Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χάρης Τσίτσικας: Επιτακτική η ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) με έδρα την Δ.Α. Αχαΐας


Άρθρο του προέδρου τής Ένωσης Αχαΐας, Χάρη Τσιτσικα: Είναι προφανές ότι στην παρούσα χρονική στιγμή και στην διαμορφωθείσα κατάσταση που αντιμετωπίζει η Αστυνομική καθημερινότητα, κρίνεται ότι σε κάποιες Διευθύνσεις Αστυνομίας υπάρχει επιτακτική ανάγκη περαιτέρω εξέλιξης , αναβάθμισής και οργάνωσης των ανωτέρω επιχειρησιακών ομάδων και δη, των Διμοιριών Υποστήριξης. 

            Τέτοιες ιδιαιτερότητες παρουσιάζει αναμφισβήτητα και  η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, κυρίως για τους εξής λόγους: 

Η Δ.Α. Αχαΐας είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφερειακά Διεύθυνση Αστυνομίας της Ελλάδας.

Λιμένας μεταναστών ( πύλη εισόδου  - εξόδου αλλοδαπών προς την Ευρώπη).

Περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά (Καταυλισμός ROMA – Εγκληματικότητα ROMA.) 

Δικαστικές φυλακές Κ.Κ. Πατρών και φύλαξη αυτών σε καθημερινή βάση.

Πανεπιστήμια  - Α.Τ.Ε.Ι., αντιεξουσιαστές – κινητοποιήσεις.   

Αθλητικές Εκδηλώσεις με έντονη δραστηριότητα οπαδών σε ομάδες Α΄ και Β΄ Εθνικής σε ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση αντίστοιχα. 

Αρκετά συχνά εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά όπως κατά περίπτωση : πρόκληση φθορών εμπρησμοί, εκρήξεις, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών υλών, πρόκληση σωματικών βλαβών κ.α.

Σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις όπως π.χ. οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την 17 Νοεμβρίου και την 06 Δεκεμβρίου καταλήγουν συχνά  σε σοβαρά επεισόδια με ρίψεις βομβών μολότωφ (εμπρηστικών), φωτοβολίδων ευθείας βολής αλλά και πολλών άλλων αντικειμένων, με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική ακεραιότητα των Αστυνομικών και πολλές φορές μάλιστα να επιφέρουν τον σοβαρό τραυματισμό τους.  

          Η δημιουργία  Διμοιριών Υποστήριξης  υπό την σκέπη ενός Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) στα πρότυπα αυτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  ως νεοσύστατη πλέον υπηρεσία με ενίσχυση από τον πίνακα  Μεταθέσεων, κρίνεται ότι, όχι μόνον θα επιλύσουν με τις δράσεις τους προβλήματα της καθημερινής αστυνομικής πραγματικότητας αλλά σε βάθος χρόνου, μέσα από την εκπαίδευση θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος περιορίζοντας σημαντικά φαινόμενα εν τη γένεση τους και μειώνοντας σημαντικά και τις μετακινήσεις από όμορες Δ/νσεις .

Η δημιουργία επιπλέον διμοιριών πέραν της μόνιμης που διαθέτει η ΔΑ Αχαΐας  εκ των εσω αποξηλωνει όλες τις υπηρεσίες του Νομού δημιουργώντας πλείστα προβλήματα στις υπηρεσίες.                









Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένας πρόεδρος, που προτείνει δίχως επιχειρήματα και επαρκή αιτιολόγηση. Που όταν πραγματοποιήθηκαν οι αναδιαρθρώσεις της τελευταίας δεκαετίας, δεν παρουσίασε καμία ορθολογική πρόταση, αλλά ακολουθούσε πάντα τις εξελίξεις......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
θέλουμε και επίδομα παραμεθορίου!
Ο χρήστης Αρμόδιος είπε…
Ναι. με land cruzer και 30άρι στην ηλιοροφή.......!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεια σου προεδραρα!! Αυτος εισαι!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μειώστε τα λεφτά που παίρνουν οι υπόλοιποι και κάντε προσλήψεις για να τα στελεχώσετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γράψτε πρώτα να μειωθεί το προσωπικό που ξεχειλίζει στα επιτελεία της Δνσης και της Γενικής , ώστε να ενισχυθούν τα Α.Τ. και μετά ζητήστε ενίσχυση προσωπικού ώστε να εγγραφούν νέα μέλη στην ένωση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…

ΕΛΕΟΣ!!! ΩΣ ΕΔΩ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!
Έλεος με αυτούς τους κάθε είδους Τσίτσικες και τους λαγούς και τα πετραχήλια τους και την πλήρη και απόλυτη άγνοια τους από Αστυνομία !!!

Ο "Μέγας" ειδικός, "πολυσπουδασμένος" και με τεράστια υπηρεσιακή και εργασιακή εμπειρία από τις πολλές σπουδές και μυριάδες ώρες υπηρεσίας που έχει εργασθεί, αποφάνθηκε ότι, η ΔΑ Αχαΐας χρειάζεται ΤΑΕ!!! Λες και δεν υπάρχουν Υπηρεσίες ισότιμες και ισάξιες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας!!! Έλα ρε κύριε Τσιτσικα!

Οι κύριοι του συνδικαλισμού έχουν μπερδέψει τα ανδρικά εσώρουχα με τους λαιμοδέτες (γραβάτες). Ο ρόλος τους είναι να βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας και να προάγουν συναφή με αυτές αιτήματα του προσωπικού, καθώς και τα οικονομικά αιτήματα επίσης.
Οι εν λόγω όμως κάνουν οτιδήποτε άλλο και αλλότριο από αυτά. Καθημερινά στα κανάλια αναλυτές επί παντός επιστητού, χωρίς να έχουν δικαίωμα και γνώσεις και κανείς από τους αρμοδίους και τις ηγεσίες πολιτική και φυσική δεν τους εγκαλεί. Πολλές φορές τα σχόλια τους και οι απόψεις τους είναι προσβλητικά και επικίνδυνα. Ενώ οι όλοι τους είναι εκ πεποιθήσεως και συστηματικά φυγόπονοι και αδαείς με τα υπηρεσιακά θέματα.
Μέλημα τους είναι να τάζουν λαγούς με πετραχήλια σε όλες και όλους μας για τα ψηφαλάκια!!! και μετά να βολεύουν συγγενείς και ημετέρους σε καλές θέσεις, ενώ τάζουν σε αξιωματικούς το μέλλον τους και σε κόμματα, κυρίες και κυρίους υποψηφίους βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους και άλλους αιρετούς χιλιάδες ψήφων μιας και εμάς τους υπολοίπους μας θεωρούν πρόβατα κοπάδια προβάτων στο μαντρί τους!!!
ΩΣ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!