Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος: «Zητούμε πιο αυστηρές ποινές για τους δράστες αποτρόπαιων εγκλημάτων»


Την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των δραστών αποτρόπαιων εγκλημάτων, τόσο στο στάδιο επιβολής ποινής, όσο και σε εκείνο της έκτισής της, ζητάει από την πολιτεία η Eνωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εξ αφορμής του δημοσίου διαλόγου που αφορά την ποινική μεταχείριση δραστών ειδεχθών και κοινωνικά αποτρόπαιων εγκληματικών πράξεων, ειδικά εκείνων που στρέφονται κατά των εννόμων αγαθών της ζωής, της γενετήσιας ελευθερίας και της ανηλικότητας, υπενθυμίζει ότι, από ετών, τα μέλη της μέσα από την υπηρεσιακή τους ενασχόληση, είχαν εντοπίσει τους κινδύνους από τη μείωση των ποινών για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.

Με στόχο την διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είχε προτείνει προς τους αρμόδιους φορείς αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των δραστών αποτρόπαιων εγκλημάτων, τόσο στο στάδιο επιβολής ποινής, όσο και σε εκείνο της έκτισής της, όμως οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν.

Ενόψει της έξαρσης φαινομένων σκληρής εγκληματικότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι Έλληνες Εισαγγελείς ως θεματοφύλακες της κοινωνικής ειρήνης και των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών, υπενθυμίζοντας τα κατατεθειμένα αρμοδίως κείμενα των προτάσεών μας, καλούμε την πολιτεία να λάβει την απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία προς την ανωτέρω κατεύθυνση».
3 σχόλια :

Νέμεσις είπε...

Νωρίς ξυπνήσατε. Κάντε και καμιά απεργία. Μόνο για αναδρομικά θα κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

Εκείνη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τι λέει για το θεμα;Εννοώ τον υποψήφιο διάδοχο της κυρίας ΘΆΝΟΥ,τον κύριο ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ.Εχει μιλήσει για τα πάντα.Για ένα θέμα που αφορά το αντικείμενο του λειτουργήματός του,έχει να πει κάτι ή πρέπει να πάρει γραμμή από καπου;Εύγε,στους Έλληνες Εισαγγελείς.Ευτυχως,υπάρχουν ακόμη δικαστικοί που τιμούν το αξίωμα τους.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν δίκιο οι κύριοι. Άλλη μίζα πέφτει όταν απειλείσαι με ισόβια, άλλη αν πρόκειται να βγεις σε 5-6 χρόνια. Πάνω από όλα να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα ετών.