Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Θεσσαλονίκης κλιμακώνει τις ενέργειές της απέναντι στη διοικητική απάθεια - Εξώδικη δήλωση προς τον Διευθυντή Αστυνομίας


Ανακοίνωση τής Ένωσης Θεσσαλονίκης: Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχειών για τις πολυάριθμες αποσπάσεις Αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι δεν επήλθε καμία αλλαγή. Κατόπιν τούτου, όπως προαναγγείλαμε, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σήμερα κατέθεσε εξώδικη δήλωση κατά του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχου κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστου, για την επαναξιολόγηση όλων των χρόνιων αποσπάσεων, την τήρηση της κείμενης εργασιακής νομοθεσίας και την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων.

Δυστυχώς, η υφιστάμενη κατάσταση δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων, όσο και στην προσωπική και οικογενειακή κατάσταση του προσωπικού.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε ούτε την επαγγελματική μας υπόσταση, ούτε την ψυχολογική και σωματική υγεία μας. Οι υποτιθέμενες «υπηρεσιακές ανάγκες» έχουν μετουσιωθεί σε υπηρεσιακή «γάγγραινα» και μέχρι στιγμής δε διαφαίνεται διάθεση για περιορισμό των αποσπάσεων. Εάν η Ηγεσία δεν αλλάξει άμεσα την στάση της, η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι μονόδρομος.

Επισημαίνουμε ότι πριν επιλέξουμε αυτή την οδό, ως Ένωση, έχουμε εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο επικοινωνίας και περιθώριο ανοχής. Με έγγραφα, επαφές και κοινές συναντήσεις με την ανώτατη Ηγεσία έχουμε διαμηνύσει παντοιοτρόπως ότι τα Αστυνομικά Τμήματα είναι ο πυρήνας της αστυνόμευσης, πλην όμως, οι υπηρετούντες σ’αυτά αντιμετωπίζονται σαν να είναι οι παριές του Σώματος.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε ότι θα αντιμαχόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την αντιστροφή του προαναφερόμενου κλίματος, έως ότου εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η υφιστάμενη νομοθεσία και οι Αστυνομικοί των ΑΤ απολαμβάνουν των βασικών και αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων τους. Μόνο τότε θα πάψουν να υπάρχουν Υπηρεσίες «πολλών ταχυτήτων», προκαλώντας αδικίες και ανισότητες μεταξύ του προσωπικού.

              

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

31 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θυμηθήκατε πριν τις εκλογές ε; Σας λέμε αλλά δεν ακούτε πιέστε για την κατάργηση του υποχρεωτικού ξυρίσματος...και τα τμήματα δεν θα αδειάζουν και θα σας ψηφίζουμε για μια ζωή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχαχαχα πολύ γέλιο έχουν τα ζεόπουλα χαχαχαχαχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κόψτε το δούλεμα ορισμένοι με το ξύρισμα. Τα Τ.Α. που δεν έχουν ούτε στολή, ούτε ξύρισμα, κούρεμα είναι γεμάτα με προσωπικό ; Όχι . Γιατί ; Γιατί έχουν να κάνουν με κοινό, έχουν να κάνουν με το καθημερινό και ογκώδες έγκλημα. Δεν είναι κεντρικά να λιβανίζουν για μήνες μία υπόθεση. Δεν μπορούν να που α ωραία αυτή η υπόθεση με ενδιαφέρει και την παίρνω, ενώ η άλλη δε μου αρέσει, θα την αφήσω στους γνωστούς @@@@ στα ΑΤ και τα ΤΑ.
Και ειδικό επίδομα να δώσουν στους εργαζόμενους στα ΑΤ και ΤΑ και πάλι θα υπάρχει τρελή ζήτηση για τα κεντρικά της ασφάλειας, τα επιτελεία και τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου, αφού οι συνθήκες εργασίας θα είναι πιο ελεγχόμενες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις απόλυτο δίκιο είναι ένας σημαντικός λόγος που όλοι θέλουν να φύγουν από τις υπηρεσίες που φορούν στολή. Σε όλη την Ευρώπη οι αστυνομικοί μπορούν να αφήσουν γέννια στην τριτικοσμικη Ελλάδα ακόμη μιλάμε για ξύρισμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά που λέτε στην Θεσ/νίκη ισχύουν πολλά χρόνια πίσω.....
Γιατί τα βγάζετε τώρα?
Για τους ψήφους?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν έχεις άδικο!!
Ο χρήστης spap είπε…
Τίποτα δεν αλλαζει δυστυχώς μόνο αν δοθεί εντολή απο ψηλα θα σφιξουν ..
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ποιο υποχρεωτικό ξύρισμα, δηλαδή όλα λυμένα είναι κ το πρωτεύον αίτημα είν'αυτό; Κ αν εξαντλήσουν όλη τη "συνδικαλιστικη" ενέργεια σ αυτό το αίτημα κ το πετύχουν κ το παρουσιάσουν για μέγα ζήτημα με τα υπόλοιπα τι θα γίνει; Δε βλέπεις πως εδώ ένα φάι στη λέσχη " κατάφεραν" να μείνει στην ίδια τιμή για " να μη τους πάρουν με τις κουτάλες" κ το παρουσιάσαν σαν μεγάλη συνδικαλιστικη επιτυχία. Τι σε πειράζει το ξύρισμα, είναι που είναι οι συνάδελφοι λόγω μη παροχής των βασικών ( στολές κτλ) αν είναι κ αξύριστη θα γίνουμε εδώ πέρα αραβική άνοιξη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι,να μας άκουγαν για το ξύρισμα.Ομως, τι τους νοιάζει αυτοί έχουν κάθε μέρα αυτή τη κατάσταση, η οποία δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην κοινωνία και τον πολίτη δεν τον απασχολεί καθόλου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γτ κάνουν εξώδικο στο Δντή για τις αποσπάσεις και όχι στο Γενικό;
Ο Δντής διατάσσει την απόσπαση από δνση Αστυνομίας σε Ασφάλεια π.χ.;
Μήπως επειδή έτσι ο Δντής θα τη βγάλει λάδι αφού θα πει άλλος τις εγκρίνει που αυτός ο άλλος δεν θα έχει επιπτώσεις γιατί δεν του έκανε κάνεις εξώδικο ή μήνυση;;;
Λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένα χρόνο και πλέον αποσπασμένοι στα ΑΤ είδαμε τι συμβαίνει και με τις αποσπάσεις στα επιτελεία και με τις αποσπάσεις για τα χρήματα στα νησιά και με τους βολεμένους του κάθε τμήματος που δεν χωράνε στα γραφεία...δυστυχώς το παραμύθι σας δεν έχει δράκο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν θες ξύρισμα γίνε μοδιστρα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δλδ το ξύρισμα είναι το παν. Ε ρε τι γίνετε που θα πάμε ακόμη περιμένω να δούμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εντάξει δες λίγο έξω από το παράθυρο σου...θυμίζει Τουρκία;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ζήσε στο συννεφάκι σου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί για να ράβω τις ηεπαρταλιασμενεα στολές που φοράει το 70% εκεί έξω; Το ξύρισμα σας πειράξει το ότι πολλοί κυκλοφορούν σαν λετσοι όχι...πάτε Τουρκία να γουστάρετε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για κάποιους είναι το παν...εσυ αν θες να ξυρίζεσαι...αλλά κοιτα τι στολή θα βάλεις πρώτα καλύτερα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τραγικός...
Ο χρήστης spap είπε…
Τα προβλήματα είναι σοβαρά και αυτα δεν λύνονται με μηνιαιες διαθέσεις προσωπικού από τις ειδικες υπηρεσίες ενώ υπαρχουν αποσπασμενοι στα Επιτελεία Η λυση ειναι μια να αδειάσουν άμεσα τα Επιτελεία να γεμίσουν τα τμήματα ,μια διαταγή είναι τόσο απλά .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Ένα χρόνο και πλέον αποσπασμένοι στα ΑΤ είδαμε τι συμβαίνει και με τις αποσπάσεις στα επιτελεία και με τις αποσπάσεις για τα χρήματα στα νησιά και με τους βολεμένους του κάθε τμήματος που δεν χωράνε στα γραφεία...δυστυχώς το παραμύθι σας δεν έχει δράκο.."
Αφού περνάνε τόσο παραδεισένια στα ΑΤ και στα ΤΑ γιατί δεν κάνουν όλοι αίτηση μετάθεσης σε αυτά ; Αντίθετα ο καθένας από ΑΤ και ΤΑ θέλει να πάει σε επιτελείο ή στα κεντρικά της ασφάλειας ή σε Υπηρεσία του Αρχηγείου. Δεν είδα ποτέ αίτηση από τις παραπάνω χρυσές Υπηρεσίες προς ΑΤ και ΤΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βαρεθηκαμε με τους συναδέλφους οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να χαρακτηρίζουν τους άλλους συναδέλφους. Δεν τους απασχολεί να αλλάξει η Αστυνομία, να πάει ένα βήμα μπροστά όπως η Αστυνομία στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά, επιθυμούν να μείνουμε στην περίοδο της χωροφυλακής που βρισκόμαστε τώρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είναι το παν, αλλά, αποτελεί ένα από τα προβλήματα της Αστυνομίας.Δεν θα ήταν ωραίο να ισχύει και εδώ, ότι ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ είδα πολλές...επειδή δεν τις είδες δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γουστάρουν τη χωροφυλακή και τον κόσμο να μας αποκαλεί χωροφύλακες....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η λύση είναι να γυρίσουν πίσω στα τμήματα τους αποσπασμένους...αλλά μάλλον δεν συμφέρει....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΟΥΣΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΔΙΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΛΑΜΠΡΟ.ΕΥΓΕ.ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΟΚΛΑΡΑΣ.ΓΙΟΥΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε, όπως και να το κάνουμε ένα από τα θέματα που ταλαιπωρούν τον Αστυνομικό είναι και το ξύρισμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρωτοποριακός. Ορισμένοι πρέπει να ξυπνήσουν και να καταλάβουν ότι πλέον δεν ζούμε στην εποχή του χαλκού αλλά στον 21ο αιώνα. Ο κόσμος εξελίσσεται και τα πράγματα αλλάζουν, αυτό κάνει κάποιο οργανισμό να συμβαδίζει με την εποχή του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσυ με τα γιούργια βγες σύνταξη να σωθούμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλοι μιλούν για Τ.Α. άλλοι ότι τα λύσαμε όλα και το ξύρισμα είναι το θέμα μας κ.α., αν πραγματικά δεν μπορούν οι συνδικαλιστές μας να θέσουν ένα τόσο δευτερεύον ζήτημα όπως αυτό της κατάργησης του ξυρίσματος τότε τι μπορούν; Εγώ ένα θα πω και είναι η πραγματικότητα, τις πιο πολλές αιτήσεις για μεταθέσεις μια διεύθυνση τις έχει, όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτή, οπότε όλα τα άλλα είναι για να λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του εδώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα αυτό είναι το θέμα ότι δεν καταλαβαίνουν ότι πολλοί νέοι κυρίως συνάδελφοι θελουμε να φύγουμε μόνο και μόνο για το ξυρισμα! Άσχετα αν είναι σημαντικός λόγος η όχι και άσχετα με τις δυσκολίες που έχουν τα ΑΤ...δεν μπορούν και δεν θέλουν να το καταλάβουν...με μια απλή διαταγή μπορούν να σώσουν τα τμήματα σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν κόβει μέχρι εκεί...