Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φουσκώνουν τους εμβολιασμούς σε ποσοστό πάνω από 55% των εμβολίων που έχουν παραλάβει


Μήνες τώρα πασχίζουμε να αποδείξουμε ποια είναι η αλήθεια για τα εμβόλια που έχουν γίνει στη χώρα μας. Ημασταν σίγουροι (όπως και πολλοί άλλοι), ότι λένε συνεχώς ψέματα, ότι φουσκώνουν τα νούμερα. Δεν υπάρχει, άλλωστε, στοιχείο της πανδημίας που να μην το «μαϊμούδισαν» έτσι που να δικαιολογεί την πολιτική τους, οπότε δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το ίδιο έκαναν και με τον εμβολιασμό.

Αλλο, όμως, να συναγάγεις κάτι από τη γενικότερη πολιτική και άλλο να έχεις τις αποδείξεις για το «μαϊμούδισμα». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να κρατήσει κρυφά τα στοιχεία για τον αριθμό των εμβολίων που της παρέδωσαν οι τρεις εταιρίες (Pfizer, Moderna και AstraZeneca – το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μπήκε αργά σε κυκλοφορία και ο αριθμός των δόσεων είναι πάρα πολύ μικρός).

Επιτέλους, όμως, βρήκαμε όλα τα επίσημα στοιχεία για τις δόσεις που έχουν παραδοθεί στην Ελλάδα και είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε το μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ενα ψέμα που κάθε άλλο παρά ανώδυνο είναι, καθώς αφορά το βαθμό της εμβολιαστικής κάλυψης του ελληνικού λαού, που συναρτάται άμεσα με τη διαχείριση της πανδημίας. Φούσκωσαν εξωφρενικά το βαθμό της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, για να προχωρήσουν στο «άνοιγμα των πάντων», προκειμένου να ικανοποιήσουν το βασικό τους στόχο: το άνοιγμα του τουρισμού.

Τα επίσημα στοιχεία τα αντλήσαμε από τις εγκριτικές αποφάσεις για τη διάθεση πιστώσεων, προκειμένου να πληρωθούν οι εταιρίες που παράγουν και διακινούν τα εμβόλια. Στις αποφάσεις αυτές αναφέρονται αναλυτικά η ποσότητα των εμβολίων που παρέδωσε κάθε εταιρία (και το κόστος αγοράς, φυσικά), η ημερομηνία παραλαβής κάθε παρτίδας και οι αποθήκες στις οποίες διαμοιράστηκαν τα εμβόλια της συγκεκριμένης παρτίδας.

Υπάρχουν και λίγες παρτίδες για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμα η εγκριτική απόφαση διάθεσης πίστωσης, υπάρχει όμως η ανάληψη υποχρέωσης και δέσμευσης πίστωσης, η οποία αναφέρει τους αριθμούς και τις ημερομηνίες των τιμολογίων και το σύνολο του δεσμευόμενου ποσού, από το οποίο προκύπτει και ο αριθμός των δόσεων εμβολίου της συγκεκριμένης παρτίδας. Δε γνωρίζουμε μόνο τις ακριβείς μέρες παραδόσεων. Αυτές, όμως, είναι πάντοτε κοντά στις ημερομηνίες έκδοσης των τιμολογίων (μερικές μέρες διαφορά).

Στον Πίνακα που ακολουθεί καταγράψαμε όλες τις παραδόσεις εμβολίων από τις τρεις εταιρίες ανά ημερομηνία. Οπου δεν έχουμε ημερομηνίες παραδόσεων, αναφέρουμε τις ημερομηνίες έκδοσης των τιμολογίων.

Με τελευταία ημερομηνία παράδοσης τις 18 Μάη, η χώρα μας παρέλαβε συνολικά από τις τρεις εταιρίες 4.189.515 δόσεις εμβολίων (2.482.525 δόσεις Pfizer, 481.590 δόσεις Moderna και 1.225.400 δόσεις AstraZeneca).

Στις 14 Ιούνη, ο Θεμιστοκλέους ισχυριζόταν με καμάρι ότι ήδη είχαν γίνει 6.910.000 εμβολιασμοί! Μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 2.700.000 δόσεων! Ακόμα και αν συνυπολογίσουμε τις 162.276 δόσεις του μονοδοσικού της J&J (τον αριθμό έδωσε ο Θεμιστοκλέους και δεν μπορέσαμε να τον επιβεβαιώσουμε), και πάλι η διαφορά είναι χαώδης. Μιλάμε για πάνω από 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς περισσότερους από αυτούς που θα μπορούσαν να έχουν γίνει με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων (όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία)! Μιλάμε για φούσκωμα της τάξης του 58%.

Κάνουμε σύγκριση ανάμεσα στο σύνολο των επιβεβαιωμένων παραλαβών μέχρι τις 18 Μάη και στις δηλώσεις Θεμιστοκλέους στις 14 Ιούνη για δυο λόγους.

Πρώτο, επειδή μέχρι και σήμερα δεν έχει αναρτηθεί καμιά καινούργια εγκριτική απόφαση για διάθεση πίστωσης ή έστω απόφαση ανάληψης υποχρέωσης και δέσμευσης πίστωσης (που είναι το πρώτο στάδιο). Οι τελευταίες αποφάσεις έχουν ημερομηνία 7 Ιούνη και αφορούν παραδόσεις μέχρι και τις 18 Μάη.

Δεύτερο, γιατί οι παραλαβές εμβολίων δεν ταυτίζονται χρονικά με τους εμβολιασμούς. Μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα από τη στιγμή που παραλαμβάνονται κάποιες παρτίδες εμβολίων μέχρι τη στιγμή που τα εμβόλια θα γίνουν σε πολίτες. Επομένως, και αν ακόμα παραδόθηκαν κάποιες παρτίδες μετά τις 18 Μάη, για τις οποίες θα εκδοθούν οι αποφάσεις πληρωμής αργότερα, είναι βέβαιο ότι αυτά τα εμβόλια δεν έγιναν μέχρι τις 14 Ιούνη, που έκανε δηλώσεις ο Θεμιστοκλέους.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα: Αν στις 18 Μάη είχαν γίνει και οι 4.189.515 δόσεις, στις 19 Μάη, που δεν υπάρχει παραλαβή, τα εμβολιαστικά κέντρα θα έπρεπε να έχουν κλείσει. Οπως μπορείτε να δείτε από τον πίνακα, μεσολαβούν μέρες ανάμεσα στις παραδόσεις και συχνά ο αριθμός των δόσεων κάποιων ημερών είναι πολύ μικρός. Γι’ αυτό και κάνουμε σύγκριση των επιβεβαιωμένων παραλαβών (όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία, με τελευταία έκδοση στις 7 Ιούνη) και των ψεύτικων ισχυρισμών του Θεμιστοκλέους στις 14 Ιούνη.

Για να μη μείνει, όμως, καμιά αμφιβολία, θα δούμε και τι ανακοίνωσε ο Θεμιστοκλέους στις 17 Μάη. Ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα, ότι είχαν πραγματοποιηθεί 4.377.000 εμβολιασμοί. Ομως, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι μέχρι τις 17 Μάη είχαν παραληφθεί 4.058.475 δόσεις εμβολίων (131.040 δόσεις της Pfizer παρελήφθησαν στις 18 Μάη). Δηλαδή, σύμφωνα με τον Θεμιστοκλέους, είχαν κάνει όλα τα εμβόλια που είχαν παραλάβει μέχρι τότε και… είχαν βρει επιπλέον 318.525 δόσεις από το… πουθενά!

Ο ίδιος, σε μεταγενέστερη ενημέρωση (31 Μάη), έλεγε ότι το Pfizer είχε απορροφητικότητα 92%, το Moderna 89% και το AstraZeneca 70%. Παίρνουμε τα υψηλότερα ποσοστά απορρόφησης που έχει δώσει, γιατί έχει δώσει και χαμηλότερα (π.χ. στις 17 Μάη μιλούσε για ποσοστά απορρόφησης 88,8% στο Pfizer, 84,3% στο Moderna και 65% στο AstraZeneca). Τα ποσοστά αυτά είναι σίγουρα φουσκωμένα, όμως αν τα εφαρμόσουμε στις ποσότητες των δόσεων που είχαν παραληφθεί μέχρι τις 17 Μάη, τότε θα μπορούσαν να έχουν γίνει το πολύ 2.163.366 δόσεις Pfizer, 428.615 δόσεις Moderna και 857.780 δόσεις AstraZeneca. Σύνολο 3.450.000 δόσεις μάξιμουμ. Μέχρι τους 4.377.000 εμβολιασμούς που ανακοίνωσε ο Θεμιστοκλέους, έχουμε μια διαφορά 927.000 δόσεων (27%)!

Από όπου και να τους πιάσεις βρομάνε ψέμα, «μαϊμουδιά» και εξαπάτηση του ελληνικού λαού, για να καλύψουν την εγκληματική πολιτική τους και να παρουσιάσουν την πορεία του εμβολιασμού σαν το… success story του Κούλη και των α(χ)ρίστων του.

Θα επαναλάβουμε ότι ως σωστή σύγκριση θεωρούμε τις ποσότητες εμβολίων που βεβαιώνονται από την κυβέρνηση μέχρι τις 7 Ιούνη (αφορούν παραλαβές μέχρι τις 18 Μάη) με τους ισχυρισμούς του Θεμιστοκλέους στις 14 Ιούνη. Οχι επειδή θέλουμε σώνει και καλά να μεγαλώσουμε το ποσοστό της «μαϊμουδιάς» (το ψέμα είναι ψέμα, έτσι κι αλλιώς), αλλά για τους λόγους που περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω.

Ο Θεμιστοκλέους, βέβαια, όπως και οι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, εξακολουθούν να κάνουν και τη γνωστή απατεωνιά με το διπλό μέτρημα των δόσεων. Δηλαδή, δε φτάνει που λένε ψέματα, φουσκώνοντας τους εμβολιασμούς που έγιναν σε ποσοστά της τάξης του 58%, αλλά τους παρουσιάζουν με απατεωνίστικο τρόπο, για να νομίζει ο κόσμος ότι το «τείχος ανοσίας» έχει σηκωθεί σε σημαντικό βαθμό στη χώρα μας.

Ελεγε ο Θεμιστοκλέους στις 14 Ιούνη: «Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε έχουν πραγματοποιηθεί 6.910.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 4.260.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 40,5%, και 2.810.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις, ποσοστό 27%».

Αν αφαιρέσουμε από τους -κατά τον Θεμιστοκλέους- πλήρως εμβολιασμένους τους 162.276 που έκαναν το μονοδοσικό της J&J (πάντα κατά τον Θεμιστοκλέους), απομένουν 2.647.724 πολίτες που έκαναν δύο δόσεις. Για τον εμβολιασμό τους απαιτήθηκαν 5.295.448 δόσεις. Δηλαδή, γύρω στο 1.106.000 δόσεις παραπάνω απ’ αυτές που είχε παραλάβει η χώρα! Αν βάλουμε και τους 4.260.000 που είχαν κάνει -κατά τον Θεμιστοκλέους- μία δόση, φτάνουμε στους 9.555.448 εμβολιασμούς. Δηλαδή, αριθμό υπερδιπλάσιο από τις δόσεις που είχε παραλάβει η χώρα!

Επαναλαμβάνουμε: από όπου και να τους πιάσεις ζέχνουν ψέμα, «μαϊμουδιά» και εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Είπαμε και παραπάνω ότι αυτό δεν είναι ένα ανώδυνο ψέμα, αλλά σχετίζεται άμεσα με τη διαχείριση της πανδημίας και τους κινδύνους που διαγράφονται. Φουσκώνουν τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί, όχι μόνο για να διαφημίσουν το success story, αλλά και για να δικαιολογήσουν το «άνοιγμα των πάντων». Το τρίτο κύμα της πανδημίας ολοκληρώνει τον κύκλο του, όμως όταν το «τείχος ανοσίας» είναι σημαντικά χαμηλότερο απ’ αυτό που παρουσιάζουν, το τέταρτο κύμα θα «ωριμάσει» πολύ πιο γρήγορα, γιατί σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα συμπεριφερθεί αναγκαστικά με χαλαρότητα (χωρίς να συνυπολογίσουμε τις επιπτώσεις του τουρισμού).

Τι κάνει, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Εχοντας φτιάξει μια ψεύτικη εικόνα για την πορεία του εμβολιασμού, αντιστρέφει τους όρους και μετακυλά τη δική της ευθύνη στο λαό, μη διστάζοντας να ξαμολήσει το ακροδεξιό μαντρόσκυλό της για να απειλεί τους εργαζόμενους με απολύσεις, αν δεν εμβολιαστούν. Εμφανίζει ένα σκηνικό απροθυμίας προς εμβολιασμό, ενώ το πρόβλημα δεν είναι η λαϊκή απροθυμία, αλλά η στενότητα εμβολίων και η άθλια διαχείρισή τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (π.χ. εγκατέλειψαν τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων –οι τραγικές συνέπειες φάνηκαν με το ρεκόρ θανάτων κατά το τρίτο κύμα, μολονότι υπήρχε εμβολιασμός- και με τη στροφή στους νεότερους, με σκοπό από τη μια να ξεστοκάρουν το «τελειωμένο» AstraZeneca και από την άλλη να δείξουν… θυελλώδη πρόοδο του εμβολιασμού στις παραγωγικές ηλικίες και εξασφάλιση… τουριστικής ασφάλειας).

ΥΓ1. Από τον πίνακα με τις παραλαβές εμβολίων μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους που τους έσπρωξαν στον άθλιο-εγκληματικό χειρισμό του AstraZeneca. Μέχρι και τα τέλη Μάρτη είχαν παραλάβει λίγες δόσεις AstraZeneca (κάτι λιγότερες από 500.000) και πίστευαν ότι σιγά-σιγά θα τις «σπρώξουν». Τον Απρίλη, όμως, οι παραλαβές δόσεων AstraZeneca ξεπέρασαν τις παραλαβές αθροιστικά του πρώτου τριμήνου (733.400 μόνο τον Απρίλη), ενώ παράλληλα το εμβόλιο «τελειώνει» στην κοινωνική συνείδηση. Δεν είναι τυχαίο ότι αποφασίζουν να βάλουν το AstraZeneca σε «πανέρι» και να το «σπρώξουν» υποχρεωτικά στις ηλικίες 30-44 (σ’ αυτούς δηλαδή για τους οποίους υπήρχε ήδη η πιο ισχυρή αντένδειξη) ταυτόχρονα με την παραλαβή της μεγαλύτερης παρτίδας δόσεων του συγκεκριμένου εμβόλιου (357.400 δόσεις στις 27 Απρίλη).

ΥΓ2. Είναι γνωστό στους αναγνώστες μας, ότι μέχρι τα τέλη Απρίλη επιμέναμε ότι από τη χώρα μας έχουν παραληφθεί 642.000 δόσεις εμβολίων από τις τρεις εταιρίες. Αυτός ο αριθμός δεν ήταν αυθαίρετος, αλλά προέκυπτε από τις ανακοινώσεις για τις παραλαβές που είχε κάνει μέχρι τότε ο Θεμιστοκλέους, ο οποίος δεν έδινε συνολικό αριθμό, αλλά προέτρεπε τους δημοσιογράφους να κάνουν άθροιση τις παραλαβές που ο ίδιος έχει ανακοινώσει. Αν συγκρίνετε τον πίνακα που φτιάξαμε τότε, με βάση τις ανακοινώσεις του Θεμιστοκλέους (δείτε εδώ), με τον πίνακα που δημοσιεύουμε σήμερα, με βάση τα επίσημα έγγραφα παραλαβών, θα βρείτε και πάλι μεγάλες διαφορές! Δηλαδή, ούτε τότε που ανακοίνωνε τις παραλαβές έλεγε αλήθεια.

Στη συνέχεια, σταμάτησε να ανακοινώνει παραλαβές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη και να αναγκαστούμε όλοι να αναπαράγουμε άκριτα τους ψεύτικους αριθμούς για τους πραγματοποιηθέντες εμβολιασμούς, που ανακοίνωνε κάθε εβδομάδα. Δεν του κάναμε τη χάρη. Εφόσον ο ίδιος είχε πει «κάντε άθροιση όσα έχω ανακοινώσει για τις παραλαβές», επιμέναμε σ’ αυτή την άθροιση και καλούσαμε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την τεράστια διαφορά ανάμεσα στα όσα είχε ανακοινώσει για τις παραλαβές δόσεων και στον αριθμό των εμβολιασμών που ισχυριζόταν ότι έχει πραγματοποιήσει.

Και βέβαια, συνεχίσαμε να ψάχνουμε για να βρούμε όλα τα στοιχεία. Τον πίνακα που δημοσιεύουμε σήμερα θα συνεχίσουμε να τον επικαιροποιούμε με βάση τις αποφάσεις του υπηρεσιακού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, που θα δημοσιεύονται στη Διαύγεια.

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα σιωπής για τις παραλαβές, ο Θεμιστοκλέους αναγκάστηκε να επανέλθει στις 17 Μάη, στήνοντας δημοσιογραφική ερώτηση, στην οποία απάντησε ανακοινώνοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή παραλαβές 5.187.010 δόσεων από τις τρεις εταιρίες. Ομως, είχαν πραγματικά παραληφθεί μόνο 4.058.475 δόσεις. Μ’ άλλα λόγια, ο Θεμιστοκλέους φούσκωσε τις δόσεις που είχαν πραγματικά παραληφθεί κατά 1.128.535 (ποσοστό 28%)!


eksegersi.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια