Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νικόλαος Μπλάνης: Οι συνδικαλιστικές «μπαλαφάρες» και η βλάβη στην εικόνα του αστυνομικού θεσμού!!!


Άρθρο του Αντιστρατήγου ε.α, Νικολάου Μπλάνη: 1. Είναι τραγική η εικόνα που παρουσιάζεται στους δέκτες των τηλεοράσεων με κάποιους συνδικαλιστές, οι οποίοι σαν τηλεοπτικοί μαϊντανοί και αποκλειστικοί «συνεργάτες» ιδιωτικών καναλιών, εκφράζονται με ασχετοσύνη και απρεπή τουλάχιστον φρασεολογία «επί παντός επιστητού» και  πέραν των συνδικαλιστικών αρμοδιοτήτων τους. Η αμετροέπεια, οι υπερβολές,  οι μεγαλοστομίες με σκοπό τον εύκολο εντυπωσιασμό και οι απαράδεκτες δηλώσεις και εμφανίσεις τους στα Μ.Μ.Ε. (όπως έχουμε ήδη γράψει) έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών, οι οποίοι επίσης αναρωτιούνται, αν αυτό είναι το υποτιθέμενο έργο των συνδικαλιστών, για το οποίο τους έχει χορηγηθεί εκ νέου από την παρούσα Πολιτική Ηγεσία (με απόφαση εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης) πλήρης απαλλαγή (αναιρώντας το μόνο καλό της προηγούμενης για εξορθολογισμό και μέτρο) από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους;;;

           

             2. Με έκπληξη είδαμε δημοσιογράφο να αναγγέλλει (διθυραμβικά) την επικείμενη παρουσία στο πάνελ συνδικαλιστή (χωρίς θεσμικό καταστατικό ρόλο) ως εκπροσώπου της ΕΛ-ΑΣ (sic);;; Επίσης είδαμε  συνδικαλιστή των Ειδικών  Φρουρών να ερωτάται από δημοσιογράφο αν (στη γνωστή υπόθεση των Γλυκών Νερών) βρέθηκαν ίχνη DNA, αποτυπώματα και αν οι κάμερες ασφαλείας έδωσαν στοιχεία.  Και ο ίδιος, που  δεν έχει φοιτήσει στην Αστυνομική Ακαδημία και δεν έχει την ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου, να απαντά με ύφος χιλίων καρδιναλίων και «ειδικού αναλυτή» κάνοντας εκτιμήσεις και δίνοντας στοιχεία για τις προανακριτικές ενέργειες των αστυνομικών και τον τρόπο δράσεις των εγκληματολογικών υπηρεσιών, όπως μάλλον τις φαντάζεται ο ίδιος (γιατί δεν πιστεύουμε ότι έχει πληροφόρηση, αφού, παγκοσμίως, οι αρμόδιοι χειριστές ούτε φλυαρούν, ούτε «καίνε» τις υποθέσεις τους). Είναι προφανές ότι οι εν λόγω αναφορές αφενός παραβιάζουν τις ποινικές διατάξεις  (αρχή μυστικότητας της προανάκρισης-άρθρο 241 ΚΠΔ) και αφετέρου θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την αστυνομική έρευνα και την αποκάλυψη των δραστών.

        

             3. Αν ο δράστης γνωρίζει την ύπαρξη των ιχνών μπορεί να δικαιολογήσει την παρουσία του στη σκηνή του εγκλήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της ανθρωποκτονίας (6-11-1982) εντός της οικίας του 28χρονου αστυφύλακα από τον εραστή (24χρονο ηλεκτρολόγο) της συζύγου του (22χρονης Κάτιας). Αν ο δράστης γνώριζε την ύπαρξη του δακτυλικού αποτυπώματος στην πόρτα του ασανσέρ,  θα μπορούσε να μην αρνηθεί, όπως έκανε πέφτοντας σε αντιφάσεις και τελικά ομολογώντας την πράξη του, αλλά να δικαιολογήσει την παρουσία-επίσκεψή του στο σπίτι.

 

             4. Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί οι Ηγεσίες του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και της ΕΛ-ΑΣ παραμένουν απλοί παρατηρητές και ανέχονται αυτό το χάλι; Γιατί δεν τηρούνται οι κανόνες και η δεοντολογία στις ανακοινώσεις και στην ενημέρωση; Μήπως εξυπηρετούνται και οι ίδιες; Για τις ανεπίτρεπτες διαρροές (από «πηγές της Αστυνομίας»), που αναφέρονται στις μεθόδους τέλεσης της πράξης, στα ίχνη και πειστήρια και στις ενέργειες των αστυνομικών για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών, καθώς για την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και των προσωπικών δεδομένων έχουμε γράψει στο παρελθόν. Τελικά γιατί   ανέχονται την υποβάθμιση του αστυνομικού θεσμού;;;









Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Μήπως τον αστυνομικό θεσμό, οι πολιτικές ηγεσίες και οι έρπουσες περί αυτές αστυνομικές ηγεσίες, τον έχουν εγγράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους; Η αστυνομία έχει αποβάλλει εν τοις πράγματι το θεσμικό της ρόλο (όπως και άλλοι πολιτειακοί θεσμοί). Οι πολιτικοί ως πλέον εγκρατείς και οξυδερκείς το αντιλήφθηκαν πρώτοι. Μόνο οι μικρόνοες εξακολουθούν να το πρεσβεύουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμείς αφού τους δίνει άδεια τι να κάνουν όλης ημέρα ;μια χαρά το κάνουν κ κάποιες εδε που θα έκαναν που πήγαν ; Για ρωτήστε τον αρχηγό κ τον υπουργό
Ο χρήστης Unknown είπε…
Συμφωνώ απόλυτα με τον κο Μπλάνη.
Όσα δημοσίευσε για το συγκεκριμένο θέμα, απηχούν την θλιβερή πραγματικότητα.
Νοιώθω ντροπή, σαν αστυνομικός, της Ασφάλειας Αττικής, όπως και πολλοί ακόμα συνάδελφοί μου να βλέπω και να ακούω τυχάρπαστους "συναδέλφους" γνώστες του κάθε είδους εγκλήματος.
Γνωστοί σε όλους, σαν παντελώς άσχετοι, που δεν έχουν συντάξει ούτε έκθεση σύλληψης στην "τηλεοπτικά ένδοξη" καριέρα τους.
Ενδεικτικά ένας τους," περισπούδαστος" κάνει θητεία αραχτού στον αερολιμένα...
Βέβαια δεν λείπουν και οι ανώτατοι απόστρατοι επαΐοντες.
Λυπηρό φαινόμενο.
Αλήθεια, πού είναι οι κύριοι του Υπουργείου να πάρουν θέση ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να γινει ξεκαθαρισμα στο συνδικαλιστικο τοπίο..δεν γινεται οι τρεις συγκεκριμενοι αεργοι συνδικαλιστες τηλεμαιντανοι να εκθετουν με την ασχετοσυνη τους ολο το Σωμα και να παιρνουν στον λαιμο τους και τα σοβαρα ατομα που ασχολούνται με αξιοπρέπεια με τα συνδικαλιστικα της αστυνομίας και εργάζονται ταυτοχρονα στις υπηρεσίες τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Μπαλαφάρες": Στρατηγέ μη χρησιμοποιείτε τέτοιες λέξεις, γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν τη σημαίνει. Νομίζουν ότι πρόκειται για πρόσωπα. Το γκουγκλάρησα λοιπόν και έβγαλε ότι σημαίνει:

"A. Όταν μιλάμε για ένα έργο τέχνης (κυρίως θεατρικό και κινηματογραφικό αλλά όχι μόνο) την κιτσάτη χοντροκοπιά, μπαρούφα, την μπούρδα, τη σαχλαμάρα, την αρλούμπα, τη μούφα, την ανώδυνη διασκέδαση για κοινό χωρίς απαιτήσεις (π.χ. εφήβους, μπασκλασαρία), τη δηθενιά, την αποτυχημένη (προσπάθεια για) σάτυρα λόγω έλλειψης μέτρου ή ταλέντου, την αμερικλανιά (ως προς το περιεχόμενο τουλάχιστον).

B. Σαν χαρακτηρισμός μιας δράσης, κατάστασης, εξαγγελίας, ανακοίνωσης σημαίνει πάνω κάτω τα ίδια κι επιπλέον την άνευ περιεχομένου μεγαλοστομία με σκοπό τον εύκολο εντυπωσιασμό, τα φούμαρα / τις υπερβολές / τις παραφουσκωμένες αερολογίες / μαλακίες που λέγονται από φορείς, ελίτ, ΜΜΕ είτε σαν δικαιολογίες είτε για να χαϊδέψουν αυτιά, το κακοστημένο θέαμα με σκοπό τη χειραγώγηση οποιοδήποτε κοινού του οποίου υποτιμάται η νοημοσύνη."
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχετε δικιο κυριε Μπλάνη , τους στυβουν καθημερινα και θα τους πεταξουν σαν λεμονοκουπες οι παρουσιαστες και συνομιλητες στα πανελ και γελανε μαζι τους , εκθετουν πολλες φορες ολοκληρο αστυνομικο σωμα ως θεσμο με αυτα τα ασυναρτητα ακαταληπτα που λενε.
Κατι καλο πηγε να κανει η Γεροβασιλη να τους κοψει αδειες , και πεσανε να την φανε.
Εξυπηρετουν βεβαια πολλους συναδελφους οι οποιοι ζητανε ρουσφετια , μεταθεσεις αποσπασεις σε νησια κτλ , και ετσι οι πελατειακες σχεσεις συνεχιζονται τα τμηματα αδειαζουν και αυτοι περνανε καλα σε βαρος οσων μενουν στα τμηματακια και στο πεζοδρομιο. προεδρος και γραμματεας ενωσης τομεα της αττικης που ειχα να τους δω απο τις εκλογες , εκανα αμαν να τους γνωρισω απο τις μπακες και τα μαγουλα που πεταξαν ... καλοπεραση τραπεζωματα κονε με αξιωματικους και μπαρουφες στον απλο αστυνομικο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο άλλος σήμερα στον Ευαγγελάτο, χρησιμοποιούσε πρώτο πληθυντικό,για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά. Έλεος!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποσό ακόμη πιο χαμηλά αυτός ο συνδικαλισμός της πλάκας δεν έχει καμία σχέση με τους παλαιότερους αληθινούς συνδικαλιστές Τπτ άλλο