Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΟΠΚΕ: «Ακριβή» απόσπαση 100 αστυνομικών για τρεις μήνες


Η υποστελεχωμένη σε αστυνομικές δυνάμεις επαρχία βλέπει με έκπληξη την πολυέξοδη απόσπαση 100 πολύτιμων αστυνομικών στην Αθήνα

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να αποσπάσει 100 αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών για την ενίσχυση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αττικής.

 

Την ώρα που τα Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα συγχωνεύονται με υποστελεχωμένο προσωπικό, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της κοινωνίας, 100 αστυνομικοί από επαρχιακές πόλεις λαμβάνουν φύλλο πορείας για να μεταβούν στην Αττική ως ενίσχυση της Ομάδας ΟΠΚΕ, τις επόμενες ημέρες.

 

Τα έξοδα των αστυνομικών, τα οποία θα καλυφθούν με δαπάνες Δημοσίου, αποτέλεσαν δέλεαρ για το ένστολο προσωπικό το οποίο θα υπηρετήσει για διάστημα τριών μηνών στην Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έξοδα για το διάστημα αυτό υπολογίζεται πως θα αγγίξουν τα 372.000€.

 

Φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιθυμεί να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής μετά την έξαρση της εγκληματικότητας. Αν και μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα παραμένουν τα ουσιώδη κίνητρα, το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα παταχθεί η εγκληματικότητα, η οποία βρίσκεται στο ζενίθ σε διάστημα μόλις τριών μηνών.

 

Ένα ακόμη ερώτημα που προκύπτει είναι: Πόσους μάχιμους αστυνομικούς έχει στη διάθεσή της η Αττική; Είναι τόσο λίγοι που ολόκληρη πρωτεύουσα χρειάζεται ενισχύσεις από την επαρχία;

 

Η απόφαση αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Μαρτυρίες αστυνομικών αναφέρουν πως η απόφαση αυτή είναι άδικη. Μάλιστα, διερωτώνται ποια η σκοπιμότητα πίσω από αυτή τη διαταγή, την ίδια ώρα που άλλοι αστυνομικοί καλούνται να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να πατάξουν την εγκληματικότητα βάζοντας τη ζωή τους καθημερινά σε κίνδυνο με ξεχαρβαλωμένα -δίχως service- οχήματα και με ελλιπή εξοπλισμό. Επίσης, πάρα πολλές μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκονται ακινητοποιημένες στους όρχους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο στόλος είναι γηρασμένος και δεν διατίθενται κονδύλια για καύσιμα.

 

Ίσως, με αυτή την ενέργεια επιχειρείται, πέρα από την εγκληματικότητα, να μειωθεί και το αίσθημα της εγκληματοφοβίας των πολιτών, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης… Αναμένουμε!

ΚΕΛΛΥ ΣΑΟΥΑΧ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ


kedenews.gr









Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν έχω ακούσει κανένα συνάδελφο να γκρινιάζει ότι δεν περνάει καλά στην επαρχία. Ακούω μόνο ότι όλοι θέλουν να φύγουν από την Αθήνα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσλήψεις προσλήψεις προσλήψεις!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από Καλαμάτα πάνε απόσπαση Κόρινθο,από Κόρινθο Θεσσαλονίκη,από Θεσσαλονίκη Έβρο,από Έβρο νησιά,από νησιά Καλαμάτα και πάει λέγοντας.
Αποσπάσεις επι αποσπάσεων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχαχαχχα η απόσπαση της απόσπασης για να κινείται το χρήμα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
3720 εκαστος... Όπως κ με τους πανθηρες... Αν υπηρετούσαν Α.Τ κ Τ.Α θα ερχόντουσαν?? (Εκεί που είναι κ οι πραγματικες ανάγκες). Υπάρχει η δεν υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος?? Και αν υπάρχει ποιος θα πρεπει να ελεγχθεί?? 372.00 ευρω......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατι τρεχει στα γυφτικα.Ξανα μανα τα ιδια. Ολα για το θεαθηναι και το φαινεσθαι. Ουσια μηδεν. Και τα τμηματα αδεια να παλευει ο αξυπ μονος με τις συλληψεις και προσαγωγες και ξανα μανα γεματα κρατητηρια κομμενα ρεπο για μεταγωγη και ελευθερος με περιοριστικους ορους ο συλληφθεις κι αυριο παλι τα ιδια . Ο απλος πολιτης που απευθυνεται στο τμημα βλεπει την κατασταση που επικρατει το χαος δλδ , δεν βρισκει ανταποκριση και εκει θα επρεπε να εστιασει στο θεμα ανασφαλειας των πολιτων που για τα καθημερινα μικροπροβληματα και περιστατικα που δεν χρεωνονται στις μαχιμες υπηρεσιες δι.ας. ο.π.κε. κτλ οπως διαφορες μεταξυ γειτονων π.χ. αυτα λοιπον τα μικροπροβληματα απο πταισματα καταληγουν σε αυτοδικιες , σε επεισοδια με ξυλοδαρμους και πολυ χειροτερα σε κακουργηματα γιατι το κρατος ειναι ουσιαστικα απων
εστω και στα απλα διοτι τα τ.α. και α.τ. τα εχουν κανει κ.ε.π. εκτος απο τη βαρια εγκληματικοτητα (που ειναι ολη εξω ελευθερη με περιοριστικους ορους) υπαρχουν και αλλα προβληματα στις γειτονιες και οι πολιτες περιμενουν το περιπολικο μεχρι και 3 ωρες να φτασει στο σημειο. Με αδεια τμηματα , χωρις γραφεια αστυνομευσης , χωρις σκοπο , χωρις βοηθο αξυπ και με διοικητες ευνουχους δουλεια δεν γινεται. Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε. Λες και δεν εβρισκε οχι 100 αλλα 1000 ατομα απο υπηρεσιες τρυπες της αττικης επιτελεια αργομισθιες κτλ , να βγαλει στο δρομο αλλα και να ενισχυσει και α.τ. , τ.α. κτλ. .
Η μπαλα εχει χαθει τελειως.οποιος δεν ειναι χωμενος σε γραφειο και ειναι σε α.τ. , τ.α. η υπηρεσια λαντζα (λογω συνθηκων η λογω ελλειψης βυσματος) θα καταλαβε τι εννοω.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βαλτε κανα εσπα και για ατ να ερθει κοσμος με 3000 μηνα να παρουμε κανα ρεπο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το νέο σημειο εξάρτησης και διασύνδεσης των αστυνομικών με αξιωματικούς πολιτικούς και συνδικαλιστές.
Μια ολόκληρη βιομηχανία αποσπάσεων συνεχώς για τους ίδιους και τους ίδιους(σε μεγάλο ποσοστό με τις κατάλληλες γνωριμίες.(Μιλάω για νησιά και Εβρο).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστό μέτρο.ας γίνει για να στελεχωθούν και τα ατ της Αττικής
Ο χρήστης Unknown είπε…
Συνάδελφοι ωραία οικονομική κινητικότητα να επεκταθεί σε όλους τους Νομούς όλο τό χρόνο να βγάζουν χρήματα αλλά και να κάνουν διακοπές να αλλάζουν περιβάλλον από τοξικά άτομα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λογικά επειδή είναι περίοδος αδειών θέλουν την συγκεκριμένη υπηρεσία να είναι στελεχωμένη κανονικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να στελεχωθούν τα ατ της Αττικής χρειάζονται εκατοντάδες αστυνομικοί, η επαρχία δεν μπορει να καλύψει τα κενά αυτά.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Συνάδελφε πήγαινε απόσπαση με έξοδα δημοσίου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανώτατος αξιωματικός στη βορεια ελλάδα τα εχει κανει μπάχαλο, αδειαζει τα ατ και αφήνει να πάνε αθήνα στους πάνθηρες και έβρο και μετακινεί προσωπικό από αλλες υπηρεσιες για να καλυψει τις ανάγκες των ατ ,που αδειάζουν ,επιτέλους η ηγεσία θα κάνει κάτι γι αυτό?