Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πενταετείς - Συμβασιούχοι Πυροσβέστες: Όταν το αίσθημα δικαίου του ανίσχυρου γίνεται νόμος του ισχυρού


Έγγραφο τής Ομοσπονδίας Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών: με το υπ’ αριθμόν 3812/13-05-2021 έγγραφό μας, σας καταγγείλαμε τον πρωτοφανή τρόπο που κλήθηκε ο Πενταετής συνάδελφος να παρευρεθεί στο Πρωτοβάθμιο Ανακριτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021.

Το πρωί της ίδιας ημέρας παρέστη ως όφειλε ο νόμιμος εκπρόσωπος του συναδέλφου καθώς δεν ήταν δυνατό να παρευρεθεί ο ίδιος αφού ενημερώθηκε τελευταία στιγμή αλλά και λόγω του Covid-19 (απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό), ο οποίος και κατέθεσε το απολογητικό του υπόμνημα.

Πληροφορηθήκαμε ότι τελικά το συμβούλιο ακυρώθηκε / αναβλήθηκε, κάτι το οποίο δεν μας δημιούργησε καμία έκπληξη αφού γνωρίζαμε το γεγονός ότι και η επιτροπή ποδοπατεί τον κανονισμό και είναι και αυτή της φιλοσοφίας του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ή μεταχειρίζεται τον κανονισμό κατά το δοκούν για την εξόντωση του συναδέλφου. Επίσης ορίστηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου, όπου η κλήση παραδόθηκε στον συνάδελφο (πάλι με φωτοτυπία και όχι πρωτότυπη) με ταχύτητα φωτός… μέσα σε μόλις δυο ώρες!

ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΒΙΑΣΥΝΗ;;;

Για ακόμη μία φορά λοιπόν επιβεβαιωνόμαστε. Είμαστε σίγουροι πια, ότι στην όλη διαδικασία δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί και τα προβλεπόμενα, ειδάλλως ποιοι είναι οι λόγοι ακύρωσης / αναβολής του συμβουλίου;;

Γιατί ορίστηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Γιατί ενώ υπάρχουν αλληλομηνύσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν αναμένετε το πόρισμα της Δικαστικής Αρχής, ώστε να διευκολυνθεί κατόπιν και το έργο της Α/θμιας Επιτροπής; Γιατί σε ανάλογη περίπτωση ανώτερου Αξιωματικού , που το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι ποινικό, εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία;;;

Όταν ακολουθείται ένας κανόνας οριζόντια, θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και όχι να ισχύει η τακτική των δύο μέτρων και δυο σταθμών.

Μήπως ήρθε η ώρα αξιότιμε κύριε Υπουργέ να περισώσετε έστω και την τελευταία στιγμή το κύρος της πολιτικής αλλά και της φυσικής ηγεσίας; Είστε ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει.
Σας ζητούμε να ελεγχθούν πειθαρχικά (αν και ήδη θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία) όλοι οι λόγοι που συντέλεσαν στην ακύρωση / αναβολή του συμβουλίου όπως επίσης και την αντικατάσταση της επιτροπής.

Θα πρέπει επιτέλους να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου που εδώ και καιρό έχει χαθεί από το Π.Σ.  

Υ.Γ.1 Ο συγκεκριμένος συνάδελφος που διώκεται, εκτός από την ιδιότητα του Πυροσβέστη, ασκεί ένα από τα βασικότερα λειτουργήματα… αυτό του εκπαιδευτικού. Είναι απόφοιτος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μάλιστα με μεταπτυχιακό σε θέματα Προστασίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος. Επιπλέον προσφέρει γνώση αφιλοκερδώς σε εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρουμε όλοι αυτοί που δημιούργησαν - σκηνοθέτησαν και που συνεχίζουν την ιστορία αυτή, αν έχουν και φτάνουν την δική του μόρφωση.

μόρφωση.

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

υπογραφες_2υπογραφες_1ΠΟΠΥΣΥΠ stampΟ Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                      Πέπλης Λ. Στυλιανός









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενδιαφέρουσα άποψη, επειδή ο παραβάτης ειναι πτυχιούχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να μην ισχύσει το πειθαρχικό δικαιο. Ωραίοι οι συνδικαλιστές-συνήγοροι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλύτερα να μην εκφράσω τη γνώμη μου για το ΠΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να την εκφράσεις για να γνωρίσουμε μερικά πράγματα.αρκει να μας πεις την ιδιότητα σου για να ξέρουμε αν έχεις άποψη από μέσα ή αμπελοφιλοσοφεις.