Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενώσεις Αιγαίου: Προς επίλυση το πρόβλημα με τους ψυχικά ασθενείς


Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αιγαίου: Σε συνέχεια της από 26-10-2020 επίσκεψη μας στο γραφείο της Υφυπουργού Υγείας,  κας Ράπτη Ζωής και με την ευκαιρία της παρουσίας της στην Ρόδο, συναντηθήκαμε εκ νέου, με σκοπό να ενημερωθούμε για την πρόοδο των θεμάτων που της είχαν τεθεί.  

Κατά την προηγούμενη επαφή μας, μεταξύ άλλων της είχαμε θέσει το πάγιο αίτημα μας, αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, να αντιμετωπίζονται οι ψυχικά νοσούντες πολίτες ως ασθενείς και όχι ως κρατούμενοι αλλά και την  Ύπαρξη  σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση ψυχολόγου, προς κάλυψη αναγκών του Αστυνομικού προσωπικού. Η κα Υφυπουργός από την πρώτη στιγμή είχε αναγνωρίσει το δίκαιο των αιτημάτων μας και μας είχε υποσχεθεί, ως καθ’ ύλην αρμόδια, ότι θα δρομολογούσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ευαίσθητα αυτά ζητήματα  με τον τρόπο που αρμόζει σε μία ευνομούμενη και προηγμένη κοινωνία.

Από την πλευρά της η κα Ράπτη, μας ενημέρωσε ότι με αφορμή την πρώτη συνάντηση μας, συγκρότησε ομάδα εργασίας για το ζήτημα της διαχείρισης των ψυχικά νοσούντων , η οποία σχεδόν έχει ολοκληρώσει την πρόταση της. 



Στόχος είναι οι ψυχικά νοσούντες να διαχειρίζονται και να μεταφέρονται στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας,  από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές ή Ψυχιάτρους, με τρόπο και μέσα που δεν θα επιβαρύνουν την υγεία τους και δεν θα προσβάλουν την προσωπικότητα τους. Οι  Αστυνομικές δυνάμεις θα εμπλέκονται επικουρικά και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η παρουσία τους.

Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολούσε τις Αστυνομικές Υπηρεσίες λόγω της ιδιαιτερότητας του, οδεύει προς επίλυση και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

 

Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Λέσβου

Πρόεδρος

Ν. Σάμου

Πρόεδρος

Ν. Χίου

Πρόεδρος

Ν. Κυκλάδων

 

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία

ΑΠΕΣΣΟΣ Μιχαήλ 

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά οκ ηρέμησαμε τωρα