Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με «λουκέτο» απειλείται το αστυνομικό τμήμα Αγίου Δημητρίου λόγω υποστελέχωσης


Με αναγκαστικό λουκέτο λόγω υποστελέχωσης απειλείται το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του L&Ο, ενημέρωσε την διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών, πως τα μεσημέρια θα κλείνει τα κρατητήρια και θα μειωθεί δραματικά η αστυνόμευση στους δρόμους.

Μάλιστα το σήμα προκάλεσε…πανικό στη ΓΑΔΑ που ζητούσε να κάνουν υπομονή και θα βρεθεί λύση, για να λάβουν το μήνυμα πως «σε λίγες ημέρες θα μπει οριστικό λουκέτο».  



Οι αστυνομικοί έφτασαν στα όρια τους καθώς μήνες τώρα λειτουργούν με…σύστημα μπαλαντέρ, που πρακτικά σημαίνει, σημαίνει ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας, εκτελεί και χρέη υπεύθυνου κρατητηρίων.

Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται σε στα αστυνομικά τμήματα Ακροπόλεως, Ομόνοιας, Εξαρχείων, Αμπελοκήπων και Συντάγματος.

Σε κάποια τμήματα μάλιστα, οι λιγοστοί αστυνομικοί καλούνται να αναλάβουν την φύλαξη ακόμη και 35 ατόμων στα κρατητήρια και την διεκπαιρέωση 100 και πλέον δικογραφιών και καταγγελιών.

Πρόσφατα μάλιστα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, για να απαντήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πως «θα προσπαθήσει να στείλει δόκιμους» να ενισχύσουν το τμήμα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή που τα συγκεκριμένα αστυνομικά  τμήματα υπολειτουργούν, συνεχίζουν να δίνονται εντολές προκειμένου αστυνομικοί που υπάγονται σε αυτά, για να πραγματοποιούν στατικές φυλάξεις «στόχων».

Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει και της υποστελέχωσης σε αστυνομικά τμήματα αποτελεί το γεγονός πως η διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών, έχει συνολική πραγματική παρατακτή  δύναμη για όλες τις υπηρεσίες της, μόλις 700 άτομα, όσα δηλαδή ήταν η δύναμη μόνο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, όταν ήταν σε πλήρη επάνδρωση.

 

Μιχάλης Τεζάρης




Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε εντάξει ένα ΚΕΠ λιγότερο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
υπάρχει Α.Τ. Αγίου Δημητρίου? αυτοί θέλετε να μου πείτε ότι κάνουν κουπί στην Αθηνών τόσα χρόνια?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ σιγουρα εισαι απο τους κομάντο ειδικους χρουρους του Χρυσοχοΐδη!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και τώρα ίδρωσαν από το άγχος τους στη Δνση Αστυνομίας Αθηνών και στη ΓΑΔΑ. Δεν θα βρεθεί καμία μόνιμη λύση. Πυροτέχνημα μετακινήσεις από το ένα ατ στο άλλο για λίγες μέρες μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Τον δε Διοικητή θα τον βάλουν στο μάτι για τον τρόπο δημοσίευσης της αναφοράς. Δεν υπάρχει σωτηρία. Η Ελλάς είναι μια φουλ διεφθαρμένη χώρα με εξαρτήσεις και προσωπικές εξυπηρετήσεις πέρα από κάθε έννοια νόμο και η ΕΛ.ΑΣ. ως οργανισμός της χώρας αυτής είναι επίσης σάπιος και δυσλειτουργικός. Δουλεύει ακόμα γιατί κάποιοι ονειροπόλοι ή ευσυνείδητοι βάζουν πλάτη για να δουλέψει το σύστημα όπως όπως. Αλλά και αυτοί σιγά λιγοστεύουν από την παντελή έλλειψη κατανόησης και επίλυσης προβλημάτων από την πολιτική και φυσική ηγεσία.