Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σαντορίνη: Επιχειρηματίας καταγγέλλει το Α.Τ. ότι δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις


Μια 
αναφορά – καταγγελία έχει φτάσει στο γραφείο του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επιθεωρητή Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Ελλάδος, σχετικά με την μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων από το τοπικό αστυνομικό τμήμα της Θήρας. Σύμφωνα με την καταγγελία επιχειρηματία, παρόλο που έχει κερδίσει με δικαστικές αποφάσεις στη διένεξη με τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου για το συγκεκριμένο οίκημα, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος όταν καλούνται να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις, τις αγνοούν προς το συμφέρον του ντόπιου. Βέβαια από την πλευρά της η διοίκηση του τοπικού αστυνομικού τμήματος δηλώνει ξεκάθαρα πως όχι μόνο εφαρμόζει το νόμο, αλλά για το θέμα είναι ενήμερη και αρμόδια Εισαγγελία.

Συγκεκριμένα στην εξώδικη διαμαρτυρία – αναφορά και καταγγελία η οποία έχει φτάσει στα γραφεία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και στου Επιθεωρητή Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Ελλάδος, ο επιχειρηματίας Γιώργος Ανδρέου αναφέρει ότι από τον Απρίλιο του 2016 και μέχρι τον Απρίλιο του 2022 υπομίσθωσε ένα ακίνητο στα Φυρά Θήρας προκειμένου να εγκαταστήσει την τουριστική του επιχείρηση. Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, χωρίς να υπάρξει καμία προστριβή ή διένεξη με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, πληροφορήθηκε ότι στις 16 Ιανουαρίου του 2021 ο σύζυγός της παραβίασε την είσοδο της επιχείρησής του και αφαίρεσαν όλα τα πράγματα από μέσα. Ο κ. Ανδρέου ο οποίος δεν βρισκόταν τότε στη Σαντορίνη, μόλις πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και κατήγγειλε την κλοπή και τη διάρρηξη που έγινε στο κατάστημά του. «Άμεσα υπηρεσιακά ενημερώθηκε το Α.Τ. Θήρας όπως αποδεικνύεται και με το από 16.1.2021 αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων. Και όλα αυτά άμεσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
IMG_9721

Ο επιχειρηματίας, πήγε στη Σαντορίνη για να διαπιστώσει τη ζημιά που είχε συμβεί και μαζί με αστυνομικούς του τοπικού τμήματος είδε ότι είχε παραβιαστεί η κλειδαριά ενώ όλος ο εξοπλισμός (υπολογιστές, μηχανάκια προς ενοικίαση κ.α.) είχε εξαφανιστεί. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου με το σύζυγό της είχαν αλλάξει κλειδαριές εμποδίζοντάς του την πρόσβαση. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία άλλαξε τις κλειδαριές αλλά και πάλι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας πήγε και έβαλε δικές του κλειδαριές, ενώ αφαίρεσε και τις διαφημιστικές πινακίδες και ταμπέλες της επιχείρησης.
IMG_9722

Από τότε ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε μια δικαστική διένεξη με την ιδιοκτήτρια και το σύζυγό της, ενώ βλέποντας ότι το ζευγάρι συνεχίζει να μην τηρεί τη συμφωνία μίσθωσης κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Σαντορίνης αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής με αίτημα προσωρινής διαταγής. Στις 6 Απριλίου 2021 η Ειρηνοδίκης Σαντορίνης δέχθηκε την αίτηση του επιχειρηματία διατάσσοντας τους αντίδικους να του παραδώσουν τα κλειδιά των κλειδαριών που είχαν τοποθετήσει παράνομα, έτσι ώστε να μπορεί να μπει στην επιχείρησή του. Ωστόσο, όπως αναφέρει στην καταγγελία του η ιδιοκτήτρια του ακινήτου και ο σύζυγός της δεν συμμορφώθηκαν με την προσωρινή διαταγή της Ειρηνοδίκου, ενώ άσκησαν αντίθετη αίτηση με νέο αίτημα προσωρινής διαταγής το οποίο όμως απορρίφθηκε από την Ειρηνοδίκη Θήρας.
IMG_9723

«Σε όλη μου την αντιδικία έχω κινηθεί με γνώμονα το νόμο και το δίκαιο. Αντιθέτως τα συγκεκριμένα άτομα με υποκινητή τον δικηγόρο τους και με την κάλυψη και την ανοχή και του ντόπιου Αστυνομικού Τμήματος παραβιάζουν συστηματικά τον Νόμο και δεν μου επιτρέπουν να εισέλθω στο κατάστημά μου», αναφέρει στην καταγγελία του ο επιχειρηματίας ο οποίος αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος
των αντιδίκων του κάθε φορά που πάει να βάλει τις δικές του κλειδαριές απειλεί τον κλειδαρά που έχει μαζί του ο επιχειρηματίας, ενώπιον των αστυνομικών οργάνων του αστυνομικού τμήματος Θήρας. «Σε όλες τις περιπτώσεις έχω ζητήσει τη συνδρομή των αστυνομικών οργάνων για την προστασία μου και παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι δικηγόροι μου έχουν εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει αν και τους έχουμε προσκομίσει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας τους ισχυρισμούς μας, αυτοί αδιαφορούν για τα νόμιμα και τηρούν το λιγότερο μια ουδέτερη στάση, η οποία όμως ουσιαστικά σιγοντάρει την παράνομη συμπεριφορά».
IMG_9724

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία τα αστυνομικά όργανα όταν καλούνται δείχνουν μια περίεργη αντίδραση από τις φωνές του δικηγόρου της ιδιοκτήτριας και του συζύγου της μη εφαρμόζοντας τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν. «Με την επώνυμη καταγγελία μου ζητώ να διερευνήσετε τον λόγο για τον οποίο το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας αρνείται να εφαρμόσει τα νόμιμα και πολύ περισσότερο αρνείται να συνδράμει έναν πολίτη στην προάσπιση των δικαιωμάτων του. Είναι σίγουρο ότι η Αστυνομία θα μπορούσε με μια απλή σύσταση προς τους αντιδίκους μου να τους αποτρέψει από το να προβούν στις έκνομες αυτές ενέργειες, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι έχω ήδη καταθέσει ενώπιόν τους τρεις μηνύσεις εις βάρος τους, έχουν εκδοθεί δυο δικαστικές αποφάσεις υπερ εμού και του δικαιώματός μου να κατέχω το άνω μίσθιο, όμως για λόγους άγνωστους σε εμένα τα αστυνομικά όργανα της Θήρας όχι μόνο ανέχονται το δικηγόρο των αντιδίκων μου, αλλά και τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας του ακινήτου, να συμπεριφέρονται ως χωροφύλακες της περιοχές σα να είναι δικό τους τσιφλίκι, δυσφημώντας και υποκαθιστώντας το έργο της αστυνομίας, αλλά επιτρέπουν επιπλέον σε αυτούς ενώπιόν τους και ενώ έχουν πλήρη γνώση και των στοιχείων αλλά και της υπόθεσης γενικότερα να με απειλούν και να με χλευάζουν. Η αναλγησία τους με την ανοχή των αστυνομικών αρχών του άνω Αστυνομικού Τμήματος έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να περιφέρονται στο νησί και να διαδίδουν ότι κουμάντο κάνουν αυτοί και κανένας άλλος και ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τους επιβάλει να κάνουν αυτό που δεν θέλουν».
IMG_9725

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία κ. Ανδρέου στις 5 Μαϊου δέχθηκε κλήση από το Αστυνομικό τμήμα Θήρας όπου του ανέφεραν ότι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να του γίνουν συστάσεις ώστε να μην απειλεί ότι θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του και να μπει στην επιχείρησή του αλλάζοντας τις κλειδαριές. «Και όλα αυτά αντί η αστυνομία να κάνει σε αυτόν συστάσεις να παραδώσει τα κλειδιά όπως έχει διατάξει η από 6 Απριλίου 2021 προσωρινή διάταξη της Ειρηνοδίκου Θήρας», καταλήγει στην καταγγελία του ο κ. Ανδρέου. Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με την διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, οι αρμόδιοι εξήγησαν πως ο νόμος από την πλευρά της αστυνομίας εφαρμόζεται και ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση της αντιδικίας ενημερωμένη είναι και η αρμόδια Εισαγγελία.
IMG_9726

Βασίλης Γούλας





Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χα χα χα λες και είναι πρώτη φορά αυτό που συμβαίνει στις κυκλαδες στα μεγάλα νησιά πρέπει να φύγουν όλοι οι ντόπιοι οι οποίοι έχουν συμφέροντα στο νησί και να μετατεθούν αστυνομικοί από περιοχές μόνο στεριάς !!!!! Αυτό συμβαίνει 30 χρόνια τώρα και κανένας αστυνομικός σε νησί πάνω από δυο χρόνια !!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι εποχές που οι πολίτες πειθαρχούσαν σε συστάσεις των αστυνομικών έχουν περέλθει εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια. Οι πολίτες δεν σέβονται ούτε τις δικαστικές αποφάσεις πλέον. Η ατιμωρησία και η πολυνομία έχουν χτυπήσει κόκκινο, αλλά η πολιτεία εξακολουθεί να κοιμάται ή να κάνει πως κοιμάται γιατί κάποιοι βολεύονται με την όλη κατάσταση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή από όλο το κατεβατό αυτό διαπίστωσες ότι φταίει??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ερώτημα γιατί η απόφαση δεν εκτελείται από δικαστικό επίμελητη και αφού είναι εκτελεστη να ανοίξει το κατάστημα με κλειδαρα και να μπορέσει ο καταγγελων να μπει και να ελεγξει την κατασταση, τι δουλεια έχει η Αστυνομία μάλλον δεν τα λέει καλα