Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος


Ανακοίνωση τής Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη.

Σας καλούμε να καταγγείλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με συνέπεια και συνέχεια στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παλαιότερες κυβερνήσεις, εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα βαθύτερα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Η εμπλοκή αυτή δεν αποφέρει κανένα όφελος για το λαό, αλλά αποβλέπει στην γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης που διεκδικεί μερίδιο της λείας από τους πολέμους.

Σας καλούμε να καταγγείλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, διότι:

Αναγορεύει ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε επιδιαιτητές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κάθε φορά που η επιθετικότητα της Τουρκίας κορυφώνεται. Με τον τρόπο αυτό τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπαίνουν στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών παζαριών για διατήρηση της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο μακριά από την Ρωσία.

Διαθέτει τις ΕΔ της χώρας σε δώδεκα στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Μεταξύ των άλλων διαθέτει πολεμικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ,  για την επιτήρηση του εναέριου χώρου Βαλκανικών χωρών. Στέλνει πολεμικό εξοπλισμό και προσωπικό στη Σαουδική Αραβία. Η διαχρονική αυτή πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων αδυνατίζει αντικειμενικά την άμυνα της χώρας

Διαθέτει τις ΕΔ σε μια σειρά από ασκήσεις – πρόβες πολέμου, με τις κάννες στραμμένες στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Χαρακτηριστική είναι η άσκηση “Defender Europe 2021” που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει άμεση σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία και για την οποία χρησιμοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Δαπανά τεράστια ποσά από το υστέρημα του ελληνικού λαού σε εξοπλισμούς για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ περιορίζονται οι προϋπολογισμοί για την  υγεία, παιδεία και πρόνοια.

Μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων.

Ενισχύει τη βάση της Σούδας. Προχωρά σε νέα μεγαλύτερης διάρκειας ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις προβλέποντας μάλιστα  την επέκταση τους σε όλη την επικράτεια. 

Σας καλούμε επίσης να καταδικάσουμε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, που υλοποιείται από το Ισραήλ αυτές τις μέρες στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ διαχρονικά διαπράττει εγκλήματα σε βάρος των παλαιστινίων με την ανοχή ΗΠΑ, ΕΕ. Μεγάλες ευθύνες έχουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, που διαχρονικά αναβαθμίζουν την στρατιωτική συνεργασία και κάθε είδους σχέσεις με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.

Συνάδελφοι απόστρατοι,

οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη  δράση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γι αυτό σας καλούμε να συντονίσουμε το αγωνιστικό μας βήμα με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό, λαϊκό  κίνημα, συμμετέχοντας  στις πρωτοβουλίες Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.

Για την Αθήνα σας καλούμε

την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΗ 2021 στις 6μ.μ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Παλεύουμε για:

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Να κλείσει η βάση της Σούδας – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και ξένη στρατιωτική υποδομή.

ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Να σταματήσει η ΝΑΤΟική άσκηση Defender Europe και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.

Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάθεση των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

12/5/2021

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αποστρατοι και επι 35 ετη υπηρετες της πολεμικης μηχανης του κρατους καλουν σε συγκεντρωση υπερ της ειρηνης.🤔.καποιος δουλευει καποιον.δεν ειμαι σιγουρος.
Ο χρήστης Πάνος είπε…
Μα καλά είστε σοβαροί εδώ στο bloko; Αναρτάτε τις ασυναρτησίες του ΚΚΕ; Ο λαός μας υπέφερε αρκετά από την βία των κομουνιστών. Πρέπει να περάσουν στην λήθη και την απαξίωση, αρκετό κακό έχουν κάνει. Αν θέλουν ζήσουν πραγματικά τον κομμουνιστικό παράδεισο και την ισότητα να πάνε να ζήσουν στην Βόρειο Κορέα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Είναι κομμουνιστική η Β. Κορέα; Για αυτό δεν ψηφίσανε οι Αμερικάνοι τον Τραμπ; Επειδή έκανε παρέα με τον κομμουνιστή παιδοβούβαλο Κιμ; Τι μαθαίνεις εδώ μέσα!!!