Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣτΕ: Προσφυγή από εργαζόμενη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ


Να ακυρωθεί το υποχρεωτικό μέτρο διαγνωστικού ελέγχου του κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις ζητά με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας εργαζόμενη στη γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδος λόγω της άρνησής της να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο.

Παράλληλα, στο ΣτΕ προσέφυγαν 49 γονείς μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και μια φοιτήτρια ζητώντας να ακυρωθεί ο νόμος 4790/2021 που αφορά τις ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικότερα, η εργαζόμενη στη γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η υπ΄ αριθμ. 26390/2021 κ.υ.α. για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου του κορωνοϊού.

Όπως υποστηρίζει ενημερώθηκε από τους αρμοδίους της στρατιωτικής υπηρεσίας, ότι εάν δεν υποβληθεί στον προβλεπόμενο υγειονομικό έλεγχο δεν θα επιτρέπεται η είσοδός της και θα καταγράφεται είτε ως αρνούμενη την παροχή εργασίας, είτε ως μη προσερχόμενη στην εργασία της.

Για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή στην υπηρεσία της και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας γνωστοποιώντας ότι δεν προτίθεται να συμμορφωθεί στην επίμαχη κ.υ.α., ότι δεν συγκατατίθεται σε καμία επεξεργασία των προσωπικών της δεδομένων και θα εξακολουθήσει να προσέρχεται καθημερινά στην εργασία της, ενώ τους καλούσε να συμμορφωθούν προς τις συνταγματικές επιταγές.

Κατόπιν αυτών ο συνταγματάρχης διοικητής του εργοστασίου διέταξε την αποχώρησή της και την ενημέρωσε, μέσω τρίτου, ότι εάν δεν αποχωρήσει θα καλέσει την Στρατονομία. Έτσι, κλείδωσε το γραφείο και τα ερμάρια της και την οδήγησαν συνοδεία μέχρι την έξοδο του στρατοπέδου-εργοστασίου.

Παρ΄ όλα αυτά, την επόμενη ημέρα, προσήλθε και πάλι στην εργασία της, υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση, αλλά τις απαγορεύθηκε η είσοδος στο γραφείο της. Στη συνέχεια έστειλε ηλεκτρονική αναφορά διαμαρτυρίας και την επόμενη μέρα επανήλθε στην εργασία της, αλλά στην πύλη της απαγορεύτηκε η είσοδος.

Ωστόσο, ανελλιπώς καθημερινά εξακολουθεί να προσέρχεται, αλλά «εκδιώκεται κακήν κακώς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 





Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βάλτε την τηλεργασια. Αρκετά με τους παρτακηδες και τους δήθεν γιατρούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο! Όλοι έτσι έπρεπε να κινηθούμε. Βέβαια από το ΣτΕ δεν περιμένω δικαιοσύνη.Μακάρι να διαψευστω! Η παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων είναι ξεκάθαρη και πρώτη απ'όλα η δικαιοσύνη έπρεπε να μπει μπροστά αλλά τι περιμένεις όταν πολιτική και δικαιοσύνη πάνε χεράκι χεράκι... Παρακαλώ να περάσει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η δικαιοσύνη εχει αποφανθει. Το Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων εχει κρινει οτι δεν παραβιαζοται τα ανθρωπινα δικαιωματα ακομα και με την υποχρεοτικοτητα του εμβολιου ποσο μαλλον για το σελφ τεστ.
Ιταλοι ειχαν προσφυγει κατα της υποχρεωτικοτητας εμβολιασμων σσιυ γιατρους και το δικαστηριο απεφανθη.

Τα προσωπικα σου δεδομενα τα εχεις εκχωρισει προ καιρου στη google, στο κοτσοβολο που εχεις δοσεις δις εταιρειες κινητης στις τραπεζες ... σε πειραξε να συμπληρωνεις φορμα στο κρατος που ειδικα το ελληνικο εχει την πιο αυστηρη νομοθεσια στα προσωπικα δεδομενα...

Να τελειωνουμε με τα luben της κοινωνιας... οποιος δεν θελει να μην τα κανει. Σπιτι του με αναστολη μισθοδοσιας (οχι τηλεργασια και κοροιδιες...)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ σε περίπτωση πανδημίας πρέπει να είναι υποχρεωτικός, αφού έχει αντανάκλαση στο σύνολο της κοινωνίας”.Ο Πρωθυπουργος-ΠτΔ και οι ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ Ε.Δ-Σ.Α πρωτοι εδωσαν το παραδειγμα.
“Ο καθένας είναι ιδιοκτήτης του εαυτού του. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις Δημοσίου συμφέροντος που κάμπτεται αυτή η εξουσία του ανθρώπου”ειτε αφορα τον ιδιο ειτε το ανεξαρτητης ηλικιας ανηλικο παιδι του,ΕΙΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΤΑΤΑ ενστολων δημ Υπαλληλων Ε.Δ-Σ.Α.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΝΗΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ στον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ -ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Nέα μελέτη του Harvard αναφέρει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα SARS-CoV-2 στις αναπνευστικές οδούς των παιδιών.
Στην μελέτη εξετάστηκαν 192 παιδιά ηλικίας 0-22 ετών, Τα μολυσμένα παιδιά φάνηκαν να έχουν σημαντικά υψηλότερο επίπεδο ιού στους αεραγωγούς τους από ό, τι οι ενήλικες νοσηλευόμενοι, στις εντατικές I.C.U στα νοσοκομεία για θεραπεία του COVID-19, σύμφωνα με το Γενικό Νοσοκομείο Massachusetts (MGH) και το Mass.
General Hospital for Children (MGHfC)..
https://news.harvard.edu/gazette/story/2020/08/looking-at-children-as-the-silent-spreaders-of-sars-cov-2/
Βρετανία η μετάδοση του Covid-19 απο ηλικίες 2-16 ετών είναι επτά φορές μεγαλύτερη.
Children’s Task and Finish Group: update to 4 November 2020 paper on children, schools and transmission - 17
December 2020
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/948617/s0998-tfc-update-to-4-november-2020-paper-on-children-schools-transmission.pdf
Η μειωση της διστακτικότητας στον εμβολιασμό θα επιτευχθεί παραγοντας αποτελεσματικο εμβολιο για παιδια.
Να γινει προγραμματισμος μεσω της πλατφορμας gov.gr ποιοι γονεις θελουν να εμβολιασουν τα παιδια τους και ποιοι είναι ΑΡΝΗΤΕΣ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ.Αυτα γινονται ΑΥΣΤΡΊΑ.
Σαν αποτελεσμα οσα παιδια ειναι εμβολιασμενα θα παρακολουθούν με φυσικη παρουσια στο Σχολειο τα μαθηματα ενω τα υπολοιπα με τους ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΓΟΝΕΙΣ μονο με τηλεκπαιδευση.



Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε οποιον δεν του αρέσει, υπάρχει λύση, δηλώνει παραίτηση και πάει σπίτι του, πολύ απλά και δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτα......Αμάν πια με τον κάθε ψεκασμένο, συνομοσιολόγο αρνητή....
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Μάλλον η κυρία βρήκε τρόπο να μην πηγαίνει για δουλειά. Όχι που δεν θα το εκμεταλλεύονταν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΙΓΑ ΡΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.ΑΝΟΙΧΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ Κ' ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ.