Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μετέφεραν παράνομους μετανάστες με ασθενοφόρο!!


Ακόμα και με… ασθενοφόρο ιδιωτικού θεραπευτηρίου προσπάθησαν τα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών να φέρουν στην χώρα μας τους «πελάτες» τους. Η παρατηρητικότητα όμως ενός αστυνομικού, εκτός υπηρεσίας, τους χάλασε τα σχέδια.

Τα μέλη του κυκλώματος δεν δίστασαν να στείλουν μέρα – μεσημέρι ένα ασθενοφόρο στην περιοχή της Ηγουμενίτσας για να παραλάβει έναν «ασθενή» με κήλη και τον συνοδό του ώστε να τον μεταφέρουν στην Αθήνα. Στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Δρέπανου – Ηγουμενίτσας ο αστυνομικός είδε το ασθενοφόρο να κινείται, στο αντίθετο ρεύμα, με τους φάρους του αναμμένους και με χαμηλή ταχύτητα. Του φάνηκε ύποπτο και χωρίς να χάσει χρόνο ειδοποίησε το κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Δόθηκε σήμα σε όλους τους σταθμούς της περιοχής και κυρίως στα περιπολικά της Τροχαίας που έκαναν ελέγχους για κορωνοϊό στα διόδια Τύριας. Λίγο αργότερα το ασθενοφόρο εμφανίστηκε και οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο 32χρονος οδηγός και ο 35χρονος συνοδηγός τους εξήγησαν ότι «έχουν σύμβαση με την κλινική που ανήκει το ασθενοφόρο για διακομιδή ασθενών και ότι δέχτηκαν κλήση από κινητό τηλέφωνο για την παραλαβή ασθενή από Ηγουμενίτσα από άγνωστο άτομο.

Ξεκίνησαν από Αθήνα πρωινές ώρες και η παραλαβή έγινε από την περιοχή Δρεπάνου Ηγουμενίτσας κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης με άγνωστο άτομο». Όταν όμως οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να ανοίξουν ώστε να ελέγξουν τα άτομα που μετέφεραν, κατάλαβαν ότι ο «ασθενής» δεν ήταν και τόσο… άρρωστος όσο έλεγε. Καθώς δεν είχε ούτε ο ίδιος ούτε ο συνοδός του τα απαραίτητα έγγραφα τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Πριν καλά καλά φτάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να τους είπαν ότι «μπήκαμε παράνομα από ένα πέρασμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας όπως τους είχε υποδείξει ένας συμπατριώτης τους. Τους είχε πει ότι «όταν σας κάνει σήμα, θα μπείτε μέσα στο ασθενοφόρο». Όταν θα έφταναν στην Αθήνα θα πλήρωναν έναν συγκεκριμένο άνθρωπο για την μεταφορά τους».

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το διαγνωστικό κέντρο αλλά το μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή τους ενημέρωσε ότι «από 30/04 έως 03/05 το κέντρο θα παραμείνει κλειστό λόγω του Πάσχα». Οι δυο παράνομοι μετανάστες, ηλικίας 24 και 22 ετών, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα μας ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών. Όλοι τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του οδηγού του ασθενοφόρου, ποινικολόγοι Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης, μιλώντας στο astinomiko.gr υποστήριξαν ότι «πρόκειται για μια τυχαία σύλληψη και στοιχεία, τα οποία δεν ήταν ικανά να προβληματίσουν τις Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές σχετικά με τη γνώση του εντολέα μας περί της έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων των μεταφερομένων. Άλλωστε, λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητας του δεν υποχρεούταν σε ανάλογο έλεγχο παρά μόνο στη διακομιδή ασθενών στην Αθήνα. Η αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών είχε ως αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος κατόπιν της απολογίας του, παρότι αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, οι οποίες όμως θα αποδομηθούν στην κύρια διαδικασία, καθώς στερούνται νομικού και πραγματικού ερείσματος».

Ο ανακριτής επέβαλε στον οδηγό του ασθενοφόρου χρηματική εγγύηση και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ ο συνοδηγός αφέθηκε χωρίς περιοριστικούς όρους.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια