Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κινηση Απόστρατων Αστυνομικών: Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο - Όλοι οι απόστρατοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη


Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Το αντεργατικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ  αποτελεί  μέγιστη πρόκληση για όλο το λαό. Δεν είναι απλά η συνέχεια στον ορυμαγδό των αντεργατικών ρυθμίσεων που  επέβαλαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι η υλοποίηση των πιο βάρβαρων πολιτικών της Ε.Ε και η επιδίωξη επιβολής  των διαχρονικών στόχων των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων με στόχο  την αύξηση της κερδοφορίας τους. Με τις διατάξεις του, η κυβέρνηση της Ν.Δ  και η πλουτοκρατία , επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης που  επίσπευσε η πανδημία του κορονοϊού στα λαϊκά στρώματα.

Θεωρούμε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα αυτή την ώρα και εκφράζουν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο. Το αποκρουστικό νομοσχέδιο της Ν.Δ που καταλύει κάθε εργασιακό δικαίωμα πέρασε πάνω στο δρόμο που έστρωσαν  οι κυβερνήσεις τους πετσοκόβοντας τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Φέρουν ευθύνες, όπως και η συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση στο χώρο των εργαζομένων για τη σημερινή ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης που καταργεί τα βασικότερα δικαιώματα των εργαζομένων και γυρίζει τη ζωή των λαϊκών οικογενειών στο 19ο αιώνα.

Μόνο επιστροφή σε προηγούμενους αιώνες, πριν ο εργάτης κατακτήσει με το αίμα και τους αγώνες του  τα βασικά δικαιώματά του, θα επιφέρει η εφαρμογή των προτεινόμενων διατάξεων του νομοσχεδίου.  Η κατάργηση του 8ώρου και η επιβολή της δεκάωρης εργασίας, η αύξηση των υπερωριών, οι απλήρωτη εργασία, η Κυριακάτικη εργασία για τις πλείστες κατηγορίες εργαζόμενων, το οριστικό χτύπημα  στο απεργιακό δικαίωμα και  το χτύπημα του συνδικαλιστικού δικαιώματος, καθώς και η μεθοδευμένη σύνδεσή του με το χαρακτηρισμό των συνδικαλιστικών πράξεων ως παράνομων, είναι ορισμένα από τα μέτρα που βάζουν ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα.

Όλα αυτά τα επαίσχυντα μέτρα που φέρνει το νομοσχέδιο στοχεύουν στην ίδια τη ζωή των εργαζομένων και όλου του λαού. Στοχεύουν τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας, βάζουν στην άκρη και τα δικά μας δικαιώματα ως απόστρατων και συνταξιούχων. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εκφραστεί η συλλογική αντίδραση και καταδίκη όλων στο αντεργατικό τερατούργημα.

Οι απόστρατοι, που έχουμε βιώσει τις απλήρωτες υπερωρίες και την υπερεργασία, τα ωράρια χωρίς τελειωμό, τους μισθούς της πείνας του «τρεις κι εξήντα παίρνετε», τη διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής, ως «λειτουργοί και όχι εργαζόμενοι», όπως ήθελαν να μας κρατούν αποκομμένους από το λαό, είναι ώρα να κατέβουμε στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τα αδέρφια μας, για να αποτρέψουμε με τη δύναμη του συλλογικού αγώνα την ψήφιση του νομοσχεδίου. Να δώσουμε και τη δική μας απάντηση σε όσους λοιδωρούν τη δύναμη των συλλογικών λαϊκών αγώνων. Να ζητήσουμε και  από τους εν ενεργεία συναδέλφους μας να αντιληφθούν ότι ο αγώνας αυτός γίνεται για τα δικαιώματα όλων και να μην στραφούν με την καταστολή κατά των εργαζομένων που παλεύουν για τη ζην εργασία τους και τη ζωή τους.

Την Πέμπτη 10 Ιούνη και ώρα 10.00 να συναντηθούμε όλοι οι απόστρατοι στα Προπύλαια  στην Αθήνα, όπως και στις συγκεντρώσεις που γίνονται στις άλλες πόλεις της χώρας, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και να ζητήσουμε να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο- έκτρωμα. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και συμμετέχουμε δυναμικά στους αγώνες στο πλάι των εργαζομένων. Είμαστε απόστρατοι όχι απόμαχοι της ζωής και των αγώνων για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Να μην γίνουν τα παιδιά μας δούλοι τον 21ο αιώνα.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι απόστρατοι του ΚΚΕ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΚΚΕ δεν έχει απόστρατους, μόνο μάχιμους γατάκι! Hasta la victoria siempre!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεια σου ρε Τσε Γκεβάρα αλάνι...