Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός ρωτά μέσω του bloko.gr για το βαθμολόγιο


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Ως καθημερινός αναγνώστης του bloko θα ήθελα να απευθύνω από το βήμα που μου δίνεται ορισμένες ερωτήσεις προς την ΠΟΑΣΥ.

Συγκεκριμένα για το βαθμολογιο . Ακούγονται έντονα φήμες ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί από τον υπουργό οικονομικών λόγω κόστους .

 

Πάμε όμως να δούμε τι ισχύει στα άλλα υπουργεία κ πως ανταμοιβονται τα άλλα σωματα ασφάλεια κ οι ένοπλες δυνάμεις 

 

Στράτος : εξέλιξη αποφοίτων ΑΣΣΥ μέχρι αντισυνταγματάρχη ε.ε. κ υπό προϋποθέσεις έως συνταγματάρχη ε.ε.

Εξέλιξη ΕΜΘ έως ανθυπολοχαγό ε.ε.

 

Λιμενικό : εξέλιξη υπαξιωματικών έως αντιπλοίαρχο ε.ε. κ Λιμενοφυλάκων έως ανθυποπλοίαρχο ε.ε. κ υπό προϋποθέσεις έως υποπλοίαρχο ε.ε.

 

Πυροσβεστική (ίδιο υπουργείο): εξέλιξη πυροσβεστών έως πυρονομοι ε.ε. (ανεξάρτητα αν είναι παραγωγικής ή μη σχολής ).

Εξέλιξη αρχιπυροσβεστων έως επιπυραγοι ε.ε. ανεξάρτητα αν φοίτησαν στο τμήμα ή στην σχολή μετεκπαίδευσης ( προαγωγή στα 8 έτη στον βαθμό του πυρονομου σε ανθυποπυραγο.)

 

Αστυνομία : εξέλιξη αστυφυλάκων έως ανθυπαστυνομοι, εξέλιξη αρχιφύλακων έως Υ/Α κ εξέλιξη Ε.Φ έως αρχιφύλακες 

 

Είναι φανερό λοιπόν ότι το βαθμολογιο της αστυνομίας που έρχεται σε άμεση αντιστοιχία με τις μισθολογικές απολαβές υστερεί κατά πολύ από τα άλλα σώματα που αμοίβονται με ειδικό μισθολόγιο.

 

Προς τι λοιπόν η άρνηση του υπουργείου οικονομικών να υπογράψει το ΠΔ που κυκλοφορεί ?

 Είναι οι αστυνομικοί μισθοδοτουμενοι υπάλληλοι β' κατηγορίας ?

 Δεν αξίζουμε τουλάχιστον ίδιες απολαβές με τα άλλα σώματα ?

Η ΠΟΑΣΥ θα δώσει απαντήσεις σε ολόκληρη την αστυνομία που περιμένει κάποια απάντηση ?

Προς τι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ ο υπουργός δήλωσε ότι η αστυνομία θα ανταμοιφθει κ θα αποκτήσει νέο βαθμολογίο ήδη από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους ?

 









Δημοσίευση σχολίου

41 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο στρατό η κατώτερη βαθμίδα είναι οι φαντάροι. Αυτοί είναι που καλούνται να εκτελέσουν τις χαμηλότερες από πλευράς σημασίας ή ουσίας αρμοδιότητες. Επίσης, ο στρατός δεν έχει καμία αλληλεπίδραση με τους πολίτες.
Στην πυροσβεστική ανεξάρτητως βαθμού, στην πυρκαγιά πηγαίνουν όλοι. Ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων δεν είναι τόσο εμφανής όσο στην αστυνομία, οπότε είναι ευκολότερο να τους αποδοθούν.
Στο Λιμενικό δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, οπότε δεν μπορώ να το σχολιάσω.
Στην αστυνομία ωστόσο, υπάρχει αρκετά μεγάλη διάσταση αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε ορισμένους βαθμούς και ειδικότερα από τον Αστυφύλακα - Υπαρχιφύλακα (τραγικός βαθμός) με τον Αρχιφύλακα και από τον Ανθυπαστυνόμο στον Υπαστυνόμο Β.
Ουσιώδης διαφορά στην πρώτη περίπτωση είναι η δυνατότητα ανάθεσης του καθήκοντος της σκοπιάς. Με τη μεγάλη μετάπτωση των αστυφυλάκων σε αρχιφύλακες, ανθ. κτλ, και τον αυξητικό (λανθασμένο βέβαια) αριθμό των υπηρεσιών σκοπιάς, όπως και άλλων παραπλήσιων αρμοδιοτήτων, θα ψάχνουμε σε λίγο άτομα να εκτελέσουν της υπηρεσίες αυτές (όχι ότι δεν ψάχνουμε ήδη).
Συνεπώς, κατά την άποψη μου, είτε θα πρέπει να επανέλθουν οι μισθολογικές προαγωγές, κυρίως για το κατώτερο προσωπικό για να μπορούν να αμοίβονται με τα χρόνια και ο βαθμός να μην είναι αυτό που θα τους παρακωλύει την οικονομική εξέλιξη, είτε αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει το καθηκοντολόγιο ανάλογα με το βαθμό και τον τρόπο κτήσης του να έχει στοιχεία από τους χαμηλότερους βαθμούς. π.χ. Οι υπαξιωματικοί και ίσως αξιωματικοί με χρόνια υπηρεσίας να έχουν αρμοδιότητα την εκτέλεση υπηρεσιών αντίστοιχων των αστυφυλάκων. Φαίνεται οξύμωρο αξιωματικός να κάνει σκοπιά, αλλά εκεί δυστυχώς έχουμε φτάσει με όλες αυτές τις βλακείες της υποτιθέμενης εξέλιξης.
Τέλος, μία προσωπική παρατήρηση. Εξέλιξη δεν είναι να σου λένε κάθε τρία - πέντε χρόνια, πάρε το βαθμό σου και να χαίρεσαι (ισχύει και για τους αξιωματικούς). Εξέλιξη είναι να μπορείς να το κατακτάς, είτε μέσω της εργασίας σου και της κατάλληλης αξιολόγησης είτε μέσω των δικών σου προσωπικών προσπαθειών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ανεύθυνοι συνάδελφε πάνε χέρι χέρι. Μας απέδειξαν ακόμη μία φορά ότι ο δρόμος από την εξαγγελία μέχρι την υλοποίηση απέχει χιλιόμετρα. Η μόνη τιμωρία έρχεται στην κάλπη και για τους μεν και για τους δε. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βγουν να πουν ένα συγνώμη για την παραμυθα που τάισαν τους αστυνομικούς. Έρχεται όμως η ώρα και θα τα πούμε στις εκλογές και μην τολμήσουν να μπουν πάλι στη διαδικασία των "δεσμεύσεων"...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O πρόεδρος της καρδιάς μας (!!!) δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με πεζά θέματα έχει να παρατείνει τις άδειες και έτσι σώπασαν και οι χειροκροτητές του ... Εξάλλου και η σιωπή τους απάντηση υποκρύπτει της ολοκληρωτικης αποτυχίας τους !!!
Ο χρήστης Tasmas1 είπε…
Ο παραπάνω συνάδελφος μάλλον δεν είναι καλά ενημερωμένος.Σε όλες τις Αστυνομίες του κόσμου δεν υπάρχει Αρχιφύλακας Β, ή Μ.Π.Σ, ή Μ.Α.Υ.Οπως πάντα στην ΕΛ.ΑΣ παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βαθμολόγιο οπως πάμε να το κάνουν αυτοι εδώ είναι μια Φουσκα και τίποτε άλλο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαστε πολλοί για να θέλουμε και αυξήσεις.
Ο χρήστης ΑΝΔΡΕΑΣ Γ.Σ.Π είπε…
Κύριοι το θέμα δεν είναι οι βαθμοί! Το θέμα είναι να αλλάξουν τα κλιμάκια! Ο Αρχ/κας αντί για το 10 κλιμάκιο ΝΑ σταματά στο 7! Ο Υ/Α Αντί για το 5 κλιμάκιο ΝΑ σταματά στο 4! Και ουτο καθεξής! Δεν θέλουμε βαθμούς (χορτάσαμε), αξιοπρεπής μισθούς Θέλουμε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τεμπελιδες ολοι θελετε να παρετε βαθμους χαριστικα....Καθιστε διαβαστε...Και ο παραλληλισμός με τον στρατο το λιγότερο ασχετος..Εκτος και αν θελεις με καθε προαγωγη να παίρνεις μετάθεση επαρχία..Να τα λέμε ολα για το στρατό όχι μονο οτι μας συμφερει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα πρότεινα την ενάσκηση των καθηκόντων του Αξιωματικού Υπηρεσίας αποκλειστικά από τους βαθμούς του Ανθυπαστυνομου,Υπαστυνομου Β' και Υπαστυνομου Α'(Όπως αναφέρει και ο τίτλος της θέσεως και το Π.Δ.141/91,όπου η ενάσκηση των ανωτέρω καθηκόντων από Αστυφύλακες Ανακριτικους Υπαλλήλους αναφέρεται ως η εξαίρεση στον κανονα).Με αυτό τον τρόπο θα αποδεσμευτούν Αστυφύλακες,Υπαρχιφυλακες και Αρχιφύλακες,για να ασκήσουν τα καθήκοντά του Αστυφύλακα.Και νομίζω ότι θα είναι πολλοί.Ετσι,δε θα έχουμε φαινόμενα αξιωματικών οι οποίοι δεν έχουν συντάξει ποτέ τους δικογραφία και θα αποκτήσουν μια καλή εμπειρία,ως οι ηγήτορες του Σώματος.Ακομη και γενική εποπτεία να θέλεις να κάνεις,θα πρέπει να έχεις περάσει από αυτό το στάδιο.Προσωπικα,όπως και πολλές σειρές μου(δευτερη σειρά πανελληνιων),μετα από τη διεκπεραίωση αρκετών εκατοντάδων δικογραφιων ολα αυτα τα χρονια,θεωρω ως κατακτηση των προσπαθειων μου να φέρω τον βαθμό του Ανθυπαστυνομου.Επειτα από όλη αυτή την προσπαθεια(όλων των συναδελφων) δεν υιοθετώ την άποψη ότι θα πρέπει να συμμετέχω στις εσωτερικές εξετάσεις του Σώματος.Εξετασεις όπου δεν επιτρέπεται η επαναξιολόγηση του γραπτού σου,όπου όταν συμμετέχουν συνδικαλιστές επιτυγχάνουν όλοι με την πρωτη(Σίγουρα υπάρχουν άξιοι ανακριτικόι συνδικαλιστές,αλλά υπάρχουν και τρανταχτά παραδείγματα περί του αντιθέτου,όπου αναρωτιεσαι"πως περασε"),εξετάσεις όπου αριστούχοι σε όλα τα μαθήματα κόβονται στην Έκθεση,εξετάσεις οπου(όλως τυχαίως)ανδρόγυνα επιτυγχανουν μαζι.Για αυτες τις εξετασεις με πλησιασε φιλος(ιδιωτης),που η κοπελα του είναι συνάδελφος,για να με ρωτήσει τι είναι η μέθοδος της διπλής κόλλας για τη Σχολή Αρχιφυλακων.Επειδη βρέθηκε κάποιος και της υποσχέθηκε ότι έτσι θα την περάσει.Του απάντησα ότι δε γνωρίζω κάτι από αυτά,αλλά στα δικά μου μάτια,όλα αυτά τα παιδιά Αστυφύλακες,Υπαρχιφυλακες,Αρχιφύλακες Ανακριτικοι Υπάλληλοι,που ασκούν καθήκοντά Αξιωματικού Υπηρεσιας(κάποιοι σε πολύ δύσκολα Τμηματα) αξίζουν να φορέσουν πολλούς βαθμούς,τους οποίους είμαι βέβαιος ότι θα τους τιμήσουν κιόλας.Για όλους τους συναδέλφους είμαι υπερήφανος(Ανακριτικους,μη Ανακριτικους),απλώς επειδή η εξετάσεις έχουν να κάνουν με αυτή την ιδιότητα,ήθελα να θίξω την εμπειρία που έχουν αυτά τα παιδιά στα δικονομικά θέματα.Συγγνωμη εάν κουρασα.Σεβομαι όλες τις απόψεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν προσπαθήσουμε να δούμε τις μισθολογικές διαφορές στις ανωτέρω κατηγορίες θα καταλάβουμε την τεράστια σημασία του βαθμολογικού σε σχέση με το μισθολογιο.
Ένας λιμενοφύλακας (από προκήρυξη) σε σχέση με έναν Ε.Φ. λαμβάνει στα 25 έτη μισθολογική διαφορα της τάξης των 100 ευρώ η οποία διαρκώς αυξάνεται φτάνοντας μέχρι τα 200+ στα 35 αφού καταλήγει σε βαθμό ανθυποπλοίαρχου κ υποπλοίαρχου με πτυχίο ΑΕΙ σε σχέση με τον ΕΦ που καταλήγει αρχιφύλακας - στάσιμος για 19 έτη.
Ομοίως ο πυροσβέστης από προκήρυξη σε σχέση με τον ΕΦ στα 26 προάγεται σε πυρονομο. Η διαφορά είναι της τάξης των 80 ευρώ διαρκώς αυξανόμενη .
Τέλος ο ΕΜΘ (με προκήρυξη) στα 25 έτη προαγεται σε ανθυπασπιστή και στα 30 έτη προαγεται σε ανθυπολοχαγό . Η διαφορά με τον Ε.Φ είναι της τάξης των 80-150 ευρώ.

Αντίστοιχα όμοιες είναι και οι οικονομικές διαφορές των αρχιφύλακων με τους αρχιπυροσβεστες και τους αποφοίτους ΑΣΣΥ. Η διαφορά καταλήγει να είναι πάνω από 200ευρω στα 35 έτη.

Αν νομίζετε λοιπόν ότι οι διαφορές των 200 ευρώ τον μήνα είναι ασήμαντες κ τις αξίζουν τα άλλα σώματα πλην της αστυνομίας ας μας το πείτε ξεκάθαρα .

Το θέμα δεν είναι οι βαθμοί αλλά οι μισθολογική διαφορα . Αν θέλετε κάντε ειδικό μισθολόγιο μόνο για την αστυνομία ανεξάρτητη από τον κατεχόμενο βαθμό . Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει οπότε η μόνη περίπτωση εξίσωσης της διαφοράς είναι δυστυχώς θέλοντας και μη, η απονομή βαθμών .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή εγώ που είμαι Υπαρχιφυλακας Μ.Π.Σ. μάχιμος θα φυλάω 40 χρόνια σκοπιά; Στα 10 τελευταία χρόνια δε πρέπει να έχω γίνει υπαστυνόμος μετά από 30 χρόνια εμπειρίας; Ένας της ΣΑΕΑ ξεκινάει υπαστυνόμος και μετά από 30 χρόνια έχει γίνει στρατηγός. Είναι άδικο με τι κίνητρο να δουλέψω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστό το άρθρο σου κ. Συνάδελφε. Αυτή είναι η κατάντια σας. Ντροπή για την Ελληνική Αστυνομία το υπάρχον βαθμολόγιο. Εγώ είμαι από υπ/αξ του Λιμενικού Σώματος και αισθάνομαι πολύ τυχερός που δεν πέρασα Αστυφυλάκων. Ασχοληθείτε με την Ενωσή σας ΤΩΡΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βάζε τόνους αρχιτεμπέλαρε και άσε τις εξυπνάδες σου
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Συνάδελφε η πρόταση σου είναι εκτός πραγματικότητας! Εδω οι υπηρεσίες πασχίζουν να βρουν ανακριτικούς υπαλλήλους και εσύ λες να κάνουν αξ. Υπηρεσίας μόνο ανθυπαστυνόμοι και υπαστυνόμοι? Ξέρεις ότι υπάρχουν τμήματα στην επαρχία που έχουν διοικητή υπαστυνόμο β και έναν ή κανέναν ανθυπαστυνόμοι? Που υπηρετείς ήθελα και να ήξερα! Η μόνοι λύση άμεση εισαγωγή 2000 δοκιμών στη σχολή Αστυφυλάκων κάθε χρόνο για τουλάχιστον μια 5ετία αλλιώς βλέπω να κάνουμε 24ωρα καθημερινά στις υπηρεσίες και ρεπό θα βλέπουμε μια φορά το χρόνο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΑΕΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΣΑΕΙ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΙ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άσχετος είναι ο συλλογισμό σου ότι το μόνο κριτήριο βαθμολογικής εξέλιξης είναι μόνο οι εξετάσεις και ιδιαίτερα όταν περνάει ο καλύτερος στην παπαγαλία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάθε βρε ορθογραφία,που μου θες και υποδείξεις περί διαβάσματος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να διαβάζουμε όμως και λίγο ορθογραφία,δουλευταρά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ,ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΟΥ Η ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συναδελφε τοσο αφελεις εισαι?Πιστευεις στο βαθμολογιο οτι θα καλυτερψει τη ζωη σου?ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ,ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΔΕΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΠΟΑΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΑΧΡΗΣΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012.ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και υπαρχιφυλακας Μ.Π.Σ. και θες να γίνεις υπαστυνομος ρε καημένε! Με τι προσόντα αναρωτησου! Λες κι αμα γίνεις υπαστυνομος θα στρωθεις στη δουλειά! Και συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτούς εκ της ΣΑΕΑ και του ΤΕΜΑ! Τελευταία τρύπα στο ζωναρι είσαι και εκεί θα παραμείνεις!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με την απειλή και την εκβίαση δε θα πας μπροστά!Άλλαξε στρατηγικη η' αλλιώς παραιτήσου! Τραγικοποιεις το θέμα.. ακου πεθαίνουν χαμηλοβαθμοι! Στρωσου στο διάβασμα αν θες κι εσυ αστέρια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειρωνικά το είπα.Προφανως δεν το έκανα εμφανώς.Αφου τους πειράζει η βαθμολογική μας εξέλιξη,ας αναλάβουν αυτοί.Οπου δεν φτάνουν,σε ετοιμότητα στο σπίτι.Οταν βγήκα από τη Σχολή έτσι λειτουργούσαν.Θα πρέπει να αποφασίσουν ,όμως,αυτοί που διαμαρτύρονται για τη βαθμολογική μας εξέλιξη.Εαν είμαστε Αστυφύλακες απλοι(χωρίς να αξίζουμε βαθμολογική εξελιξη)Θα ασκούμε καθήκοντά μόνο Αστυφύλακα.Εαν είμαστε ανακριτικόι υπαλληλοι(ασκώντας καθήκοντά Αρχιφύλακα,Ανθυπαστυνομου και Υπαστυνομου),τότε δικαίως δικαιούμαστε τους βαθμούς.Πιστευω να έγινα κατανοητος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια συνάδελφοι. Συνεχίστε τις αντιπαραθέσεις μεταξύ σας. Αυτό θέλει και το σύστημα για να μην κάνει τίποτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας εκανες να ξεραθουμε στα γελια ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν έχεις βαρεθεί να σχολιάζεις παντού και να επιμένεις ότι η μόνη λύση εν έτη 2021 είναι το "διάβασμα"? Έχεις αναλογιστεί ότι ένας Αξιωματικός πρέπει να έχει πολλά περισσότερα προσόντα από αυτό της ικανότητας στην παπαγαλίας?Προφανώς όχι, γι' αυτό έχουμε καταντήσει έτσι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα συνάδελφε με ένα καλό γράψιμο στα 17 σου σε μετατρέπει στρατηγό στα 50 σου. Έλεος. Καμιά άλλη αξιολόγηση. Μονο στην Ελλάδα αυτά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην κλαίτε θα σας κάνουν και Αστυνόμους Β οι συνδικαλιστές αφού χρειάζονται τους ψήφους σας για να επανεκλεγούν . Το βαθμολογιο θα ανακοινωθεί αρχές Ιουνίου και μετά θα γίνουν αυτά που πρέπει θα προσβληθεί δικαστικά και μελλοντικά θα καταργηθεί
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ ρωτάω τον κύριο υπουργό να μας πει τι θα γίνει με το βαθμολόγιο και να μας ενημερώσει αφού οι συνδικαλιστές μας τηρούν σιγή ιχθύος ..
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Συμφωνώ με τα χρόνια από σκοπός πρέπει να εξελιχθείς σε σκοπός κρατητηρίων. Κοίτα που φτάσαμε να θέλουμε όλοι να γίνουμε αρχιστρατηγοι. Χίλια ραδίκια σου συνάδελφε θα έπρεπε η πολιτεία μετά από 30 χρόνια εμπειρίας να σου βάλει και οδηγοί με υπηρεσιακό όχημα να σε πηγανοφέρνει για υπηρεσία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχω διαβάσει αρκετές γνώμες εδώ μέσα. Με άλλες συμφωνώ με άλλες όχι. Είναι άδικο ένας αστυφύλακας να πρέπει να δώσει 2 φορές εσωτερικές εξετάσεις για να φτασει αστυνομικός υποδιευθυντής (αντισυνταγματάρχης) από τη στιγμή που ενας λοχίας της ΣΜΥ που είναι αντίστοιχος του αστυφύλακα σε αντίστοιχη σχολή φτάνει μεχρι αντισυνταγματάρχης με τα χρόνια χωρίς εξετάσεις. Απο τη στιγμή που το βαθμολογιο μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας είναι ενιαίο και εφόσον υπάρχει βαθμολογική αντιστοιχία θα έπρεπε να ισχύουν ακριβώς τα ίδια και στις προαγωγές (βαθμολογικές-μισθολογικες). Αυτό γίνεται πολυ απλά με την κατάργηση των εξετάσεων αρχιφυλάκων και τεμα, λιγότερες προσλήψεις αξιωματικών (δεδομένου οτι οι αστυφύλακες θα προάγονται με τα χρόνια μεχρι υποδιευθυντές), εξελιξη ΕΦ και ΣΦ αντίστοιχη των ΕΠΟΠ-ΕΜΘ-ΕΠΥ και εξελιξη αστυφυλάκων αντίστοιχη της ΣΜΥ. Οσον αφορά τα καθήκοντα δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα απο τη στιγμή που θα υπάρχουν στο σώμα αρκετοί αστυνομικοί απο ΕΦ, ΣΦ και αστυφυλάκων. Ολα τα ποστα θα καλύπτονται αρμονικά. Εαν παρ ολ αυτα ειναι τόσο δύσκολο να εναρμονιστεί το βαθμολόγιο με του Στρατού τοτε πολύ απλα να δημιουργηθεί νεο βαθμολόγιο το οποίο να ειναι άσχετο απο του Στρατού και των υπολοίπων σωμάτων και να ρυθμιστούν οι μισθολογικές απολαβές αποκλειστικά σε αυτό. Επίσης να ρυθμιστεί το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και να ενσωματωθούν τα πενθήμερα στο βασικό και μετά ας μας αφήσουν μια ζωή αρχιφύλακες δεν έχουμε θεμα. Δεν είμαστε βαθμολάγνοι. Αξιοπρεπή μισθό θέλουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άκρως σχετικότατος είναι ο παραλληλισμός με το στρατό mr.ανορθόγραφε!! Μάλλον δε γνωρίζεις ότι το βαθμολόγιο της αστυνομίας νομοθετήθηκε με βάσει αυτό του στρατού. Αλλα που να το γνωρίζεις; Το μόνο εύκολο είναι να σχολιάζεις χωρίς να έχεις ιδέα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα τμήματα πασχίζουν να βρουν ανακριτικούς υπαλλήλους; Λογικό αφού όσοι γίνονται αρχιφύλακες με εξετάσεις αντί να στελεχώσουν τα τμήματα στη θέση του αξιωματικού υπηρεσίας (που ειναι και ο προορισμός τους άλλωστε) καλύπτουν θέσεις σε σκοπιές και φυλάξεις καθως και στα επίσημα. Θέσεις που θα καλύπτονταν απο αστυφύλακες υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες με οργανική θεση αστυφύλακα. Ανθυπαστυνομος με οργανική αρχιφύλακα να κάνει φύλαξη στόχου και νέος αστυφύλακας να κανει αξυπ σε τμήμα επειδή δεν υπάρχουν αλλοι ανακριτικοι γι αυτη τη θέση. Θέατρο του παραλόγου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα είχε ανακοινωθεί ήδη, περάσανε 5 μήνες οπότε...Ούτε καν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτοί που κατηγορούν Τεμά και Αρχιφυλάκων, είχαν διαγωνιστεί Κάποια στιγμή και απέτυχαν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις δίκιο φίλε, μπορείς να προσφύγεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ θέλω να φύγω στα 25 χρόνια, ούτε βαθμούς θέλω και ούτε παράσημα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τεμπέλη βάζε τόνους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δουλειά ρεεεεεε όλο βαθμούς μετάθεση στο χωριό κ εξυπνάδες Στην αθηνα ολοι α ξ υπηρεσίας κ σκοποί κ οποίος δεν θελει παραίτηση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό αλλα δεν ισχύει. Οι εξετάσεις αυτές και η κατόπιν εξέλιξη στην ιεραρχία μόνο προβλήματα προκαλούν. Νομίζω είναι εύκολο να το διακρίνεις. Αρχιφύλακες τριών ταχυτήτων και ανθυπαστυνομοι δυο ταχυτήτων. Ο ένας με οργανική αστυφύλακα ο αλλος ανθυπαστυνόμου ο άλλος βητάς. Ενα μπαχαλο.