Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tην Κρήτη επισκέπτεται ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με αφορμή την «80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης».

 

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Σάββατο 22 Μαΐου, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.

 

Τον κ. Αρχηγό, υποδέχθηκε, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης μαζί με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχο Νικόλαο Σπυριδάκη.

 

Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τους Διευθυντές και τους Υποδιευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηρακλείου και Λασιθίου,  τους Διοικητές Υπηρεσιών που εδρεύουν στο νομό Ηρακλείου, με εκπροσώπους της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΙΡΑ Νομού Ηρακλείου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, του Συνδέσμου Αποστράτων Νομού Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωπο των Πολιτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

 

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των τοπικών Υπηρεσιών, ιδίως λόγω της τουριστικής περιόδου και των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη συνδυαστική διαχείρισή τους, ενώ επιπλέον ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της αστυνομικής ανταπόκρισης.

 

Συγκεκριμένα, με σκοπό τη συνεχόμενη αναβάθμιση του παραγόμενου αστυνομικού έργου, ο κ. Αρχηγός ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους οι αστυνομικοί, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών και της κοινωνικής ανάπτυξης. Επεσήμανε ακόμα τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του φόρτου εργασίας, μέσω του εφοδιασμού των Υπηρεσιών με νέα μέσα και σύγχρονη τεχνολογία καθώς και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό.

 

Ο κ. Αρχηγός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους, ενώ επιβεβαίωσε τη στήριξή του σε κάθε αστυνομικό, αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο έργο που παράγεται. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι καθημερινά καταβάλλεται προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και σημείωσε ότι αξιοποιείται κάθε δυνατός διαθέσιμος πόρος, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη και σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Η επίσκεψη του κ. Αρχηγού στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, συνεχίζεται σήμερα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, όπου θα παραστεί σε εκδηλώσεις για την «80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης» και θα συναντηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό είναι κάποιος να πει στο κύριο Αρχηγό ότι πρέπει να φοράει και τη στολή του όταν κάνει επίσημες επισκέψεις με το θεσμικό του ρόλο. Όχι μόνο κουστούμια...δεν πολιτεύτηκε, ακόμα έστω....υπομονή μέχρι το Σεπτέμβρη ας κάνει.