Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα κρίσιμα ερωτήματα για την ΕΥΠ


Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει «προστατεύσει» ώς εκεί που δεν παίρνει τον διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα. Για χάρη του άλλαξε τον νόμο πρόσληψης, διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό όταν μερικές μέρες πριν στη Βουλή έλεγε ότι δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση. Για χάρη του δεν απάντησε ποτέ στις ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη Βουλή για τον εκλεκτό του κ. Κοντολέοντος στην Ηπειρο και για το γεγονός ότι αλβανικές ιστοσελίδες έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του.

Για χάρη του χθες γίνονταν «μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών. Σε τόση εκτίμηση έχει ο πρωθυπουργός τον εκλεκτό του-πρώην σεκιουριτά στην αμερικανική πρεσβεία. Ωστόσο, μετά την υπόθεση του Λευκορώσου εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, τα οποία οφείλει να απαντήσει κάποιος απ’ το επιτελικό κράτος και δη το Γραφείο του Πρωθυπουργού στο οποίο υπάγεται η ΕΥΠ.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο απ’ την ΕΥΠ όταν επισκέπτονται τη χώρα μας επίσημοι προσκεκλημένοι, πόσο μάλλον όταν αυτοί αποτελούν «στόχους». Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν «στιγματισμένος» από την κυβέρνηση της χώρας του και βρέθηκε στην Ελλάδα με αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα κάτωθι:

Γνώριζαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ποιος ήταν ο Ρόμαν Προτάσεβιτς; Είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την αποστολή της Λευκορωσίας στους Δελφούς;

Είχε συσταθεί κλιμάκιο παρακολούθησης, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις; Τον παρακολουθούσαν συνεχώς ως όφειλαν ή ευκαιριακά και αν ναι, γιατί;

Είχε αντιληφθεί η ΕΥΠ τη δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, όπως προκύπτει απ’ τα δεδομένα και τις μαρτυρίες του ίδιου του Προτάσεβιτς αλλά και του ceo της Ryanair;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, χθες το κλίμα στο κτίριο της Κατεχάκη ήταν «τρεχάτε ποδαράκια μου». Μαθαίνουμε ότι ολόκληρη η Υπηρεσία ασχολήθηκε με το θέμα, έστω και αργά όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα.

 

Δημήτρης Τερζής




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Nick Bal είπε…
Καμία αποστολή κ κανένας δεν πήγε στους Δελφούς, γιατί πολύ απλά το forum των Δελφών πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο!
Επιτέλους πριν κάνετε ρεπορτάζ ερευνήστε ! Και καλά το επίπεδο της ΕΦ.ΣΥΝ ξέρουμε πόσο χαμηλό είναι, είναι ανάγκη να πέσει κ αυτό του bloko?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε Nick Bal ,μπορεί το Φόρουμ των Δελφών να εγινε στο Ζάππειο , αλλά ήρθε η αποστολή της Λευκορωσίας εκεί.