Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Αποστολόπουλος: Ζητείται Ελπίς


Δημοσιεύουμε κείμενο του Δημήτρη Αποστολόπουλου: Με αφορμή το τραγικό συμβάν στην περιοχή των Γλυκών Νερών επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για άμεση ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας στην Βορειοανατολική Αττική και γενικότερα!

Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ουσιαστική αστυνόμευση είναι η πρόληψη σε τοπικό επίπεδο,όπως την γειτονιά,την πόλη,τον Δήμο. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας με έμψυχο δυναμικό. Όμως και να αλλάξει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση πράγμα δύσκολο μετά τις τρακόσιες δέκα προσλήψεις αστυφυλάκων που ανακοινώθηκαν,αν δεν αλλάξει το δόγμα της αστυνόμευσης από τη διάθεση ακινήτων (σταθερών)οχημάτων που φρουρούν στόχους σήμερα σε κινητά οχήματα που θα επιτηρούν στόχους με ταυτόχρονο περιορισμό αυτών στα απολύτως απαραίτητα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικά!

Τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας θα πρέπει να μπορούν να ορίζουν τις περιπολίες τους και όχι ανά πάσα στιγμή η Διευθύνσεις να τα μετακινούν οπουδήποτε ή ακόμη και το κέντρο της Άμεσης Δράσης!Άλλωστε για αυτό το σκοπό έχει δικούς του σταθμούς που είναι και υπερτοπικοί! Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος ούτε με μπαλώματα του τύπου να έρχεται σήμα για ενίσχυση από την μια διεύθυνση για κάποια άλλη κάποτε και με διαφορετικό αντικείμενο. Αφού ετσι τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και αμφισβητήσιμα!!

Άκουσα κάποιες φωνές δυστυχώς ακόμη και από ανθρώπους που εκπροσωπούν αστυνομικούς να κάνουν λόγο για ενίσχυση της αστυνόμευσης με πεζές περιπολίες. Δεν είμαστε στην εποχή του Ηλία του 16ου Κάποτε ίσως να ήταν ένας τρόπος αστυνόμευσης.Σημερα που τα δεδομένα έχουν αλλάξει τόσο στη σύνθεση και την πυκνότητα του πληθυσμού όσο και την επέκταση του αστικού ιστού από το κέντρο της πρωτεύουσας στα προάστια καθώς επισης και στα μέσα που διαθέτουν οι κακοποιοί! Έτσι ψάχνουμε νέες ευέλικτες ταχυκίνητες μονάδες άμεσης ανταπόκρισης.

Καλό είναι λοιπόν όταν κάποιοι έχουν καιρό να βγουν στην ενεργό δράση να αφήνουν τα επειχηρισιακά και να επικεντρώνονται στα εργασιακά! Από τις χαμένες διεκδικήσεις(μισθολόγιο,βαθμολόγιο, επικίνδυνο,επίδομα covid) μέχρι τις χαμένες ημερήσιες αναπαύσεις και τη μη τήρηση των π.δ περί ασφαλείας και υγιεινής!

Απαιτείται λιγότερη επικοινωνιακή πολιτική και φιλοσοφία ιδίως για όσους κατέχουν τις μεγάλες θέσεις στο συνδικαλιστικό μας κίνημα και περισσότερη δράση! Χρειάζεται επιτέλους ενότητα και δράση ! Ακούγοντας όμως για τα ανωτέρω, ατυχείς δηλώσεις όπως η ενίσχυση για την καταπολέμηση του εγκλήματος με πεζές περιπολίες. Άραγε τι λέει η βάση και οι αντιπρόσωποι για όλα αυτά; Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ελπίδα.. Ζητείται λοιπόν Ελπίς!

ΑΠΟΣΤΟΛΌΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος









Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα όμως μας τα χάλασες που είναι οι τίτλοι και οι περγαμηνές του αυτοορισμου...Παντως σε ευχαριστούμε που έκανες την τιμη να μας τα γραψεις εδω και δεν βγηκες να μοστραρεις σε κανενα καναλι αν και το συγκεκριμενο αρθρο το εχω διαβασει σαν σχολιο σε αλλο αρθρο του site. Copy paste? Ξερουμε ξέρουμε μας εχει φαει ο φθονος θα απαντησεις να μας ξεγυμνωσεις και αλλα γραφικα οπως τα λεει και ο αστυνομος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλιστα. Κ άλλες προτάσεις ολοι κατι εχουμε να πουμε τι να κανουμε ας το υποστούμε κ αυτο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
10 πλάσιους αστυνομικούς να είχες σε περιπολίες στη Β/Α αττική, ακόμα και 100πλάσιους δεν θα αποτρεπόταν και αυτό και άλλο έγλημα.
1.Μιλάμε για σπίτια που είναι αραιά το ένα από το άλλο, με απίστευτα καλή κατασκευή και μονώσεις. Άρα και βοήθεια να φώναζαν κανείς δεν θα τους άκουγε.
2. Μιλάμε για μια πόλη 5 εκατομμυρίων που κανένας δεν ξέρει πως λένε τον γείτονά του και αφού δεν τον ξέρει, δεν του φαίνεται τίποτα περίεργο σχετικά με άγνωστα άτομα, άγνωστα αυτοκίνητα, ακόμα και φωνασκίες στο σπίτι του γείτονα.
Δεν μπορούμε να έχουμε από έναν αστυνομικό έξω από την πόρτα καθενός.
Χρειάζεται χρήση τεχνολογίας (κάμερες π.χ.) όπως στην Αγγλία ή τα αραβικά εμιράτα, την Κίνα, τη Ρώσία, τη Γερμανία κλπ
Χρειάζονται αυστηρότατες ποινές ως μέσο αποτροπής. Γιατί π.χ. στα αραβικά κράτη δεν τολμάνε να κλέψουν ; Επειδή οι κλέφτες θα έχουν πολυετείς ποινές (χωρίς αναστολές), με έκτιση στο 10ο υπόγειο, χωρίς άδειες (λες και πάνε κατασκήνωση), με λιτό φαγητό και καθόλου ανέσεις. Γιατί άραγε ο Πάσαρης λυσάει τόσα χρόνια να έρθει στην Ελλάδα για την έκτιση της ποινής ; Επειδή οι ρουμανικές φυλακές είναι φυλακές με όλη τη σημασία της λέξης, όχι παιδική χαρά σαν τις δικές μας.
Ο χρήστης Apostolopoulos dimitrios είπε…
Σε 'botakia'που κρύβονται στην ανωνυμία δεν κάνω κόπο να απαντήσω..Τους ευχαριστώ που είναι οι πιο τακτικοί μου αναγνώστες και αφήνουν πάντα τουλάχιστον ένα σχόλιο νομίζοντας ότι ρίχνοντας λάσπη θα μειώσουν την αλήθεια στα γραφόμενα!Έτσι θα συμπληρώσω μόνο τη σκέψη του κειμένου και μετά θα τους αφήσω όλο το χώρο να συγγράψουν..Αν εμείς ήμασταν το προεδρείο στην Ένωση
Β/Α θα κατεβαίναμε αύριο στο δρόμο με μαύρες σημαίες κ θα κινούμασταν από τη Βουλή,ΓΑΔΑ με τελικό προορισμό το αρχηγείο κλείνοντας το δεξί ρεύμα κυκλοφορίας..
Παράλληλα έστω ως παράταξη αν αποφασίσει η ένωση δυναμική κινητοποίηση θα ταχθούμε στο πλευρό της! Καθώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση στα μεγάλα ζητήματα παρά μόνο στην απραξία!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε αρλουμπα μας κούρασες σε κάθε δημοσίευση το ίδιο σχόλιο..Ούτε καψούρα να τον είχες!!
Τουλάχιστον σου δίνουν καλό μεροκάματο..Σε πήραν Μύκονο με την κρυφή διαταγή ή έμεινες πίσω για να γράφεις..Γράψε και το όνομα να γίνεις και εσύ διάσημος..😄😄
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάλι καλά που είναι και ο Αποστολόπουλος και λέει τα πράγματα όπως έχουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστός ο συνάδελφος.........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χρειάζονται αστυνομικοί που έχουν όρεξη για δουλειά και όχι κρυμμένους σε γραφεία και συνδικαλιστικά κινήματα, αξιωματικούς που είναι αξιωματικοί και όχι παιδάκια που φοβούνται να ανοίξουν το στόμα τους σε προϊσταμένους και πολίτες, αλλά για να έχεις αστυνομικούς με όρεξη για δουλειά πρέπει να τους αφήνουμε και να δουλέψουν όχι να κόβουμε περιπολίες να φυλάμε τον κάθε πικραμένο πολιτικό δημοσιογράφο δικαστικό να βγάζει το φίδι από την τρύπα κάθε υπηρεσίας που έχει 1000 άτομα που δεν φαίνονται πουθενά κρατικές, επίσημα κτλ. Πρεζοβαν Αθηνών όλοι είναι εκεί εκτός την Αθηνών και μπορώ να συνεχίσω έτσι όλη μέρα, άρα ποιος αστυνομικός θα δουλέψει? Με τη όρεξη?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον αυτοί πετάνε τη λάσπη, το προεδρείο, εσείς δεν τα βρίσκεται μεταξύ σας θα λύσετε τα δικά μας προβλήματα? ΔΙΑΓΡΑΦΗ χτες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και για τον άλλον που λέει για τη Μύκονο όλοι του τώρα προεδρείου πήγαν, για δείτε τα ονόματα από αυτούς που πάνε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Aυτο λέει ..Για το νυν προεδρείο..Όλα μαθαινοται..Δεν το γράφει στο συντάκτη..Το γράφει σε αυτόν που έβαλαν να κάνει σχόλιο..Για να σταματήσεινα τους εκθέτει ο συνάδερφος που τα γράφει έξω από τα δόντια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντως στη Μύκονο είναι και ο συνδικαλιστής που είχε γίνει ντόρος με τα νησιά, αυτός που έβγαλε δύο παιδιά για να μπει αυτός και η γυναίκα του. Τώρα είναι στη Μύκονο με τη διαταγή που δεν ακούσαμε ποτέ, πως τα κατάφερε πάλι? Να μαντέψουμε????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέτοιο συνδικαλισμό της τηλεόρασης και των άρθρων στα site δεν γουστάρουν οι συνάδελφοι γι'αυτό και δεν πρόκειται να γίνετε ποτέ πρώτοι όση λάσπη και να πετάξετε.
Υ.Γ Κάντε κάνα χώρο τώρα που άνοιξαν πάλι να βολεψετε κανένα πικραμένο με κάνα δωράκι μπας και πάρετε καμία ψήφο.