Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις, η κρυψώνα & το ειδικό λογισμικό της σπείρας με τα αυτοκίνητα


Το σημειωματάριο που εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσα στο ιδιότυπο «κέντρο επιχειρήσεων» της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα, δείχνει όχι μόνο το ποσό καλά οργανωμένα ήταν τα μέλη της σπείρας, αλλά και το ποσό εύκολο θα ήταν για κάποιον ανίδεο να αγοράσει ένα ανταλλακτικό αυτοκινήτου που ήταν κλεμμένο και φυσικά αμφίβολης ποιότητας και ασφαλείας.

Το CNN Greece δημοσιεύει το σημειωματάριο των κακοποιών στο οποίο υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις για τα κλεμμένα ανταλλακτικά και τις τιμές που θα τα πουλούσαν, σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Την ίδια ώρα, η έρευνα σε ένα από τα καταστήματα που διατηρούσε ένας από τους συλληφθέντες στο Κορωπί, αποκάλυψε ότι ένας φούρνος μικροκυμάτων ήταν το σημείο που έκρυβαν επιμελώς κάρτες κινητής τηλεφωνίας που τις ενεργοποιούσαν σε ονόματα ανύπαρκτα για να τις χρησιμοποιήσουν στις μεταξύ τους συνομιλίες κατά την διάρκεια των κλοπών αυτοκινήτων. Το CNN Greece δημοσιεύει και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Όμως το πιο σημαντικό στοιχείο για τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών είναι το ειδικό λογισμικό που εντόπισαν σε κομπιούτερ και μέσα από το οποίο κατάφερναν να απενεργοποιούν το συναγερμό κάθε μάρκας αυτοκινήτου και μέσα σε λίγα λεπτά να μπορούν να μπουν στο εσωτερικό του.

Έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν σε ΑθήναΑρτέμιδαΝέα ΜάκρηΚορωπίΓέρακα και Γλυκά Νερά 10 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, είναι τέσσερα επιπλέον άτομα, εκ των οποίων τα τρία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ενώ το τέταρτο βρίσκεται στις φυλακές.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, η εγκληματική οργάνωση ήταν δομημένη σε δύο υποομάδες, με άμεση συνεργασία μεταξύ τους και δραστηριοποίηση στις κλοπές οχημάτων και στη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δράστες λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, οι συνομιλίες τους πραγματοποιούνταν σε διαδικτυακές εφαρμογές με κωδικοποιημένες εκφράσεις, όπως κάνουν κατά κόρων πια οι συμμορίες πολλές φορές μάλιστα αδιαφορώντας αν καταγράφονται από το κοριό της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι το κάθε όχημα που έκλεβαν είχε «παραγγελθεί» εκ των προτέρων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγούσαν τα κλεμμένα οχήματα κυρίως στην περιοχή της Νέας Μάκρης και του Κορωπίου, για τουλάχιστον τρεις μέρες, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν φέρουν κάποιο σύστημα εντοπισμού.

Μίνα Καραμήτρου




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια για την δουλειά !! Απλά δεν χρειάζεται , τα στοιχεία της δικογραφίας να δημοσιεύονται, τα οποία σίγουρα δεν τα έδωσαν οι κατηγορούμενοι