Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΟΠΚΕ σταμάτησε σύρραξη αντιεξουσιαστών με «Θεματοφύλακες»


Ένας νέος «πόλος» έχει κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα, μαγνητίζοντας συνωμοσιόλογους, ακροδεξιούς, οπαδούς της Χρυσής Αυγής, αρνητές του κορωνοϊού. Πρόκειται για τους «Θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, μέλη της ομάδας αυτής την Πέμπτη είχαν προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πάρκο Τρίτση, με τους αντιεξουσιαστές να πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση και μάλιστα να εμφανίζονται έτοιμοι για σύγκρουση.

Όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης, αντιεξουσιαστές με ρόπαλα –από τα οποία προεξήχαν καρφιά- στα χέρια επιτέθηκαν στους «Θεματοφύλακες». Έναν τον τραυμάτισαν, κατά δήλωσή του δέχθηκε επίθεση από πέντε άτομα, ενώ ένας άλλος αναγκάστηκε με απειλές να βγάλει μία μπλούζα, στην οποία είχε τυπωμένη εικόνα της Παναγίας, ελληνική σημαία και το ρητό «Ή ταν ή επί τας».

Στο σημείο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του bloko.gr, έγινε επέμβαση από ΟΠΚΕ, τα στελέχη της οποίας κατάφεραν να συλλάβουν δύο επιτιθέμενους και να σταματήσουν τη συμπλοκή, πριν εκείνη εξελιχθεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, πριν από περίπου έναν μήνα, οι οκτώ επιβαίνοντες σε δύο οχήματα επιτέθηκαν –τουλάχιστον φραστικά- σε μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι επιχείρησαν να τους ελέγξουν και χρειάστηκε να ζητήσουν ενισχύσεις, προκειμένου να γίνει κανονικά ο έλεγχός τους. Οι ελεγχόμενοι φορούσαν όλοι μπλούζες από σύλλογο πυγμαχίας καταδικασμένου της Χρυσής Αυγής και δήλωσαν «Θεματοφύλακες».









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Πάνος είπε…
Πω πω οι κακοί ακροδεξιοί τόλμησαν να κάνουν συγκέντρωση. Μόνο τα ''παιδιά'' έχουν δικαίωμα να το παίζουν θεματοφύλακες και να βιαιοπραγούν, να δολοφονούν και να εκφοβίζουν όποιον έχει διαφορετικές πεποιθήσεις από αυτούς. Αλλά όπως πάντα το κράτος τους χαδεύει, άντε στην καλύτερη μπορεί να προσαγάγουν και κανέναν έτσι για ξεκάρφωμα, που θα αφεθεί ελεύθερος μετά από λίγο. Αυτοί δεν αποτελούν εγκληματική οργάνωση, οι δολοφονίες, οι τραμπουκισμοί και οι καταστροφές που προκαλούν τόσες δεκαετίες είναι στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης και του αντιφασισμού. Όλοι έχουμε καταλάβει σε αυτή την χώρα ότι κάτι το περίεργο παίζει με αυτή την ατιμωρησία και την ανοχή απέναντί τους, μάλλον θα έχουν ισχυρούς προστάτες από πίσω, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγω πάλι νομίζω, ότι κακως επραξαν, επρεπε να τους αφήσουν, να πλακωθούν μεταξύ τους, μπας και αρχίσει αυτός ο τόπος να ξεβρωμίζει σιγα σιγά.