Οι αποκαλύψεις που καίνε τον Μένιο Φουρθιώτη


Στο τέλος της έφθασε η προκαταρκτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, που αφορούσε τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τις εκβιαστικές «επισκέψεις» του παρουσιαστή το καλοκαίρι του 2020.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την έρευνα ελήφθησαν 11 καταθέσεις από εννέα υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας και δύο αστυνομικούς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε αναφέρει ότι ο παρουσιαστής είχε εισβάλει με «μπράβους» στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους επί ώρες. «Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι υπάλληλοι κάνουν λόγο για απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις και απρεπή συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στο Υπουργείο Εργασίας, όχι όμως για την παρουσία «φουσκωτών».

Την έρευνα είχε διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία ζητούσε να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τον παρουσιαστή, όπως αυτά της παράνομης βίας, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης.

 
4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αν είναι να απολαμβάνω και εγώ μέλι βουνού, ψωμί μπαγκέτα, γάλα αμυγδάλου, εμφιαλωμένο νερό, φιλέτα, συνδρομητική δορυφορική, γρήγορο ίντερνετ, κλιματισμό, τσάμπα στέγαση κλπ κλπ και όλα αυτά με έξοδα δημοσίου εντάξτε και εμένα στη δικογραφία!!!!

kostas303 είπε...

Και από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι πριν ένα μήνα που συνελήφθη για άλλο λόγο τι έκαναν οι αρχές; Οι αστυνομικοί που τώρα έδωσαν κατάθεση, ο υπουργός Βρούτσης, ο αρμόδιος εισαγγελέας και άλλοι κρατικοί φορείς; Δεν ντρέπεστε λίγο όλοι σας; Αν το κράτος τρέμει μπροστά σε ένα τσογλάνι, φανταζόμαστε τι κάνει μπροστά στο οργανωμένο έγκλημα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ καλά τα λες, το θέμα είναι ότι ο Βρουτσης έφυγε από τη θέση του και ο Μενιος είχε φρουρά που αυξάνονταν συνεχώς, σου λέει κάτι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Αστυνομία δεν είχε να πάει στο υπουργείο? Αν αυτός απείλησε τους μισούς εργαζόμενους εκεί μέσα θα είχε δύο ώρες.