Μετεωρολογικός Σταθμός στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων για την εκπαίδευση κρατουμένων


Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης, υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πρόκειται για τη δημιουργία Μετεωρολογικού Σταθμού εντός του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, όπου ομάδες κρατουμένων μπορούν να εκπαιδευτούν για 30 ώρες, δημιουργώντας ως μαθησιακό αποτέλεσμα έναν λειτουργικό μετεωρολογικό σταθμό.

Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πάνω σε ρομποτικές και μηχανικές κατασκευές, διευρύνοντας τις γνώσεις τους.

Η δράση αυτή είναι υψίστης εκπαιδευτικής αξίας, καθώς αποσκοπεί στην απόκτηση της κατάλληλης εκπαίδευσης και επαγγελματικών δεξιοτήτων προκειμένου να δοθούν στους κρατούμενους νέες ευκαιρίες επανένταξης στην κοινωνία.

Βασική επιδίωξη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παραμένει η διαρκής εκπαίδευση των κρατουμένων με σκοπό και την αποτελεσματικότερη επανένταξη των αποφυλακισθέντων.

Δείτε εδώ αναλυτικά στοιχεία και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης.

 
1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Και η κοροϊδία συνεχίζεται. Πληρώνεις για τα πάντα εκεί μέσα αλλά ας τους βάλουμε να απασχοληθούν με κάτι για να φαίνεται πως γίνεται δουλειά για την αναμόρφωση και την επανένταξη. Αίσχος.