Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκαναν τον γιατρό ή τον αστυνομικό και εξαπάτησαν δεκάδες ηλικιωμένους - Πάνω από 1.200.000 ευρώ η λεία


Οι στοχευμένες ενέργειες και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 51 περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απάτης, που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές των Σερρών.

 

Για την υπόθεση συνελήφθη προχθές (30 Μαΐου 2021) το απόγευμα στις Σέρρες μία αλλοδαπή γυναίκα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παππά.

 

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι η προαναφερόμενη μαζί με συνεργούς της, συνέστησαν εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά, τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές των Σερρών.

 

Προσποιούνταν τον γιατρό ή τον αστυνομικό και προφασίζονταν ότι το παιδί τους έχει εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση ή ότι το παιδί τους έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο παιδί, προκαλώντας στα θύματα έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση.

 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιώντας την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα προχθές σε χωριό των Σερρών και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

 

Σε έρευνα του οχήματος που χρησιμοποιούσε η ανωτέρω, βρέθηκε κρυμμένο κάτω από το πατάκι του οδηγού το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη παθούσα.

 

Επίσης χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν το τελευταίο δίμηνο ακόμη 4 ηλικιωμένους, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 21.550 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 18.850 ευρώ.

 

Με τον ίδιο τρόπο, επιχείρησαν να εξαπατήσουν άλλους 46 ηλικιωμένους, ζητώντας χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 1.200.000 ευρώ.

 

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια