Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια ζωή κυριολεκτικά αιχμάλωτος της υπηρεσίας - σχολιάζει αστυνομικός


Δημοσιεύουμε σχόλιο αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr: Όσοι δουλεύετε Δευτέρα Παρασκευή πρωινό ωράριο να πάτε εβδομήντα. Ηξερα τις συνθήκες της αστυνομίας. Μπήκα γιατί ήξερα ότι θα φύγω και νωρίς. Αν ήξερα 40 χρόνια ξενύχτι, πεζοδρόμιο , αποσπασεις εκτος νομου αργίες γιορτές μακριά από τα παιδιά μου δεν θα πέρναγα ούτε απέξω.

Αλλο 25 χρόνια έστω και με μειωμένη σύνταξη και άλλο 40.Ακομη και σήμερα οι περισότεροι αστυνομικοί μαθαίνουν την προηγούμενη το απόγευμα τι ώρα και τι υπηρεσία θα εκτελέσουν την επόμενη μέρα.

Μια ζωή κυριολεκτικά αιχμάλωτος της υπηρεσίας.









Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είλωτας να λες καλύτερα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν σου αρέσει παραίτηση απλά τα πράγματα μη κουραζεσε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ποσο δικιο εχεις αγαπητε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι λες ρε φίλε..... Είναι υπερβολή να αποστρατευτεις με 40 χρόνια εργασίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η πενταετία, στρατιωτική θητεία και τυχόν ένσημα ΙΚΑ. Να έμενες στον ιδιωτικό τομέα. Να έπαιρνες σύνταξη στα 68. Εξυπνακια .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τα μνημόνια Όταν άλλαξαν.
Το ασφαλιστικό, το μισθολογικό, το συνταξιοδοτικό με την είσοδο μας στα μνημόνια θα έπρεπε να μας δώσουν επιλογή της λύσης σύμβασης με πλήρης αποζημίωση όπως γίνεται σε όλες τις δουλειές του ιδιωτικό τομέα όταν αλλάζει η σύμβαση σε όλο τον κόσμο.

Που ήταν τότε όμως ο συνδικαλισμός να τα στηρίξει αυτά?
Το μόνο που έκαναν οι συνδικαλιστές ήταν να μην πειράξουν τους "παλιούς" και οι νέοι ασφαλισμένοι στην πυρά...

Όποιος συγκρίνει τις συνθήκες ιδιωτικού κ δημοσίου θα έπρεπε να γνωρίζει κ αυτό που ανέφερα πιο πάνω.

Στον ίδωτικο τομέα όταν σου αλλάζουν τη σύμβαση εργασίας (όπως έγινε κ με την αστυνομία κ τα μνημόνια), ο υπάλληλος έχει δύο επίλογες , είτε να δεχτεί την αλλαγή σύμβασης είτε να ζητήσει την πλήρη αποζημίωση του, να την πάρει κ να φύγει.

Που ήταν τότε οι συνδικαλιστές σε αυτό το ιστορικό γεγονός κ το ιστορικό λάθος που έκαναν?

Κυριοι Αυτό έπρεπε να είχε γίνει κ στην αστυνομία.

Οποιος συγκρίνει κ λεει στο αστυνομικό να παραιτηθεί να Ρώτησει κ να μάθει τι ισχύει σε περιπτώσεις αλλαγής σύμβασης κ μετά να κάνει υποδείξεις.

Μεγάλη αδικία ειδικά για αυτούς που μπήκαν στην αστυνομία από τα 18 τους κ θα πρέπει να είναι στο πεζοδρόμιο 40+ χρόνια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλο ιδιωτικός τομέας και άλλο μια ζωή σκλάβος και βορρά στον κάθε ανώμαλο.Αυτα για τους πονηρους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
*Κουράζεσαι* ειναι αμόρφωτε! Το μάθαμε, λες και σε όλα η λύση είναι η παραίτηση... λες και είπε κάτι λάθος! Ότι έχεις δικαιώματα τα οποία καταστρατηγούνται , πρώτη φορά το ακούς? Οι μόνοι που βγάζουμε το φίδι από τη τρύπα στο δημόσιο που μας εμπιστεύεται σε όλα και ούτε το επικίνδυνο δεν μας έχει βάλει! Και έχεις τα μούτρα να μιλήσεις κιολας από πσνω λες Κ είμαστε προύχοντες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλα τα λέει ο φίλος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε όποιον δεν αρεσει παραίτηση κ στον ιδιωτικό τομέα γρήγορα. Άντε κουράσατε στα 65 ολοι σύνταξη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποσο δυσκολο ειναι για την ποασυ να μην ζητησει επιδομα για το επικινδυνο και ανθυγιεινο αλλά να εχουμε δικαιωμα να βγαινουμε στην 25ετια στην συνταξη λογω επικινδυνης και ανθυγιεινης εργασιας.τι το θες το επιδομα?με μια περικοπη μισθου ακομα θα στο παρουν απο την αλλη τσεπη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αλήθεια Αυτή είναι φίλε μου δίκιο έχεις. Άλλος 40 χρόνια πεζοδρόμιο και νύχτα και άλλος 40 χρόνια γραφείο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παθητική φωνή ...
Β δημοτικού το μαθαίνουν τα παιδιά...
Καλύτερα να την παρακολουθήσεις πάλι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...και βγαίνεις στην σύνταξη και τρέχεις άλλα 10 χρόνια στα δικαστήρια με δικά σου έξοδα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Πόσο δίκιο έχεις συνάδελφε
Ο χρήστης Unknown είπε…
Έλεος με αυτή τη καραμέλα. Ξέρεις πολλούς να αλλάζουν επαγγελματικο προσανατολισμό ειδικά μετά από κάποια χρόνια στη δουλειά; Επίσης μόνον αυτή είναι η λύση και θεωρείται αποδοτική; Εδώ μιλάμε για διαχρονικά πρόβληματα και μια ολίσθηση στο χάος άνευ προηγουμένου! Είναι κοινή πεποίθηση αυτό που αναφέρει ο άνθρωπος παραπάνω στις τάξεις των χαμηλόβαθμων αστυνομικών και αντί να ενσκυψουν κ να προσπαθήσουν να βελτιώσουν έστω κάποια εξωφθαλμα , τα κάνουν χειρότερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστά τα λέει. Έχει απόλυτο δίκιο. Άλλο ιδιωτικός τομέας άλλο αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειναι τοσο δυσκολο η ποασυ για το επικινδυνο και ανθυγιεινο να προτεινει αντι για επιδομα τη δυνατοτητα δικαιωμα αποστρατειας με 25ετια?????
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ωραιος εισαι....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να είσαι τέρμα στόκος για να υποδεικνύεις σε κάποιον ως λύση στα προβλήματα του που σχετίζονται με την εργασιακή του πραγματικότητα, τη παραίτηση. Είτε στόκος είτε εκτός πραγματικότητας που εργάζεται στην αστυνομία κάνοντας το χόμπι του, έχοντας λεφτακια στην άκρη από το μπαμπά. Χομπίστα δεν μπορείς να υποδεικνύεις ως λύση τη παραίτηση καθώς αυτή σε όλες τις περιπτώσεις πλην αυτών που είναι χομπίστες δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα, προβλήματα διαβίωσης και βιοπορισμού.
Από την άλλη το μόνο που απομένει σε κάποιον που η ζωή του υποβαθμίζεται από τα δεδομένα της εργασιακής του πραγματικότητας είναι το να παραπονιέται. Ίσως χωρίς αντίκρισμα, αλλά μονάχα αυτό υπάρχει, άρα χομπίστα μην χαλιεσαι. Για παράδειγμα εγώ όταν εισήλθα στο Σώμα γνώριζα με δεδομένα την ισχύουσα πραγματικότητα η οποία ήταν πως μετά από λίγα χρόνια στην Αθήνα θα μετατεθω στο τόπο συμφερόντων μου στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι η οικογένεια μου, η πλειονότητα των φίλων μου και το μέρος όπου στοιχειωδώς μπορώ να είμαι οικονομικά σχετικά ελεύθερος. Έλα όμως που στη πορεία των ετών και χωρίς ποτέ η υπηρεσία να ενδιαφερθεί για τη ζημιά που προκαλεί σε πολλαπλά επίπεδα, άλλαξε τα δεδομένα και ως εκ τούτου η μετάθεση πλέον είναι σχεδόν απίθανη, τουλάχιστον με το νόμιμο τρόπο. Μου υποδεικνύεις τη παραίτηση πάραυτα ή έχω το δικαίωμα στην κατά τ αλλά χωρίς αντίκρισμα κλαψα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ισχύουν τα λεγόμενα του συναδέλφου. Από αυτό που περιγράφει πρέπει να μπήκε προ του 96 στο σώμα οπότε στα 55 φεύγει με όριο ηλικίας, άρα το 40 δεν υπάρχει. Δηλαδή αν μπήκε στα 25 θα έχει 30 χρόνια υπηρεσίας που με τα πλασματικά και στρατό θα γίνουν 37. Δηλαδή στα 55 θα έχει 37 συνταξιμα. Άτοπα λοιπόν τα παράπονα ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στα ογδόντα θα πρότεινα ολοι οι Έλληνες και το ασφαλιστικό λύθηκε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν είναι νέος ασφαλισμένος 1-1-93 Και μετά ισχυοισχύουν τα σαράντα έτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον έχει βγάλει την Σ.Α.Ε.Α ο Κυριος.Τωρα αν είχε αντιζηλο κανα προικισμενο Αστυφύλακα φυσικό να μιλάει έτσι δεν τον παρεξηγώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κουράσατε δουλεια οπως ολοι τελος στα 67 σύνταξη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς ή αξιωματικός ή πολίτης ή νεοφιλελεύθερος είσαι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οπα, σχολιάζει και ο Μητσοτάκης βλέπω στο BLOKO. 🤣🤣🤣
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1996 και να έχει στρατό δεν γίνεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποσό εγκάθετος πονηρός η αθεράπευτα ηλιθιος πρέπει να είσαι εσύ που γράφεις για τα 67 έτη.Κρατηθηκα αλλά στο τέλος δεν άντεξα και το γράφω.
Ο χρήστης Μπλε αρκούδα, είπε…
Θα ήθελα πραγματικά να ήξερα -με κάποιον μαγικό τρόπο αν γινόταν- όλοι εσείς τι θα ψηφίσετε, είτε στις βουλευτικές είτε στις συνδικαλιστικές εκλογές. Σας θεωρώ εκ προοιμίου σκεπτόμενους ανθρώπους, αφού σχολιάζετε και διαβάζετε τα σχόλια στο bloko, ακόμη και τον ΄χαβαλέ' που λέει να παραιτηθούμε όλοι όσοι δεν μας αρέσει η δουλεία ( προσέξτε τον τόνο παρακαλώ) , γιατί η δουλειά μας αρέσει.