Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσημο: Ο αντιναύαρχος Αρ. Αλεξόπουλος νέος γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ


Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (18-5-2021) για τον διορισμό του αντιναυάρχου (ε.α.) Αριστείδη Αλεξόπουλου στη θέση του γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τριετή θητεία από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο κ. Αλεξόπουλος τοποθετείται στη θέση του κ. Λάγιου, ο οποίος αναλαμβάνει σύνδεσμος του ΥΠΕΘΑ με τη μόνιμη αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ)επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Ποιός είναι ο Αριστείδης Αλεξόπουλος

Ο αντιναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος, ΠΝ, γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του σημαιοφόρου μηχανικού.

Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε διαφόρων τύπων πλοία επιφανείας και υποβρύχια.

Εκτέλεσε τα καθήκοντα του πρώτου μηχανικού στα υποβρύχια «ΠΟΝΤΟΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ» και εν συνεχεία υπηρέτησε στη Βάση και στη Διοίκηση Υποβρυχίων καθώς και στο Τεχνικό τμήμα του Ναυστάθμου Σαλαμίνος.

Από το 2002 έως το 2009 ο Αριστείδης Αλεξόπουλος ήταν υπεύθυνος σε θέματα κατασκευής νέων υποβρυχίων Type-214AIP καθώς και τον εκσυγχρονισμό (πρόγραμμα “Neptune II”) των παλαιότερων υποβρυχίων Type- 209, υπηρετώντας στο Ναυτικά Κλιμάκια Κιέλου και Σκαραμαγκά, καθώς και στην Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικής Διευθύνσεως του Ναυστάθμου Κρήτης και από το 2013 έως και το Μάρτιο του 2016 Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά, υπεύθυνος για την ολοκλήρωση και ενεργοποίηση των τριών υποβρυχίων Type-214AIP και την αναβάθμιση του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» Type-209AIP.

Τον Ιανουάριο του 2019 προήχθη στον βαθμό του αντιναυάρχου και ανέλαβε καθήκοντα διοικητή ΔΔΜΝ

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια