Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάρφωσε τη Χρυσή Αυγή για τη βία σε μετανάστες


Μετά τις τζάμπα μεγαλοστομίες και τις απειλές που εκτόξευε από τη θαλπωρή των Βρυξελλών, ο Γιάννης Λαγός μεταφέρθηκε από προχθές στην Ελλάδα και ήδη αποφάσισε ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών τον εγκλεισμό του στις φυλακές του Δομοκού, όπου φιλοξενούνται και τα λοιπά καταδικασμένα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τώρα δηλώνει ότι «για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», αλλά μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν σίγουρος ότι θα γλιτώσει την έκδοση στη χώρα μας, ακόμα και μετά τη συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αποφάσισε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Οπως δήλωνε στις 26 Απριλίου: «Για να μαθαίνουν οι ανόητοι ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι. Ούτε Νορβηγία θα πάω, ούτε στην Ελλάδα θα γυρίσω τις επόμενες μέρες. Να με ρωτάτε πρώτα βρε χαζοί. Σας γλεντάω, χωρίς καν να προσπαθώ».

Τα γλέντια σταμάτησαν μόλις βρέθηκε στις φυλακές του Βελγίου μαζί με άλλους εγκλείστους βαρυποινίτες. Τότε θυμήθηκε ότι ως εθνικιστής πρέπει να προτιμά τις ελληνικές φυλακές από τις ξένες και παραιτήθηκε από κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να επιστρέψει επειγόντως στην Ελλάδα. Παραμένει έτσι από τους καταδικασμένους για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή μόνο ο Χρήστος Παππάς εκτός φυλακής.

Μιλώντας στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη «ΑΡΤ» την προηγούμενη Δευτέρα, ο συνήγορος του Λαγού Κώστας Πλεύρης διεκτραγώδησε τις συνθήκες κράτησης του εντολέα του στη φυλακή των Βρυξελλών, αναλύοντας την απαγόρευση να ψωνίζει από την καντίνα που του στοίχισε την απώλεια βάρους δέκα κιλών.

Αλλά ο παλαίμαχος εθνικοσοσιαλιστής δικηγόρος υπήρξε αποκαλυπτικός για τον χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης.

Δήλωσε αρχικά ότι «δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή». Η δημοσιογράφος του καναλιού επέμεινε: «Είχατε στο παρελθόν;» Αρχικά ο Πλεύρης αρνήθηκε κατηγορηματικά: «Ποτέ δεν είχα σχέσεις». Αλλά αμέσως μετά, θυμήθηκε ότι είχε συνεργαστεί με τον Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή στο σχήμα «Πρώτη Γραμμή». Και διόρθωσε: «Κάποτε, ένα διάστημα, είχαμε κατέβει μαζί στις εκλογές, αλλά διεχωρίσθησαν οι δρόμοι μας, για τον απλούστατο λόγο ότι όταν έχεις 20 βουλευτάς και είσαι το τρίτο κόμμα, αντί να αξιοποιήσεις αυτή τη νίκη, ασχολείσαι με έναν Πακιστανό να τον δείρεις. Αυτά δεν είναι...»

Η δήλωση Πλεύρη ότι η Χρυσή Αυγή δέρνει Πακιστανούς ανατρέπει βέβαια όλη την υπερασπιστική γραμμή της οργάνωσης –και του ίδιου του Λαγού– που στηρίχτηκε στη θεωρία των «μεμονωμένων περιστατικών» βίας, από άγνωστα άτομα, εν αγνοία της ηγεσίας.

Η αποκαλυπτική τοποθέτηση ξένισε και τη δημοσιογράφο: «Η οπτική γωνία, από την οποία κοιτάτε το ζήτημα νομίζω ότι θα προκαλέσει σχόλια». Αλλά ο Πλεύρης επέμεινε μέχρι τέλους: «Μα τι σχόλια; Μα δείρανε Πακιστανούς. Λέω τη γνώμη μου. Να μην πω τη γνώμη μου; Και δεν νομίζω να υπάρχει ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι το θέμα το μεταναστευτικό θα το λύσουμε δέρνοντας μερικούς Πακιστανούς. Τελείωσε! Ή, φουκαράδες Αιγύπτιους ψαράδες. Τελείωσε!»

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο Λαγός μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε ότι προανήγγειλε και οργάνωσε την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, η δήλωση Πλεύρη γκρεμίζει κάθε υπερασπιστικό ισχυρισμό του εντολέα του.

Με αυτό τον τρόπο γελοιοποιούνται και οι προσπάθειες να ισχυριστούν οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε ο πρώτος που το παραβιάζει τώρα είναι ο ίδιος ο Πλεύρης.

Καθώς φαίνεται έχει και ο ίδιος αντιληφθεί ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν στηρίζονται πουθενά, όσο κι αν επαίρεται ότι την προσεχή Πέμπτη εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει εις βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαιτίας των δηλώσεών της μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Τώρα, καθώς φαίνεται, Πλεύρης και Λαγός αναζητούν την ευσπλαχνία της κυβερνητικής παράταξης. Στην ίδια τηλεοπτική του παρουσία, ο Κ. Πλεύρης θα δηλώσει μεν ότι ως πολιτικό σέβεται μόνο τον Γ. Καρατζαφέρη, αλλά θα κλείσει το μάτι και στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα προσόν έναντι του κ. Τσίπρα, δεν λέει ψέματα». Σε αναζήτηση, λοιπόν, ενός νέου Μπαλτάκου; Μάλλον είναι πολύ αργά.

 

Δημήτρης Ψαρράς




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια