Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Λιμενικοί Ανατολικής Κρήτης για την Ημέρα Πρόληψης θαλασσίων ατυχημάτων και πνιγμών


Ανακοίνωση των Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης: Οι πνιγμοί σε θάλλασες και πισίνες είναι η δεύτερη αιτία θανάτων μετά τα τροχαία ατυχήματα και η 11η Μαίου έχει καθιερωθεί  ως Εθνική ημέρα πρόληψης θαλασσίων ατυχημάτων και πνιγμών .

     Στη χώρα μας με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμβαίνουν κάθε χρόνο περίπου 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία βασικών γνώσεων κανόνων κολύμβησης καθώς και κυκλοφοριακής αγωγής με σκάφος.

     Η Ένωση προσωπικου Λιμενικού Σώματος Ανατ.Κρήτης έχει και στο παρελθόν αναλάβει δράση για την  ανάδειξη της συγκέκριμένης ημέρας , ενημερώνοντας τους πολίτες καθώς και τους τουρίστες , μέσω ενημερωτικων φυλλαδίων.

    Στην εποχή της πανδημίας και εν όψει επιστροφής σε συνθήκες κανονικότητας, σε μια θερινή σεζόν κατά πολύ διαφορετική από άλλες καλοκαιρινές περιόδους, κρίνεται επιβεβλημένη από όλους μας η απόλυτη προσήλωση στους κανόνες ασφαλείας , ώστε πραγματικά να χαιρόμαστε όλοι μας την θάλασσα και να μην θρηνήσουμε καμία απώλεια ζωής ξανά !

  

 

Για το  Δ.Σ.

 

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                  ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος                                            ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Ιωάννης                                                     









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια