεκτήματα του 5G   μπορούν να αποτελέσουν έναν αξιόπιστο οδηγό ανάπτυξης, καθώς το 5G δίκτυο μπορεί να εμπλουτίσει σημαντικά τις επιχειρηματικές συναλλαγές και όλες τις φάσεις του εμπορίου. Εάν εστιάσουμε στο οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας, η άφιξη της  5G συνδεσιμότητας μπορεί εύκολα να αυξήσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η 5G συνδεσιμότητα μπορεί να επηρεάσει προς το καλύτερο το βιοτικό επίπεδο άνω των 6 εκατομμυρίων που θα επωφεληθούν άμεσα από τις βελτιωτικές αλλαγές στην αγορά. Με αυξανόμενη οικονομική σταθερότητα και αυξανόμενους μισθούς, η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε ένα εύκολα προσβάσιμο και πολύ ελκυστικό προορισμό εργασίας.

Οι 5G υπηρεσίας ανεβάζουν το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας

Σε τοπικό επίπεδο η ανάπτυξη του 5G δικτύου μπορεί να ενδυναμώσει σημαντικά την εικόνα της Ελλάδας ως ελκυστικό προορισμό με υψηλό βιοτικό επίπεδο. Όσοι διαμένουν στην Ελλάδα μπορούν πλέον και απολαμβάνουν τις επιπρόσθετες 5G υπηρεσίες, όπως βελτιωμένες υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας, καλύτερο ίντερνετ, αξιόπιστες επικοινωνίες. Με το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ΑΕΠ που η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επενδύσει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, γίνεται σαφές ότι πλέον η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε ένα ελκυστικό προορισμό που προσφέρει υψηλό βιοτικό επίπεδο, άριστες υποδομές, οικονομική σταθερότητα και δυναμική προοπτικό για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον.

Εν κατακλείδι!

Εκτός του ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, είναι παράλληλα και μία φανταστική χώρα για να μείνει κανείς μόνιμα. Από τότε που στην εξίσωση προστέθηκε και το 5G δίκτυο, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των ξένων που αποφασίζουν να μετακομίσουν μόνιμα στην Ελλάδα για να εργαστούν. Αυτό συμβαίνει καθώς δημιουργούνται πολλές νέες ευκαιρίες εργασίας, υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα, ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμα παράγοντες που καθιστούν την Ελλάδα ως μία εξαιρετικά δημοφιλή χώρα προορισμό,



















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια