Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Όλοι στις 16 Ιούνη στα συλλαλητήρια


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: 

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά θα τεθεί για ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιούνη στη Βουλή. Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, που πραγματοποιήθηκαν με την κατάθεση του νομοσχέδιου, κλιμακώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα με  συγκέντρωση την Τετάρτη 16/6 στις 10.30 π.μ. και συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πάρει την απάντηση που της αξίζει! Με το νομοσχέδιο, καταργούνται δικαιώματα των εργαζομένων, που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες και προωθούνται: κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, εμπόδια στη συλλογική δράση και την απεργία κλπ.

Οι απόστρατοι, συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους στις νέες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, στηρίζουμε τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους και ανέργους, που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!!

Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, αλλά δεν βάζουμε σε καραντίνα τις διεκδικήσεις, για δουλειά με δικαιώματα και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα! Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι παλαιότεροι και πρόσφατοι! Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι (ΣΥΡΙΖΑ) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη).

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο!

ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια