ΜΠΡΟΣΤΑ: «Fake» ανωτατοποιήσεις και προσλήψεις «για κλάματα»


Ανακοίνωση τής συνδικαλιστικής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ: Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. B 1836 από 06.05.2021, ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2020-2021, καθορίζεται σε μόλις τριακόσιους δέκα (310) και σε εξήντα επτά (67) αντιστοίχως.

Ειδικότερα, για τους τριακόσιους δέκα (310) Δόκιμους Αστυφύλακες που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους, η ονομασία τους θα πραγματοποιηθεί το 2024, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του Άρθρου 36 του Ν.4670/2020.
Μέχρι τότε οι Δόκιμοι Αστυφύλακες, εκτός της περιόδου φοίτησης που πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, θα «εκπαιδεύονται» - αξιοποιούνται ως παρατηρητές στα Αστυνομικά Τμήματα και ως ρυθμιστές κυκλοφορίας στα Τμήματα Τροχαίας. Όλα αυτά με τριακόσια (300) ευρώ περίπου μισθό, χωρίς πενθήμερα, νυχτερινά. Γιατί έτσι φρόντισε η Πολιτεία.
Όσον αφορά τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας που «ψυχορραγούν» από την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού και ενισχύονται κατά κύριο λόγο κάθε έτος από τις τοποθετήσεις των Νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων, το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο δυσοίωνο μετά την έκδοση του χθεσινού Φ.Ε.Κ..
Πού θα πρωτοκατανεμηθούν αυτοί οι τριακόσιοι δέκα (310) Αστυφύλακες όταν με το καλό αποφοιτήσουν το 2024;
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βάσει του ανωτέρω Νόμου που τροποποίησε τη διάρκεια φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων, το έτος 2023 δεν θα υπάρχουν Νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες.
Και μπορεί αυτές οι ημερομηνίες σήμερα να μοιάζουν μακρινές, όμως με όλες αυτές τις αποφάσεις που λαμβάνονται, τα Α.Τ. και Τ.Α,. οι Υπηρεσίες δηλαδή στις οποίες πρώτα εκεί απευθύνεται ο πολίτης για τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, αδειάζουν συνεχώς και η προοπτική να στελεχωθούν εκ νέου απομακρύνεται, με επακόλουθο να μειώνεται και το επίπεδο του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
Εκτός βέβαια αν υπάρξει βούληση για εσωτερικές μετακινήσεις και εξορθολογισμό της κατανομής του υφιστάμενου προσωπικού που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία. Εξαγγελίες στις οποίες πολλοί έχουν κατά καιρούς προχωρήσει, μείνανε όμως στα λόγια. Κάτι σαν την επιβράβευση των Αστυνομικών που ποτέ δεν έρχεται.
Όλα αυτά ενώ η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και διάφοροι χρήσιμοι παπαγάλοι πανηγυρίζουν για «ανωτατοποιήσεις» χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, συνεχίζοντας να μοιράζουν «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς».

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

 
7 σχόλια :

Unknown είπε...

Σας γλενταμε οι σφ

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν καταλαβαίνετε κύριοι ; Η αστυφυλάκων θα γίνει η αντίστοιχη ΣΜΥ του στρατού ξηράς. Θα βγάζει υπαξιωματικούς. ΄Ήδη η πρώτη σειρά πανελληνίων έγιναν ανθυπαστυνόμοι. Από τους 310 δόκιμους αστυφύλακες οι 40-50 θα μπουν ως δευτεροετείς στη σχολή αξιωματικών και θα γίνουν αξιωματικοί πλήρους εξέλιξης. Άρα μένουν αναλογικά 260. από αυτούς Οι περισσότεροι θα δώσουν εξετάσεις και γα γίνουν αρχιφύλακες, μετά από 5 έτη ανθυπαστυνοι. Εκ των 260 καμιά 70-80 θα επιτύχουν στα ΤΕΜΑ και θα γίνουν επίσης αξιωματικοί με εξέλιξη. Άρα μένουν 180. Από αυτούς. είπαμε ότι η πλειοψηφία πιστεύω θα έχει δώσει εξετάσεις αρχιφυλάκων και θα φτάσει με τα χρόνια σε βαθμούς Υ/Β, Υ/Α μελλοντικά και Α/Β. Οι ελάχιστοι που δεν θα δώσουν και δεν θα πεχύχουν θα έχουν εγγυημένο το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και μετά Υ/Β
Οι χαμηλοί βαθμοί θα καλύπτονται από Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριακούς (αντίστοιχο των Επ.Οπ.στο στρατό που φτάνουν ως Αρχιλοχίες και Ανθυπασπιστές).
Η λύση είναι οι ανακριτικοί να χρησιμοποιούνται σε ανακριτικά καθήκοντα και οι μη ανακριτικοί σε μη ανακριτικά. Αυτό σημαίνει όχι διμοιρίες, ΔΕΕ, ΔΤΕ, επίσημα, σκοπιές, περιπολικό, επιδόσεις, τηλεφωνητές, υπασπιστήρια, μαγειρία, κυλικεία κλπ σε ανακριτικούς για να φτάνουν. Άντε να δω ποιός θα το τολμήσει όμως, γιατί τις παραπάνω Υπηρεσίες δεν τις λες και ανεπιθυμήτων. Τα ΑΤ, ΤΑ, ΤΤ, ΤΔΛ τα καταντήσανε ανεπιθυμήτων. Υ.Γ. Δε λέω οι ανακριτικοί αστυφύλακες φυσικά να βγάζουν όλη τη μπουγάδα. Ο καθένας ανάλογα με το βαθμό και τις δυνατότητές του (αυτό είναι το πιο δύσκολο να δεχθούν).

Ανώνυμος είπε...

Και ο θεσμός του " ΜΗ ΑΝΚΡΙΤΙΚΟΥ" που δεν ξέρει θα ζεί και θα βασιλεύει!26 χρόνια μετά .

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς μετά από τις προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και Συνοριακων Φυλακών από το παράθυρο, ήταν δεδομένο ότι η αξιοκρατική πρόσληψη αστυφυλακων θα ήταν πολύ μικρή. Οι συνδικαλιστές όλο αυτό τον καιρό κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην αστυνομία, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε λίγα χρόνια, ήδη τα πρώτα δείγματα υπάρχουν, συγχαρητήρια για την κατρακύλα του Σώματος σε πολιτική ηγεσία και συνδικαλιστές.

Ανώνυμος είπε...

Αφού γέμισε η αστυνομία όλο ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΟΕΠΤΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΟΔΟΣ και πάει λέγοντας που να μείνουν για να στελεχωθούν τα ΤΑ, ΤΤ και ΑΤ βάλε και τους βυσματίες που εξαφανίζονται. Συμπέρασμα καληνύχτα ΕΛ.ΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η παρούσα ηγεσία της ΠΟΑΣΥ μας κοροϊδεύει κατάμουτρα !
Αναμασά το βαθμολογιο διαρκώς κρατοντας το στον "πάγο" ώστε να το φέρει προ των εκλογών, έχει τραβήξει έναν χρόνο το θέμα αυτό, οι διαβεβαιώσεις δε είναι ότι έχει υπογραφεί ήδη ...
Όσο αφορά την ανωτατοποιηση αυτό κ αν είναι αστείο ! Σε 4-5 μήνες υποτίθεται θα εισέλθουν στην σχολή αστυφυλάκων οι νέοι δόκιμοι κ ακόμα δεν έχουμε δει το υποτιθέμενο τριετές πρόγραμμα. Μάλλον θα εκδοθεί όταν τελειώσει η τριετία !!
Καμία σοβαρή απάντηση στις σημαντικότερες διεκδικήσεις της παρούσας κ πιστεύω απερχόμενης ηγεσίας της ΠΟΑΣΥ.
Θλίβομαι γιατί θέλουν να μας έχουν υποχείρια τους ώστε να περνάνε αυτοί καλά ! Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον , καμία απάντηση στον απλό αστυνομικό

Ανώνυμος είπε...

Να τρέξουμε στους συνδικαλιστές, μπορεί να μας βολεψουν και μας πουθενά όπως κάνουν με τον εαυτό τους τα φιλαράκια και τους συγγενείς, συζύγους τους κτλ