Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήραν τα μεταπτυχιακά διπλώματα οι σπουδαστές της 24ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας


Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή αποφοίτησης και απονομής των μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους 25 σπουδαστές της 24ης εκπαιδευτικής σειράς 2020 – 2021.

Σπουδαστές ήταν ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τα μεταπτυχιακά διπλώματα απένειμε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό .

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ενώ η Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή .

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Κωνσταντίνος Κελλάρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Β΄ Υπαρχηγός, Αντιναύαρχος (Λ.Σ.) Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Γιώργος Γρηγορίου και η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Από την Ελληνική Αστυνομία παρέστησαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης, ο Γενικός Διευθυντής Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, Υποστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής, καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και συγγενείς των αποφοίτων.

Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ακαδημαϊκούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς επιστήμονες του Δημόσιου τομέα.








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι σπουδάζουν να μην καίμε κόσμο σε φωτιές, να μην πνίγονται σε πλημμύρες κτλ, σωστά? Αυτοί θα βγάζουν και σχέδια σε περίπτωση πολέμου? Οπότε είμαστε σίγουροι ότι είμαστε σε καλά χέρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τοσοι προσκεκλημενοι , τοση φασαρια για το τιποτα , ολο φρουφρου και αρωματα , αλλα στην πραξη μηδεν. Ετυχε πριν καιρο να βρεθω μπροστα σε συζητηση αστυνομου β με υποδιευθυντη σχετικα με τη σχολη εθνικης ασφαλειας και αλλες σχολες και κατι εργασιες και κατι πραγματα εκτος τοπου και χρονου ηταν και οι δυο σαν να ακουγα παιδια που πανε να δωσουν πανελληνιες που αν τους βαλεις απεναντι σε εγκληματια η απο την αλλη να λυσουν ενα απλο επεισοδιο π.χ. μεταξυ γειτονων , θα τα κανουν μανταρα και θα τα φορτωσουν στον χαμηλοβαθμο. Κουνια που μας κουναγε , το εγκλημα εχει παει μπροστα , οι αλλαγες στη δομη της κοινωνιας εχουν αλλαξει αρδην και εμεις εχουμε αξιωματικους που τους δινουν θεματα να γραψουν εκθεση και να κανουν εργασιες , για να παιρνουν διπλωματα και να βγαζουν σχολες και να γεμιζει ο ατομικος φακελος για να τον δουν στα συμβουλια κρισεων.