Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ


Το νεότερο απόκτημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα ολοκαίνουργιο VW ID.4. Η εικόνα του περιπολικού VW ID.4 πάνω στο όχημα μεταφοράς αυτοκινήτων μας δείχνει καθαρά πως η Ελληνική Αστυνομία και το Ελληνικό κράτος μπαίνουν σε μία νέα Ευρωπαϊκή εποχή. Μετά τις πρόσφατες προσθήκες των Nissan Navara & Qashqai, Hyundai i30, Peugeot 308 και Mazda 6 στον επιχειρησιακό στόλο της ΕΛ.ΑΣ. προστίθεται και το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό.

Στην Ευρώπη δεν είναι λίγες οι πόλεις που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αστυνομικά και δημοτικά οχήματα με στόχο να μειωθούν οι ρύποι και να γίνει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το τμήμα ή την υπηρεσία, που θα στελεχώσει το ID.4 -είναι πάντως πολύ πιθανό να δίνει το παρόν στην Αστυπάλαια- αλλά γνωρίζουμε πως το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της VW θα βοηθήσει να γίνει το βήμα προς την στην ηλεκτροκίνηση για τα κρατικά οχήματα.

Το ID.4 έχει μήκος 4,58 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα και ύψος 1,61 μ., ενώ όσον αφορά στο μεταξόνιο, αυτό ορίζεται στα 2,77 μέτρα. Εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων και 310 Nm ροπής, από το ID.3. Σε επίπεδο επιδόσεων, το ηλεκτρικό SUV  κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα, ενώ όσον αφορά στην αυτονομία, με τη μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh, το ID.4 υπόσχεται αυτονομία έως και 522 χλμ. Όσο για τις τιμές του ξεκινούν από τις 46.000 ευρώ, προ της κρατικής επιδότησης του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

 





Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολα τα χε η μαριωρη...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το έγκλημα με 7,62 και η αστυνομία με 9mm.Ουτε καν 5,56.
Το έγκλημα με γρηγορα αυτοκίνητα και η αστυνομία με ηλεκτρικα(δε τα κακολογεί ως αυτοκίνητα) με τελική 160χλμ/ωρα.Οχι,κατι δε πάει σίγουρα καλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φανταζομαι εσύ κεριά θα εχεις στο σπίτι σου. Έχουν ανακαλυφθεί οι λάμπες αν δεν το γνωρίζεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως να δώσετε κανένα ηλεκτρικό και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα είναι και διαφήμιση για την Υπηρεσία, γιατί κόβουμε βόλτες πάνω κάτω όλη την Ελλάδα με σακίδια και βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι μεχρι να τα αφηνουν άδεια απο μπαταρία τα αυτοκίνητα οι συνάδελφοι... Γίνεται ακόμα στην αθηνα με τα καύσιμα. Πας να βγεις περιπολια και είναι άδειο... Θα γελάσουμε!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Εδώ δεν έχουν να δώσουν ένα καπέλο, που κυκλοφορούν οι συνάδελφοι σαν αφρικανική πολιτοφυλακή .. Τα μοδάτα ηλεκτρικά μας Μαραναν.. Στο οικείο τα δύο άπο τα τρία οχήματα δεν δουλεύει το κλιματιστικό χρόνια τώρα κ ακούγονται σαν κουδούνιστρες. Καταλαβαίνεις ότι φτάνουν από το θόρυβο που δημιουργούν