Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Ακυρώσεις προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο 401 λόγω έλλειψης προσωπικού


Επιστολή στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εθνικής Άμυνας έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καθώς τον τελευταίο καιρό αστυνομικοί αναφέρουν ότι η επέμβαση στην οποία πρόκειται να υποβληθούν ακυρώνεται λόγω έλλειψης προσωπικού.


Η ανακοίνωση:

Κύριοι Υπουργοί,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλος αριθμός αστυνομικών-μελών μας επικοινωνεί με τα γραφεία της Ένωσής μας μεταφέροντας την αγανάκτησή του για το γεγονός, ότι καίτοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν προγραμματιστεί χειρουργικές επεμβάσεις για σοβαρές παθήσεις στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, εντούτοις, λίγες μέρες πριν την εισαγωγή τους, ειδοποιούνται ότι το προγραμματισμένο χειρουργείο ή η επέμβαση ακυρώνεται λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού!!!

 

Ως συνέπεια,  η υγεία των συναδέλφων μας ακροβατεί σε μια λεπτή κλωστή, αφού διακινδυνεύεται η ομαλή αποκατάσταση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν προκειμένου να επανέλθουν σύντομα υγιείς στην ενεργό υπηρεσία,  ενώ την ίδια ώρα διαταράσσεται ο οικογενειακός και οικονομικός προγραμματισμός τους.

 

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επικοινώνησαν και επισκέφτηκαν το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και με λύπη μας διαπιστώσαμε την εγκυρότητα των καταγγελλομένων. Όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου, οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων χειρουργείων των ασθενών οφείλονται στις σχεδόν καθημερινές έκτακτες Διαταγές που καταφτάνουν στο Νοσοκομείο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες το 401 Γ.Σ.Ν.Α. καλείται να διαθέσει μεγάλο αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού σε διάφορα εμβολιαστικά κέντρα κατά του Covid-19 !!!

 

Ως αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, τα χειρουργεία που είναι διαθέσιμα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, συγκριτικά με αυτά που πραγματοποιούνταν προ πανδημίας, για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες ένστολους δικαιούχους νοσηλείας είναι ελάχιστα (διαθέσιμο σχεδόν το 20 %).

 

Σε περίπτωση επιβάρυνσης της υγείας των συναδέλφων μας από τις ακυρώσεις των προγραμματισμένων χειρουργείων, που επηρεάζει άμεσα εκτός από την ζωή τους και την εξέλιξη της υπηρεσιακής τους κατάστασης, άραγε ποιός θα φέρει την ευθύνη ;

 

 

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

 

 

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την εξεύρεση λύσης, αφού εκπτώσεις στη ζωή και την υγεία των αστυνομικών δεν χωρούν.

 

Ως Αστυνομικοί Υπάλληλοι καταβάλλουμε κάθε μήνα τις απαιτούμενες εισφορές ώστε να απολαμβάνουμε το στοιχειώδες αγαθό της υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

 

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


easya.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια