Kαταγγελία αναγνώστη για τον χρόνο εργασίας των δοκίμων αστυφυλάκων


Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Μιας και είναι η τελευταία σειρά που βρίσκεται τώρα στην σχολή αστυφυλάκων, η οποία εκπαιδεύεται με το “παλιό” πλέον σύστημα, αφού από την φετινή σειρά το πρόγραμμα γίνεται τριετές και λογικά θα αλλάξει, θέλω να πιστεύω προς το καλύτερο, θα ήθελα να αναφέρω το μόνιμο πρόβλημα όλων αυτών των ετών, το οποίο είναι αυτό του χρόνου εργασίας (ΠΔ 394/2001) των δοκίμων αστυφυλάκων κατά την πρακτική τους εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια λόγω ότι η πολιτεία κατάργησε την πενθήμερη και νυχτερινή αποζημίωση των εκπαιδευόμενων-δοκίμων αστυφυλάκων αυτοί δεν εκτελούν τις ανάλογες υπηρεσίες. Καλά ως εδώ. Όμως σε πάρα πολλές υπηρεσίες ειδικά επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος οι δόκιμοι αστυφύλακες εργάζονταν και εργάζονται ακόμα 5/5 ημέρες αφού είπαμε δεν τους δίνουν πενθήμερη αποζημίωση άρα θα πάρει δύο ρεπό να ξεκουραστεί. Εδώ όμως έρχεται το ΠΔ 394/2001 περί χρόνου εργασίας, το οποίο στο αρ.1 αναφέρει ότι ο αστυνομικός ανά περιπτώσεις πχ του Αστυνομικού Τμήματος (8ωρη απασχόληση) αναφέρει ότι το προσωπικό εκτελεί βάρδιες με μέγιστο χρόνο εργασίας τις 32 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι οι δόκιμοι για να εργάζονται κάθε μέρα πρέπει να εκτελούν 6ωρη βάρδια για 5/5, για να είναι η υπηρεσία στα νόμιμα πλαίσια. Αλλά όλες σχεδόν οι υπηρεσίες τους απασχολούν σε καθημερινή 8ωρη υπηρεσία με αυτους να εργάζονται για όλο το χρονικό διάστημα της πρακτικής τους 40ωρα...Αυτό δεν θύχθηκε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια από κανέναν καθώς οι δόκιμοι βουλόνανε διάφορες υπηρεσίες και βόλευε το προσωπικό με κανά ρεπό, όποτε όλοι αδιαφορούσαν με ότι υπάρχει μια συνεχή παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων των νέων αστυνομικών.

Εν αντιθέση ένα τεράστιο μπράβο στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η οποία τους νέους συνοριοφύλακες κατά την πρακτική τους εκπαίδευση τους, απασχολούσαν σε 6ωρη αλλαγή.
4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Που είδες το 32ωρο???? Σε 8ωρη βάρδια , με α/α και η/α , μέτρα τις βάρδιες και μόνο μια εβδομάδα από τις 4 είναι 32ωρο. Επίσης σε όλες τις αργίες εργασία, ανάλογα την βάρδια και αν θέλει η διοίκηση, σου δίνει δεύτερη η/α μέσα στην ίδια εβδομάδα. Οπότε αντίο στο 32ωρο. Οι δόκιμοι κάθονται με η/α , κάθε ΣΚ και κάθε αργία. Επίσης δεν μετρούν στις άδειες των δοκίμων , τα ΣΚ. Δηλαδή το 10ημερο άδειας, είναι τουλάχιστον 14ημερο, αν δεν μεσολαβεί κάποια αργία, π.χ. δεκαπενταύγουστου, που επιμηκύνεται περισσότερες μέρες η άδεια.Αδερφε, κάποιος πρέπει να δουλέψει στην αστυνομία ,ως αστυνομικός και όχι ως υπάλληλος ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΤΕ, ή ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Αλλιώς ας το κλείσουμε το μαγαζάκι.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζεις το Π.Δ για το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού? Ορίζεται ότι ο αστυνομικός εκτελεί υπηρεσία από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και οι ώρες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 32. Το Σαββατοκύριακο ο αστυνομικός απασχολείται πέραν του πενθημέρου έως 8 ώρες. Εφόσον λοιπόν οι δόκιμοι δεν πληρώνονται νυχτερινά και πενθήμερα πρέπει να εργάζονται Δευτέρα ως Παρασκευή 32 ώρες. Τώρα πόσες ώρες θα είναι η βαρδυα τους ας το βρουν οι διοικητές των υπηρεσιών

Τι λες τωρα! είπε...

Ο τρόπος που κλείνεις το κείμενο σου συνάδελφε είναι και ο τρόπος που πολύ σκέφτονται για την αστυνομία. Χαρακτηρίζεις την αστυνομία ως "μαγαζακι" και αυτό δυστυχώς είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και μία αιτία για το πώς έχει καταντήσει η αστυνομία. Η αστυνομία λειτουργεί με κανονισμούς και νόμους που έχουν θεσπιστεί μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέσω Π.Δ.δεν είναι "μαγαζακι" "χωραφι"ή "σπίτι"κανενός μας. Το κειμενο αναφερει σωστα οτι καταστρατηγείται το ωραριο εργασίας στους δοκίμους αστυφύλακες. Το ωράριο αυτό Καλώς ή κακώς θεσπίστηκε με κανονισμούς και Π.Δ που ορίζουν το πώς πρέπει να δουλεύουν οι δόκιμοι αστυφύλακες και δεν επιδέχονται ερμηνειών ή παρερμηνειών από τον εκάστοτε διοικητή που όπως εσύ θεωρεί την αστυνομία μαγαζάκι.

Ανώνυμος είπε...

Aπευθυνομαι στον μαγκα 9/5/21, 11:07 π.μ.

Αρχικά χεσμε για το μαγαζακι.Αν κόφτεσαι για το πως θα βγει η δουλειά προθυμοποιήσου εσυ να δουλεύεις τζαμπα....Επίσης παρατηρώ όλοι οι μάγκες με το που τελειώνουν τις σχολές σε όλα τα σχετικά αρθρα με δόκιμους βγάζουν μια χολή και μια μαγκιά και μιλάνε για απογαλακτισμό κλπ κλπ...Μαγκακια αφήστε τα σκληρά λογάκια γιατί κάτω από τα άρθρα για τις προσλήψεις φρουρών,μεταθέσεων κλπ κλαίγεστε όλη την ώρα για το πότε θα πάτε πίσω στη μαμα και στον μπαμπα...και πολλοί είστε με 15-20 χρόνια υπηρεσίας μαντραχαλέοι....Άντε την πιπίλα σας που βγάζετε τα κομπλεξ σας σε 18χρονα...
υπαρχιφυλακας με 13 χρόνια υπηρεσίας που δεν κλαιγεται για το ποτε θα γυρίσει στο χωριο του και ας είναι απο χωριο..