Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θέμης Καλαμάτας: Άμεσα ψυχολόγοι στην ΕΛ.ΑΣ. – Στην έδρα κάθε νομού


Το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι πάρα πολύ χρήσιμο στις σύγχρονες κοινωνίες. Στις ΗΠΑ, όλοι γνωρίζετε ότι, είναι ιδιαίτερα αξιολογημένο επάγγελμα και οι Αμερικανοί πολίτες επισκέπτονται τον ψυχολόγο τους όχι όταν η κατάσταση τους είναι για ψυχίατρο, αλλά την κατάλληλη στιγμή που δεν νιώθουν καλά σε σχέση με την ψυχολογία τους.

Άρθρο του Θέμη Καλαμάτα
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ για το Νότιο Αιγαίο

Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Αστυνομία έχει προσλάβει λίγους ψυχολόγους (σ.σ. από έναν για κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση που δεν ξεπερνούν τους 14 έως 20 για 55.000 αστυνομικούς). Όμως αυτό δεν βοηθάει καθόλου επί της ουσίας, διότι η κάθε Περιφέρεια έχει περίπου 1.500 έως 3.000 αστυνομικούς.

Πρέπει άμεσα να γίνει πρόσληψη με διαγωνισμό νέων ψυχολόγων έτσι ώστε η κάθε Αστυνομική Διεύθυνση να έχει στην έδρα του νομού τουλάχιστον 2-3 ψυχολόγους, έτσι ώστε να γίνεται έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα στο προσωπικό μας (άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.) διότι η ψυχολογική κατάσταση δεν αποτελεί σταθερό παράγοντα για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός καλείται να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις εμπρός σε μια κατάσταση κινδύνου, ο αστυνομικός οπλοφορεί και πρέπει να οπλοφορεί. Όμως, η ψυχολογική του κατάσταση θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι αυτή που πρέπει και μόνο η ψυχολογική εξέταση σε τακτά διαστήματα –για όλους μας ανεξαιρέτως- μπορεί να αποδείξει ότι είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε ορθά και άψογα τα καθήκον μας.

Η ψυχολογική υποστήριξη όλων μας κρίνεται απαραίτητη και μόνο αν προσληφθούν άμεσα ψυχολόγοι θα λυθεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

 





Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο ψυχολόγοι ; Μήπως κ μια ακόμη ειδικότητα για ορισμένους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρά πολύ ωραία και χρήσιμη αυτη η θέση. Αν και από ψυχολόγους βρίθει το σώμα. Κυρίως σε επίπεδο ανώτερης και ανώτατης διοίκησης οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται με περιοδικοτητα τουλάχιστον διμήνου και σίγουρα όχι από αποφοίτους απλών φιλοσοφικών σχολών αλλά από ψυχίατρους. Και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει και από τα πασίγνωστα και αποδεικνυομενα με έγγραφα, περιστατικά των Βορειων περιοχών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις δίκιο κ. Καλαμάτα... Κάναμε Θεό μας το Facebook, πίστη μας τα likes, στείλαμε και τα περιπολικά να σιγουρευτούν ότι οι άνθρωποι δε θα μπαίνουν στις εκκλησίες, όπου βρίσκουν ανάπαυση, παρηγοριά, ξεκούραση, στήριγμα, και τώρα ψάχνουμε ψυχολόγους... Σε λίγο θα προτείνεις να χορηγούνται μηνιαίως ηρεμιστικά δωρεάν σε κάθε αστυνομικό... Εκεί κατανοήσαμε... Αντί να τρέξουμε μπροστά στην εικόνα, στο πετραχήλι του ιερέα, στη Θεία Κοινωνία, τα απαγορεύσαμε σαν να είναι επικίνδυνα, αφήσαμε τον Αστυνομικό χωρίς στήριγμα, και τώρα θα τον στείλουμε στους ψυχολόγους... Τρέχουμε να θεραπεύσουμε αυτό που θα έπρεπε να έχουμε προλάβει...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αν πρόκειται να πάρει ψυχολόγους με τις διαδικασίες και τα ρουσφέτια που πήρε τους προηγούμενους, θα χρειαστείτε και ψυχολόγους για τους..."ψυχολόγους". Ψυχολόγοι στα Νοσοκομεία, στο ΕΣΥ και παραπομπή όλων εκεί. Αρκετές κόρες στρατηγών βολέψατε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά θα είναι ο κ Καλαμάτας να αναζητήσει το λόγο, που όταν ξεκίνησε η αξιολόγηση αστυνομικών από τους ψυχολόγους της αστυνομίας 10 τουλάχιστον χρόνια πριν στην Πειραιώς, 3 ημέρες μετά τη διαταγή σταμάτησε... Ως αξιωματικός "εχει τις άκρες" και μπορεί να αναζητήσει και να πληροφορηθεί το λόγο, αν δεν τον γνωρίζει.
¨Οσο δεν θέλουν κάποιοι να δουν την αλήθεια, η αστυνομία καθημερινά θα καταβαραθρώνεται, σε βάρος των επαγγελματιών ηθικών αστυνομικών, αλλά το κυριότερο σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι είναι. Κάποιος πείραξε έναν από "τα λευκά κολάρα" κ βγήκε ο συνδικαλιστής να μιλήσει για ψυχολόγους. Μία απορία θέλω να μου λύσει. Γιατί οι άξιοι της αστυνομίας κ του λιμενικού είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία πιο πλούσιοι από τους αντίστοιχους του στρατού, πυροσβεστικής,κτλ...;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι άλλοι ψυχολόγοι...Φτάνει πιά...
Είδαμε και στον δυτικό κόσμο (τον πολιτισμένο...) τα αποτελέσματα....


Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακριβως!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η νομοθεσία λέει ότι ο αστυνομικός πρέπει να περνάει τεστ ικανότητας οπλισμού κάθε πέντε χρόνια, εγώ γνωρίζω άτομα τα οποία δεν έχουν πάει ούτε μία φορά και ας έχουν χρόνια που αντιστοιχούν σε 2,3 ακόμα και 4 φορές ότι θα έπρεπε να είχαν πάει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξαναχτυπησε με αιχμηρο αρθρο παρεμβαση ο καλυτερος αξιωματικος της ελλαδας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε φιλε ελεγα δεν θα το πει καποιος. Ας κανουμε ολοι αυτοκριτική και μετά θα δουμε τι φταίει στους αλλους. Οι ψυχολογοι χρειάζονται, αλλα να περνανε ολοι όμως ανεξερετως βαθμου και υπηρεσιας.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Να ξεκινήσουν να παίρνουν μετάθεση κάθε τρεια Χρόνια όλοι οι αξιωματικοί να καταργηθεί το αμεταθετο να έρθουν καλύτερες ημέρες.