Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η λίστα-κλειδί για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά


Την ώρα που χθες το απόγευμα ο 43χρονος Γεωργιανός περνούσε την πόρτα της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να του απαγγελθούν κατηγορίες σε σχέση με τη συμμετοχή του στη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Πικέρμι, στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής μια λίστα με παρόμοια χτυπήματα έμοιαζε με… Ευαγγέλιο!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών κατέγραψαν είκοσι περιστατικά από τις αρχές του 2020 στα οποία συμμετείχαν τρία άτομα, έδρασαν με τον ίδιο τρόπο και είχαν αντίστοιχη βιαιότητα με το συμβάν στα Γλυκά Νερά. «Μέσα από αυτή τη λίστα θα προσπαθήσουμε να δούμε πρόσωπα που θα μπορούσαν να ήταν στη μεζονέτα» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. Δυστυχώς, για τους ερευνητές της Ασφάλειας ο 33χρονος πιλότος δεν αναγνώρισε τον Γεωργιανό ως έναν από τους δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι του και σκότωσαν τη σύζυγό του Καρολάιν. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο 43χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος μόνο για τη ληστεία στο Πικέρμι.

Το αποδεικτικό στοιχείο που τον «καίει» ήταν το γενετικό του υλικό που βρέθηκε σε ένα αντικείμενο του σπιτιού, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία για τους άλλους τέσσερις συνεργούς του. Τον κοντόσωμο Γεωργιανό δεν ακολουθούσε κάποιο βαρύ ποινικό μητρώο, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, είχε κατηγορηθεί το 2017 για μια διάρρηξη σε σπίτι και μια απόπειρα διάρρηξης σε σούπερ μάρκετ. «Στο δικό μας ραντάρ υπήρχε όχι λόγω της έντονης παραβατικής του συμπεριφοράς αλλά λόγω των επαφών που είχε με άλλους συμπατριώτες του οι οποίοι είναι άτομα που έχουν απασχολήσει αρκετές φορές την υπηρεσία μας» λέει αστυνομικός του Τμήματος Διαρρηκτών. Όσον αφορά στη φυγή του από την Αθήνα τρεις μέρες μετά τη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 43χρονος φοβήθηκε λόγω της έκτασης των γεγονότων. Άλλωστε όσες φορές και να τον ρώτησαν, απάντηση δεν πήραν, καθώς κράτησε τελείως αρνητική στάση απέναντι στις Αρχές.  

Πάντως δείγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την υπόθεση των Γλυκών Νερών η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες βράδυ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην οποία αναφέρει ότι «πληροφορίες που διακινούνται στα Μέσα, με πιθανούς υπόπτους στην υπόθεση του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια