Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tι ειπώθηκε στην κλειστή σύσκεψη Καραμαλάκη με αξιωματικούς – Μπαίνει τέλος στους αστυνομικούς-«κλητήρες»


Ένα αίτημα δεκαετιών που θα απελευθερώσει πολλές δυνάμεις της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κρήτη από μια διαδικασία που ακολουθούνταν και είχε χαρακτηριστεί ως «πάρεργο» γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης στη διάρκεια της κλειστής σύσκεψης που είχε με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας στο Ηράκλειο.

 

Πρόκειται για την επίδοση δικαστικών εγγράφων προς τους πολίτες για το οποίο απασχολούνται στο νομό δεκάδες αστυνομικοί τμημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός γνωρίζοντας την αναγκαιότητα  αλλαγής αυτής της διαδικασίας ώστε οι αστυνομικοί να αφιερωθούν στο αστυνομικό τους έργο, ενημέρωσε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε οι επιδόσεις να γίνονται μέσω e– mail. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ένστολοι που έχουν αναλάβει το ρόλο αυτό του «κλητήρα» θα αποδεσμευτούν και θα μπορέσουν να αφιερωθούν σε άλλα ζητήματα, καθαρά αστυνομικής φύσης.

 

Βέβαια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Καραμαλάκης είπε ότι οι διαδικασίες προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και από άλλες υπηρεσίες και να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την υλοποίηση αυτής της αλλαγής, καθώς θα πρέπει να υπάρξει η συνεργασία και άλλων δημόσιων φορέων. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν υπάρξει μια τέτοια αλλαγή θα «αποδεσμευτούν» πολλοί αστυνομικοί από τη διαδικασία επίδοσης των δικογράφων. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι περισσότεροι από 30 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στο νομό έχουν επιφορτιστεί από με τη διαδικασία αυτή. Μάλιστα, όπως μας είπαν αστυνομικοί, υπάρχουν ημέρες στη διάρκεια των οποίων επιδίδονται δεκάδες δικόγραφα στους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας και ο εντοπισμός τους εκ νέου απαιτεί αρκετό χρόνο.

 

Ιατρείο

Ο κ. Καραμαλάκης είπε -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ότι στους σχεδιασμούς του Αρχηγείου είναι να δημιουργηθεί και ιατρείο μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο. Στόχος είναι να ανοίξει οργανική θέση για ιατρό (παθολόγο), κάτι όμως που ακόμα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο και θα χρειαστεί ο απαιτούμενος χρόνος.


creta24.gr









Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί έχουν όλοι οι πολίτες e-mail ; Ακόμα και οι 80χρονοι ; Εγκλήματα όμως μπορούν να κάνουν οι 80χρονοι, άρα και να τους γίνει κλήτευση από δικαστήριο. Αντί να προωθήσουν ρύθμιση για να επιδίδουν οι ταχυδρόμοι ή οι κούριερ προχωρούν σε ανεφάρμοστες προτάσεις.
Το αποτέλεσμα γνωστό. Θα συνεχίσουν να τα επιδίδουν οι γνωστοί "κούριερ" αστυνομικοί που τα κάνουν όλα και συμφέρουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχχα εδώ γελάμε πάλι...ποτέ δε θα γίνει αυτό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην τα βλέπεις όλα μαύρα.Κατα το σχηματισμό της δικογραφίας e mail κατηγορούμενου μαρτύρων απευθείας κλήση από εισαγγελέα.Μπορει να προβλεφθεί επίσης παραλαβή από συνήγορο.Παντως και τα μισά να γλιτώσεις μέχρι να προβλεφθεί άλλος τρόπος για τα υπόλοιπα είναι μεγάλη υπόθεση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στάχτη στα μάτια του συνδικαλισμου!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΡΩΤΕ ΚΑΛΑ. ΟΛΟΙ ΠΑΧΟΥΛΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΨΙΔΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοψίδια έχετε στην άλλη Ελλάδα. Εδώ έχουμε οφτά και αντικριστά ενημερώσου πριν σχολιάσεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το εθνικό μητρώο εξυπηρέτησης πολιτών που τώρα είναι προαιρετικό,θα γίνει υποχρεωτικό για όλους.Και εκεί θα πηγαίνουν οι κλησεις,προβλέπεται ήδη η ειδοποίηση με sms και mail για ότι έρχεται εκεί.Να τελειώνουμε με τη φαρσοκωμωδία του δεν έχουν mail οι 80χρονοι.Μια χαρά έχουν taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με Πιερρακάκη υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης πες ότι έγινε.Ο πιο αθόρυβος και αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα φυσικά πρόσωπα μπορεί να χρησιμοποιήσουν το taxisnet 1 φορά το χρόνο, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, κατόπιν ενημέρωσης που γίνεται από όλα τα ΜΜΕ και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν τους κωδικούς τους, αλλά τους χειρίζονται οι λογιστές τους.
Στα κλητήρια θεσπίσματα όμως δεν μιλάμε για φορολογικό δίκαιο και πρόστιμα που αν αργήσεις να τα πληρώσεις θα υπάρξει προσαύξηση. Μιλάμε για ποινικές δίκες, ακόμα και κακουργήματα που απειλούνται ποινές κάθειρξης. Αν ένας κατηγορούμενος καταδικαστεί ερήμην γιατί δεν είδε την ειδοποίηση ή αυτή εστάλη σε λάθος αριθμό θα προσφύγει και σχεδόν σίγουρα θα δικαιωθεί. Μην το βλέπετε κοντόφθαλμα. Ακόμα και να νομοθετηθεί αυτό με την επίδοση μέσω mail, αν κάποιος προσφύγει το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα τον δικαιώσει. Η διεθνής νομοθεσία είναι σύνθετη. Σε σοβαρές υποθέσεις στη Γερμανία και τη Σουηδία που ξέρω λχ πηγαίνει περιπολικό στον πολίτη. Εδώ θα τους ξεπεράσουμε ; Δεν το νομίζω. Το ορθό είναι επίδοση στα χέρια του με ταχυδρόμο ή κούριερ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το εθνικό μητρώο εξυπηρέτησης πολιτών προβλέπει ειδοποίηση με sms όταν έρχεται εισερχόμενο μήνυμα.
Ας τελειώνουμε με την καραμέλα του «δεν ξέρω/δεν μπορώ».
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ό,τι δεν παίρνει κατ΄ αποκλειστικότητα άλλος φορέας στο τέλος το κάνει μόνο η Αστυνομία. Όποιος θέλει να μην τον ειδοποιεί για δικαστήρια το σύστημα θα δηλώσει ψεύτικα στοιχεία επικοινωνίας.
Και από τα στρατιωτικά έγγραφα δήθεν απαλλαγήκαμε με το ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά τα τμήματα ακόμα στενάζουν από τις ειδοποιήσεις της στρατολογίας.
Μιλάω για την πράξη, όχι για θεωρία.... σε μια Ελλάδα που από λόγια είναι φουλ, αλλά οι πράξεις είναι απρογραμμάτιστες και πιο αργές και από χελώνες.