Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκλημα και πάρεργα - του Χάρη Τσίτσικα


Όλοι οι Έλληνες νιώσαμε σοκαρισμένοι από ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα όπως αυτό που συνέβη πριν λίγα 24ωρα στην Αττική που μια νέα κοπέλα έχασε τη ζωή της με έναν τόσο φρικιαστικό τρόπο γκρεμίζοντας τα όνειρα ενός νέου ζευγαριού.

Η αντίδραση της πολιτείας άμεση και η επιθυμία των συναδέλφων που ασχολούνται με την υπόθεση είναι η άμεση σύλληψη των δραστών και η παραδειγματική τους τιμωρία. Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά οι συνάδελφοι μας θα κάνουν το καλύτερο και θα μας κάνουν υπερήφανους. Δεν πρέπει όμως να λησμονήσουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αστυνομία να είναι στις γειτονιές ώστε αυτο να αποτελέσει τροχοπέδη σε μελλοντικές τέτοιες εγκληματικές ενέργειες . Ήδη προς την σωστή κατεύθυνση έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, με μετακινήσεις όμως  προσωπικού προς νευραλγικες υπηρεσίες αποδυναμώνοντας  άλλες όπως τα ΑΤ που πολλές φορές δεν μπορούν ούτε περιπολία να βγάλουν. 

Η λύση είναι η άμεση απαγκίστρωση  από πάρεργα τα  οποία μας απομακρύνουν από τις γειτονιές. 

Σε τοπικό επίπεδο  οι μεταγωγές στα νοσοκομεία και οι απουσίες νοσηλείες είναι κάποια από  αυτά. Αλήθεια πόση ασφάλεια θα ένιωθαν παραπάνω οι κάτοικοι για παράδειγμα της Αχαΐας εάν πολλοί περισσότεροι  αστυνομικοί   την ημέρα έκαναν περιπολίες στις γειτονιές αντί να ασχολούνται με ξένα καθήκοντα? Πόση ασφάλεια θα ένιωθαν αν δεν χάνονταν περιπολίες στις ψυχιατρικές κλινικές για ολόκληρες ώρες?

Για σκεφθείτε  επτά (7)  και οκτώ (8) ΕΠΙΠΛΕΟΝ  περιπολικά την ημερα ακόμα σε μια μεγάλη πόλη....Τόσες περιπολίες ημερησίως στερούνται οι κάτοικοι της περιοχής .Αντί λοιπόν να μετακινούμε προσωπικό από την μια υπηρεσία στην άλλη καλό θα είναι να απαγκιστρώσουμε την Αστυνομία από όλα όσα έχει λαθεμένα επιφορτιστεί. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε στην πρόληψη τέτοιων φρικιαστικών εγκλημάτων καθώς η πρόληψη είναι πιστεύω η καλύτερη θεραπεία. Και η πρόληψη σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται με όλο και περισσότερες περιπολίες όλο και περισσότερους αστυνομικούς εντεταλμένους στην κυρία αποστολή τους. 
 

Ο Χάρης Τσίτσικας είναι πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

 





Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και θα έχει να μπει σε περιπολικό καμία δέκα χρόνια η να κάνει καμία από της υπηρεσίες που είπε μεταγωγές νοσοκομεία κτλ. Στο μπλα μπλα όλοι μια χαρά είναι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι είναι αυτός πάλι ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οταν έχεις έξυπνους προέδρους,μην ανησυχείς,όλα θα πάνε καλά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οταν ο άλλος είναι έξυπνος...