Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καστοριά: Όπλα στο σπίτι του μεταφορέα 53 κιλών κάνναβης


Τα όπλα, που εντοπίστηκαν στην οικία του 46χρονου, κατασχέθηκαν και υποβλήθηκαν σε  βαλλιστική εξέταση 

Νέες παραμέτρους στην έρευνα για τη μεταφορά του μεγάλου φορτίου κάνναβης που κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς στο αυτοκίνητο ενός 46χρονου Έλληνα φέρνει η ανακάλυψη του οπλοστασίου που διατηρούσε στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο 46χρονος Έλληνας είχε συλληφθεί μετά από καταδίωξη στην πόλη της Καστοριάς, όπου εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζή μαζί με τον 48χρονο αλλοδαπό συνεπιβάτη του. Στο αυτοκίνητο είχαν βρεθεί δυο ταξιδιωτικοί σάκοι που είχαν μέσα 50 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 53 κιλών, που είχε περάσει παράνομα στη χώρα ο 48χρονος, αν και σε βάρος του εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen. Μάλιστα, στην κατοχή των δραστών είχαν κατασχεθεί και 3.550 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς ζήτησαν από τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας Κορδελιού – Εύοσμου Θεσσαλονίκη να ερευνήσουν την κατοικία του 46χρονου και βρήκαν σε αυτήν ένα πιστόλι, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία επαναληπτική κυνηγετική καραμπίνα, δυο γεμιστήρες, 45 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 μεταλλικά σφαιρίδια και δυο αμπούλες αερίου.

Τα παράνομα όπλα κατασχέθηκαν και το πιστόλι εστάλη για βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας, ενώ σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ήδη, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καστοριάς του είχε ασκήσει δίωξη για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την διακίνηση.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια