Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρέθηκε προσωρινή λύση για το αστυνομικό τμήμα Αγίου Δημητρίου


Χρειάστηκε η απειλή «λουκέτου» στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου λόγω υποστελέχωσης, αλλά και το δημοσίευμα του L&O, προκειμένου να δοθεί λύση έστω και προσωρινού χαρακτήρα στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με νεότερη εντολή, θα σταλθούν άμεσα αστυνομικοί στο τμήμα, προκειμένου να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του. Είναι ενδεικτικό πως στο τμήμα δεν υπήρχε ικανός αριθμός αστυνομικών, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αστυνομικών, καθώς δεν υπήρχε ένστολος για πραγματοποιήσει σκοπιά κρατητηρίων, αλλά ούτε και σκοπός καταστήματος, παρά μόνο το βράδυ!

Το ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός πως λόγω έλλειψης προσωπικού δεν ήταν δυνατή η λειτουργία του γραφείου αστυνόμευσης- τροχονομικών παραβάσεων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται σε στα αστυνομικά τμήματα Ακροπόλεως, Ομόνοιας, Εξαρχείων, Αμπελοκήπων και Συντάγματος. Σε κάποια τμήματα μάλιστα, οι λιγοστοί αστυνομικοί καλούνται να αναλάβουν την φύλαξη ακόμη και 35 ατόμων στα κρατητήρια και την διεκπεραίωση 100 και πλέον δικογραφιών και καταγγελιών. Πρόσφατα μάλιστα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, για να απαντήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πως «θα προσπαθήσει να στείλει δόκιμους» να ενισχύσουν το τμήμα. Την ίδια ακριβώς στιγμή που τα συγκεκριμένα αστυνομικά  τμήματα υπολειτουργούν, συνεχίζουν να δίνονται εντολές προκειμένου αστυνομικοί που υπάγονται σε αυτά, για να πραγματοποιούν στατικές φυλάξεις «στόχων».

Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει και της υποστελέχωσης σε αστυνομικά τμήματα αποτελεί το γεγονός πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών,  έχει συνολική πραγματική δύναμη για όλες τις υπηρεσίες της, μόλις 700 άτομα, όσα δηλαδή ήταν η δύναμη μόνο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, όταν ήταν σε πλήρη επάνδρωση.

 

Μιχάλης Τεζάρης




Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
είμαι περίεργος ποιοι θα πάνε...πιο Α.Τ. θα κλάψει για να δουλέψει ο Άγιος Δημήτριος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατ αρχήν όλα τα Α.Τ. υπολειτουργούν, σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αττικής, (Αθηνών, Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής Δυτικής, Πειραιά)
Δεύτερον οι Δόκιμοι που θα τοποθετηθούν, δεν μπορούν κανονικά να εκτελούν όλες τις ανελαστικές υποχρεώσεις των Α.Τ. μόνοι τους.
Η μόνη λύση είναι κάποιοι από τους Ειδικούς Φρουρούς , που προσλήφθηκαν εδώ και ενάμιση χρόνο, να μετατεθούν στα Αστυνομικά Τμήματα για να εκτελούν Υπηρεσίες Σκοπών, Μεταγωγών κλπ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κρίμα.... μόνο ένας διοικητής να έχει το σθένος να πει τι συμβαίνει στη πραγματικότητα σε τόσες πολλές υπηρεσίες!!! Να δω που θα καταλήξει ο καημένος. Δεν είναι μόνο ένα ωστόσο και δεν είναι μόνο τα τμήματα του κέντρου που δεν έχουν ούτε για τα βασικά δυνατότητες. Όλο το λεκανοπέδιο υποφέρει.... αλλά ο μετακινήσεις σε επίσημα και σε διαλεχτες θέσεις για τους έχοντες μπάρμπα στη Κορώνη συνεχίζονται. Μιχαλάκη, αν έχεις κακαλα κόψε όλες τις αποσπάσεις απευθείας και θα δεις αστυνομία στο δρόμο. Αλλιώς...να χαμε να λέγαμε.
Ο χρήστης Απο την κρητη είπε…
Και που να δείτε τι συμβαίνει στην επαρχία. Αστυνομικά τμήματα μόνο να χωρίς σκοπό με ένα άτομο περιπολία και ο Αξιωνατικός υπηρεσίαςψμονοςχκαι έρημος στο κτήριο να μην μπορεί να πάει ούτε για κατούρημα. Μετά απορούμε γιατί έφαγαν ξυλο οι συνάδελφοι στην Πάρο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε νοιάζονται για τα ΑΤ. Τα θεωρούν τη χαβούζα της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν θέλει κανείς το αφήνουν στα ΑΤ.Κανείς δεν θέλει την αστυνόμευση επίσης. Μόνο φρου φρου και αρώματα και επικοινωνιακά παιχνίδια με "ειδικές" υπηρεσίες που φέρνουν "σύγχρονη" αστυνόμευση με κολλητά μπλουζάκια, αστυνομικούς της γειτονιάς, αστυνομικούς με πατίνια, ποδήλατα και το κύτταρο ΑΤ δε βαριέσαι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γενική διάλυση. Φοβερό επιτελικό κράτος. Σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε αστυφύλακα.
Ο χρήστης Adekastos είπε…
Έχεις τους Φρουρούς και τους ΣΦ να σώσουν την αστυνομία
Ο χρήστης Unknown είπε…
Έτσι είναι, προσωπικά είμαι παθών για πάνω από δεκαετία ( όχι συνεχόμενη) σε τμήματα Αττικής κ επαρχίας. Όμως πταινε κ οι διοικήσεις του" κυττάρου" διαχρονικά κ ακόμα κ τώρα .. γραμματείες υπό γραμματείες γραφεία προανάκρισης αρχειοθέτες κτλ κτλ , καβαντζες έδω καβαντζες εκεί καβαντζες παραπέρα. Κ μένουμε δύο τρεις να τραβάμε κουπί.
Διάλυση κ επανασύσταση άπαντες από ενδελεχή έλεγχο σωματικό ψυχολογικο κτλ... Να σου πω μετά.....
Ο χρήστης Unknown είπε…
Οι αγαπημένοι του υπουργου