Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με άδεια αστυνομικά τμήματα στο κυνήγι του εγκλήματος- Σοβαρές ελλείψεις στην Β/Α Αττική


Τεράστιες ελλείψεις που καθιστούν δύσκολη ακόμη και την στελέχωση επί 24ωρου βάσεως των βασικών θέσεων στο οργανόγραμμά τους, αντιμετωπίζουν τα αστυνομικά τμήματα στα Μεσόγεια, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Newpost.

Ενδεικτικό του προβλήματα αποτελεί το γεγονός πως τον τομέα ευθύνης των αστυνομικών της Βορειοανατολικής Αττικής, που ξεκινάει από την Φιλοθέη και φτάνει μέχρι τον Ωρωπό, μόλις 2 ή 3 περιπολικά της Άμεσης Δράσης βρίσκονται στον δρόμο ανά 8ωρο, καθώς επίσης και 10 ομάδες της ΔΙ.ΑΣ.

Η κατάσταση γίνεται δραματική τις νυχτερινές ώρες, όταν σε πολλές περιπτώσεις μόλις 1 ή 2 περιπολικά καλούνται να επέμβουν σε όλο αυτό τον τομέα και να κάνουν περιπολίες για την εμπέδωση αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες. Παρούσα και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ τη νύχτα, αλλά με μικρότερη δύναμη και μέχρι συγκεκριμένη ώρα.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει το Newpost, στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας- Πικερμίου, υπηρετούν 31 άτομα, ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει 54. Στο αστυνομικό τμήμα Παιανίας μόλις 26, αντί 46 ατόμων. Στο αστυνομικό τμήμα Σπάτων – Αρτέμιδας υπηρετούν 31 αντί 49 άτομα, ενώ στο αστυνομικό τμήμα Μαραθώνα, 26 αστυνομικοί, αντί 49. Αυτοί οι λιγοστοί αστυνομικοί καλούνται να στελεχώσουν βασικές υπηρεσίες ενός τμήματος όπως σκοπιές, αξιωματικούς υπηρεσίας και γραμματειακή υποστήριξη, ενώ παράλληλα καλούνται να επέμβουν όπου κληθούν. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας της άτυχης 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά, οι κάτοικοι των περιοχών ζητούν περισσότερη αστυνόμευση στην πράξη και όχι στα λόγια, όπως τις περισσότερες φορές υποστηρίζουν πως γίνεται.

Οι αστυνομικοί και κυρίως η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Β/Α Αττικής και ο πρόεδρός της, κύριος Κώστας Τσουμάνης έχει επισημάνει δεκάδες φορές το πρόβλημα των ελλείψεων αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για το την στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οχήματα της ασφάλειας, αντί να κινούνται στους δρόμους, πραγματοποιούν στατικές φυλάξεις, έξω από σπίτι «στόχων» με προφορική εντολή από την ΓΑΔΑ ή το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Μιχάλης Τεζάρης




Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης kostas303 είπε…
Με δεδομένο ότι διαθέτουμε τους περισσότερους αστυνομικούς ανα 100000 κατοίκους από όλες τις χώρες της Ευρώπης οι υποτιθέμενες ελλείψεις προσωπικού οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε κακή οργάνωση και κατανομή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν θέλετε να παράγει η ΕΛ.ΑΣ.το έργο της, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, στοιχίζει πανάκριβα στον Έλληνα φορολογούμενο, χωρίς να τον προστατεύει στο βαθμό που μπορεί και θα έπρεπε, προτείνονται τα κάτωθι:
Κατασκευάστε δεκα (10) κτήρια στην Αττική, επιπέδου ΓΑΔΑ, σε στρατηγικά σημεία του Λεκανοπεδίου, μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και κρατικών κονδυλίων που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων.
Καταργήστε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα.
Το κάθε Νέο Κτήριο - Υπηρεσία θα έχει μονίμως 10 Αξιωματικούς Υπηρεσίας και δέκα βοηθούς Αξιωματικούς για υποστήριξη.
Θα έχει όλα τα υπερσύγχρονα μέσα και υποδομές.(γραφεία, παρκινγκ, κρατητήρια, γυμναστήρια, εστιατόρια κλπ).
Σε κάθε Δήμο της Αττικής, θα αστυνομεύουν δύο αυτοκίνητα τάξης, δύο ασφάλειας και δύο τροχαίας. Συν οι μηχανές για δίκυκλη αστυνόμευση.
Επικεφαλής των ανωτέρω θα είναι κινητές μονάδες τύπου Τ.Ο.Τ.Α. Και ΜΑΤ επανδρωμένες με κατώτερους
(Τι ΑΚΟΜΨΟΣ ΟΡΟΣ!!!) Αξιωματικούς.
Κάθε εν δυνάμει υψηλής επικινδυνότητας στόχος θα ζητάει συνοδεία την ώρα της μετακίνησής του και έπειτα οι αστυνομικοί που τον συνόδευσαν θα συνεχίζουν την υπηρεσία τους.
Καταργήστε το αποτυχημένο και παρωχημένο σύστημα της φρούρησης Υψηλών (τρομάρα μου) στόχων.
Τέσσερεις μόνο θα έχουν φύλαξη.
Α. ΠτΔ.
Β. ΠτΚ.
Γ. ΠτΒ.
Δ. Αρχηγός Αξ/κής Αντιπολίτευσης.
Όλων των υπολοίπων Πολιτών, ανεξαρτήτως θέσης και βαθμού, την Ασφάλεια, την εγγυάται το Ελληνικό Κράτος.
Εφαρμογή των ανωτέρω ΜΟΝΟ με σθένος και επίβλεψη του ΠτΚ.
Αλλιώς ΘΑ κόβουμε από στόχους δυνάμεις και πρίν πάνε στις οργανικές θα ξαναγυρίζουν, όπως τόσα χρόνια γίνεται.



Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελάτε κ μια βόλτα από Αθήνα να δείτε κ τα ωφειλομενα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέλειες οι προτάσεις, αλλά δεν γίνονται. Σημείωση. Με βάση τη διεθνή εμπειρία φυλάσσονται και οι πρεσβείες και οι Υπουργοί τουλάχιστον. Στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας δεν μπορούμε να μην κάνουμε το αντίστοιχο.
Γιατί ποτέ δεν δημοσιεύετε και τα ποστοστά επάνδρωσης των ΔΕΕ, ΔΤΕ, Επισήμων, Επιτελείων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Τροχαίας ; Τα ποστοτά επάνδρωσης των Υπηρεσιών του Αρχηγείου ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να βγάλουν την νύχτα περιπολικά ώστε να γίνει πρόληψη των εγκλημάτων.Οχι άλλες υποσχέσεις από τους αρμόδιους.