Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύλληψη δύο ανδρών για πορνογραφία ανηλίκων


Δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 35 ετών, συνελήφθησαν, στην Αθήνα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, με την ίδια κατηγορία, και σε βάρος ενός άλλου 35χρονου.

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι, με τη χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους - εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Από την αστυνομική προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και εντοπίστηκε ο τόπος κατοικίας τους.

 

Σε αστυνομικές έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 4 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, καθώς και 2 κάρτες μνήμης τύπου microSD. Παράλληλα, από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον τρίτο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «κατέβαζε από το διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό με ενήλικες και την ίδια στιγμή κατέβαινε και υλικό με ανήλικα παιδιά». Όσον αφορά στον 35χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πορνογραφικού υλικού, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του.

 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τρίτου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

zougla.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια