Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αναβλήθηκε η δίκη του υπαστυνόμου που εμβόλισε με φορτηγό το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή


Αναβλήθηκε χθες για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 και ώρα 12.00 η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απειλή, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία (βαριοπούλα), διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και εξύβριση έναν 47χρονο υπαστυνόμο Β’ που κατέστρεψε το ιδιωτικό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καληωράκη και ακολούθως αφού έθραυσε την είσοδο του γραφείου του με βαριοπούλα, έσπασε το γραφείο του και απείλησε τη ζωή του.
Δεδομένης της αυτεπάγγελτης κίνησης της διαδικασίας για την ακούσια νοσηλεία του κατηγορουμένου σε συνδυασμό με τον αυτοτελή ισχυρισμό για εντελή ικανοποίηση του παθόντος (κατέθεσε 5.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) και τον ισχυρισμό του θύματος ότι δεν γνωρίζει τη ζημιά ακόμη για να πει ότι ικανοποιήθηκε πλήρως, το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη κατ’ άρθρο 423 (για ισχυρότερες αποδείξεις). Επίσης προκειμένου να διεξαχθούν δύο ψυχιατρικές γνωματεύσεις στο πλαίσιο της ακούσιας νοσηλείας που ήδη έχει διαταχθεί αλλά και να προσκομιστεί επίσης η ζημιά των παθόντων (διευθυντή και υπηρεσίας) ενόψει της πλήρους ικανοποίησης για την πρώτη πράξη.
Ο κατηγορούμενος δια του συνηγόρου υπεράσπισής του κ. Δήμου Μουτάφη, δήλωσε πως ψυχικά είναι υγιής και δεν έχει αντίρρηση να εξεταστεί.
Το Δικαστήριο θέλει σε κάθε περίπτωση να ελέγξει αν έχει το ακαταλόγιστο ή μερικό καταλογισμό προκειμένου να διεξάγει ορθή δικανική πεποίθηση.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ωςγραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την 23η Μαΐου 2021 και περί ώραν 10.00 κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας “Mitsubishi” ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.
Ο κατηγορούμενος εξήλθε ακολούθως από το φορτηγό κραδαίνοντας μια βαριοπούλα και έθραυσε τους υαλοπίνακες και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα.
Ο κατηγορούμενος ακολούθως κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο, κατευθύνθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του και έσπασε τον υαλοπίνακα, προκάλεσε φθορές στο χώρο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, εξυβρίζοντάς τον.
Εφερε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό. Το πιστόλι του έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 12 στην γεμιστήρα, όντας απασφαλισμένο!
Αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της δέσμευσης του ήταν επιθετικός και προκάλεσε τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής λειτουργίας της υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαΐου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του. Σε ό,τι αφορά στους λόγους της επίθεσης ο Αστυνομικός Διευθυντής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταθέσει ότι είχε διενεργήσει στο παρελθόν Ενορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του μετά από οικονομικό έλεγχο που είχε διεξαχθεί στο AT Ρόδου. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο σε επίπεδο ποινικού ελέγχου, ενώ σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου δεν έχει προκύψει κάτι το εξαιρετικά σοβαρό που να επιφέρει ανάλογη διοικητική ποινή. Φέρεται μάλιστα να έχει απειλήσει και τον Α’ Υποδιευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Τσακιράκη.Δαμιανός Αθανασίου

https://www.dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έξω οι Κρητικοί από τα Δωδεκάνησα.
Να πάνε στη Λεβεντογέννα!!!!
Χαχαχα χαχαχα χαχαχα χαχαχα χαχαχα χαχαχα χαχαχα ......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν το πάει αντιπροσωπεία το αμάξι θα βγει πιο ακριβό απ ότι το αγόρασε... Γράψτου το σπίτι καλύτερα μπας και το σώσεις