Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

EMAK: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όλους - Eκτός υπηρεσίας οι αρνητές


Αντιδράσεις αρκετών στελεχών έχει προκαλέσει η διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών, την ευρέως γνωστή ως ΕΜΑΚ, οι οποίοι αν δεν εμβολιαστούν, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και του Δημήτρη Φρέσκου, η διαταγή του αρχηγείου της Πυροσβεστικής ορίζει ότι στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό.

Σε αντίθετη περίπτωση θα δρομολογηθεί η αντικατάσταση τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλου υπάλληλους του ΠΣ που θα έχουν εμβολιαστεί .Με απλά λόγια όσοι δεν εμβολιάζονται  θα απομακρύνονται από την ΕΜΑΚ και θα αντικαθίστανται.

 





Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από πού και ως που υποχρεωτικός; Από πού προβλέπεται αυτό από ποιο σύνταγμα; Ακούγεται ότι οι επόμενοι θα είναι οι αστυνομικοί. Εγώ καλώ όλους τους συναδέλφους που δεν επιθυμούν να κινηθούν με μυνησεις. Δεν θα κάνετε εσείς ότι θέλετε στο σώμα μας το καταλάβατε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας βάλουν δικηγόρους να τον σκίσουν, εντελώς παράνομη η διαταγή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι να πούνε και για τα ματ το ίδιο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιλάμε για δημοκρατία όχι αστεία...
Ο χρήστης ΝΙΚΗΤΑΣ είπε…
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΥΡ/ΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΊ ΔΙΑΤΑΓΗ (FRAPORT έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση κ. α.) ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΒΑΡΔΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ? Κ ΣΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, π.χ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΊ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ Μ. Ε. Θ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ? ΠΑΝΤΩΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ Κ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατευθυντήριες οδηγίες στο θέμα του εμβολιασμού για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού περιέχονται στο Ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μεταξύ των οδηγιών, τα κράτη-μέλη της ΕΕ παροτρύνονται να παρέχουν επαρκή ενημέρωση στους πολίτες ότι ο εμβολιασμός για τον Covid-19 δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υφίσταται οποιουδήποτε είδους πίεση για να εμβολιασθεί. Τονίζεται επίσης ότι κανένας δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιασθεί κατ΄επιλογήν του.
Ειδικότερα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέδωσε στις 27 Ιανουαρίου 2021 Ψήφισμα (αρ.2361) με θέμα «Εμβόλια Covid-19: Ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα».
Στο άρθρο 7.3 του Ψηφίσματος αναφέρονται τα ακόλουθα:

[H Κοινοβουλευτική Συνέλευση παροτρύνει την ΕΕ και τα Κράτη-Μέλη να:]

7.3.1 διασφαλίζουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν υπόκειται σε πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση να εμβολιαστεί εάν δεν το επιθυμεί.

7.3.2 διασφαλίζουν ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ' ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΑΣΕΙ Ο ΓΛΕΤΖΕΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.ΑΞΙΟΣ,ΑΞΙΟΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δημοκρατία είναι να σε σέβονται και να ΤΟΥΣ σέβεσαι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
😆😆😆😆😆
Εχει γούστο πάντως